Tarih: 25.10.2024 17:40

Esenyurt'ta Eğitime Destek: Başkan Özer’den Öğrencilere Kırtasiye Seti

Facebook Twitter Linked-in

Esenyurt'ta Eğitime Destek: Başkan Özer’den Öğrencilere Kırtasiye Seti

Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için çalışmalarını sürdüren Esenyurt Belediyesi, ilçede ihtiyaç sahibi 30 bin 250 öğrenciye kırtasiye seti dağıttı. Çalışmalara bizzat katılan Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, “Çocuklar bizim geleceğimiz. Onların iyi bir geleceğe hazırlanması için üzerimize düşen görevleri yerine getiriyoruz” dedi.

 ÖĞRENCİLERE EĞİTİM DESTEK PAKETİ DAĞITILDI

Esenyurt Belediyesi, ilçe genelindeki okullarda bakım ve onarım çalışmalarının ardından, öğrencilere kırtasiye desteği sağladı. Eğitim destek paketinde okul çantası, çizgili ve kareli defterler, resim defteri, kuru ve pastel boyalar, çeşitli kalemler, silgi, kalemtıraş, yapıştırıcılar, cetvel ve dosya gibi temel ihtiyaçlar bulunuyor. Bugüne dek 30 bin 250 öğrenciye ulaştırılan kırtasiye seti dağıtımı Esenyurt Ekrem İnci Ortaokulunda devam etti. Okulu ziyaret eden Başkan Özer, sınıf sınıf gezerek öğrencilere destek paketlerini teslim etti.

 BAŞKAN ÖZER, ÖĞRENCİLERDEN TEMİZLİK HAREKETİNE DESTEK İSTEDİ

Özer, ziyareti sırasında 5. sınıf Türkçe dersine de katılarak öğrencilere öğrencilik yıllarına ait anılarını anlattı ve onları çevre temizliği kampanyasına destek olmaya davet etti. Öğretmen ve öğrencilerle sohbet eden Özer, temiz bir Esenyurt için herkesin katılımının önemini vurguladı.

 EĞİTİME TAM DESTEK: "HER TÜRLÜ DESTEĞİ SUNUYORUZ"

Eğitimle ilgili her türlü desteği sunduklarını belirten Başkan Özer, "Okulların boya, badana ve tadilat işlerini belediye olarak üstleniyoruz. Bu, Milli Eğitim’in işi demeden çocuklarımızın geleceği için çalışıyoruz," dedi. Esenyurt'taki okulların öğrenci yoğunluğuna dikkat çeken Özer, "40-50 derslikli okullarda 5 bin 500 öğrenci öğrenim görüyor, bu da sınıflardaki kalabalık sebebiyle zorluk yaratıyor. Çocukların geleceğe iyi bir biçimde hazırlanması için fiziki koşulların iyileştirilmesi şart," ifadelerini kullandı.

 ÜNİVERSİTE VE LİSE HAZIRLIK KURSLARINA DESTEK

Eğitim destek çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Özer, bugüne kadar 30 bini aşkın öğrenciye destek sağladıklarını ve üniversite ile liseye hazırlanan öğrencilere ücretsiz kurslar verdiklerini belirtti. "Bu sene kurslarımıza katılan 685 öğrencimiz tıp, hukuk, mühendislik gibi prestijli bölümlere yerleşti," diyen Özer, eğitim alanındaki katkılarının olumlu sonuçlarından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Ekrem İnci Okul Müdürü Servet Ciritçi ise okullarda yapılan bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle Başkan Özer’e teşekkür etti. Haber: Nezir Karayün




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —