Tarih: 02.10.2024 09:54

Esenyurt’tan Türkiye’ye Barış Ve Kardeşlik Mesajı

Facebook Twitter Linked-in

 

Esenyurt’tan Türkiye’ye Barış Ve Kardeşlik Mesajı


Kürt, Türk, Laz ve Çerkez Hepimiz Bir Bütünün Parçalarıyız

Kardeş Kültürler Festivali Coşkuyla Başladı

Esenyurt Belediyesi, İl Dernekler Birliği ile birlikte düzenlediği Kardeş Kültürler Festivali’ni coşkulu bir kortej ile başlattı. Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, festivalin açılışında tüm ülkeye barış ve kardeşlik mesajları verdi.

HALAYLAR, HORONLAR, ZEYBEKLER BİR ARADA

Festival kapsamında Esenyurt’un yeni meydanında binlerce insan yöresel oyunlar oynadı. Başkan Özer’in önderliğinde gerçekleştirilen kortej yürüyüşü Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu. Yürüyüşten sonra Başkan Özer, vatandaşlara hitap ederek barış ve kardeşlik mesajları verdi.

HALUK LEVENT’LE COŞKULU AÇILIŞ

Festivalin ilk gününde ünlü sanatçı Haluk Levent sahne aldı. Başkan Özer, Haluk Levent’e teşekkür ederek sanatçının yalnızca sahnede değil, toplumsal olaylarda da halkın yanında olduğunu vurguladı.

BİNBİR ÇİÇEKLİ BAHÇE GİBİ ESENYURT

Başkan Özer, Esenyurt’un kültürel çeşitliliğini öne çıkararak ilçenin farklı etnik ve kültürel kökenlerden insanlarla bir arada olduğunu söyledi. “Biz farklıyız ama soyadımız Esenyurt” diyerek kardeşlik vurgusu yaptı.

KÜLTÜR, SANAT VE SPORUN BAŞKENTİ ESENYURT

Başkan Özer, Esenyurt’u kültür, sanat ve sporun merkezi yapma hedefi doğrultusunda festivaller düzenlediklerini belirtti. Sanat ve kültürün birleştirici gücüne inandıklarını dile getiren Özer, bu alandaki yatırımların devam edeceğini söyledi.

Haber: Nezir KARAYÜN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —