Tarih: 25.08.2024 22:54

Eskişehir'de ETİ Lifalif Yarı Maratonu Heyecanı

Facebook Twitter Linked-in

HİKMET AYDOĞAN

Eskişehir’de Heyecan Dolu ETİ Lifalif 5. Uluslararası Yarı Maratonu Gerçekleşti

25 Ağustos 2024 – Eskişehir, bu yıl spor severlere unutulmaz bir deneyim sundu. “ETİ Lifalif 5. Uluslararası Eskişehir Yarı Maratonu ve Spor Festivali,” büyük bir coşku içinde gerçekleştirildi. Yerli ve yabancı binlerce sporcu, Eskişehir’in sokaklarını keşfederken, madalya mücadelesi ve renkli görüntüler ortaya çıktı. Etkinliğin startını Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce verdi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Atletizm Federasyonu ve İkiyirmiüçEvent Organizasyon ortaklığıyla düzenlenen ve iki gün süren festival, 24 ve 25 Ağustos tarihlerinde yapıldı. Türkiye’nin dört bir yanından yaklaşık 3 bin amatör ve profesyonel sporcunun katıldığı bu büyük etkinlik, 21K ve 10K yarışlarıyla tamamlandı. Yarışların start noktası ise Eskişehir’in ünlü Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı oldu.

Yarışlar, Eskişehir’in tarihi Odunpazarı bölgesi başta olmak üzere şehir merkezindeki güzellikleri sergileyerek büyük bir heyecana sahne oldu. Vatandaşlar, sporcuları alkışlarla desteklerken, sporseverler de anı telefon ve fotoğraf makineleriyle ölümsüzleştirdi. Maraton heyecanı, Sazova Parkı’nda tamamlanarak 21K ve 10K yarışlarında dereceye giren sporcular ödüllendirildi.

Ödül töreninde konuşan Başkan Ayşe Ünlüce, “Bu yılki etkinlik çok başarılı geçti ve spora gönül veren vatandaşlarımızın Eskişehir’de olması bizleri onurlandırdı. Katkıda bulunan herkese teşekkür ederim,” dedi. 21K ve 10K yarışlarının kazananları ödüllerini aldı, ayrıca yaş kategorilerine göre dereceye giren sporcular da ödüllendirildi.

3. Eskişehir Kurtuluş Yarı Maratonu Sonuçları:

10K Koşusu:

21K Koşusu:

10K Paralimpik Üst:
1- Kadir Mutluoğlu

10K Paralimpik Alt:
1- Cihan Babir, 2- Burak Tetik, 3- Orhan Yılan, 4- Alper Geçer

10K Paralimpik Diğer:
1- Orkun Kayıf, 2- Mehmet Ali Köroğlu, 3- Yusuf Kızak

10K Paralimpik İşitme:
1- Osman Yekta, 2- Cengiz Sevim, 3- Tamer Taslak, 4- Mustafa Demirhan, 5- Nigün Tuğ, 6- Nalan Kaygın




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —