Evde Bakım Maaşına Zam Müjdesi: Ne Zaman Ödenecek?

Evde Bakım Maaşına Zam Müjdesi: Ne Zaman Ödenecek?

Evde bakım maaşı alanlar için yeni bir zam müjdesi geldi. 2025 yılı için beklenen artış oranı ne kadar olacak? Detaylar haberimizde!

EVDE BAKIM MAAŞINA ZAM GELİYOR

Evde bakım maaşı, yeni zam müjdesi ile birlikte 2025 yılı için tekrar güncelleniyor. Temmuz ayında 9077 TL olarak ödenen evde bakım maaşı, yıl sonu enflasyon tahminleri ile birlikte artış gösterecek. Uzmanlar, enflasyon oranları doğrultusunda, evde bakım maaşında 857 TL civarında bir artış olacağını öngörüyor.

2025 EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLACAK?

2025 yılı için evde bakım maaşı zammı merakla bekleniyor. Mevcut tahminlere göre, zam sonrası evde bakım maaşının 10.000 TL seviyesine ulaşması bekleniyor. Ancak kesin rakamlar, ocak 2025'te açıklanacak 6 aylık enflasyon oranlarına göre netleşecek.

EVDE BAKIM MAAŞI ALMA ŞARTLARI

Evde bakım maaşı almak isteyenlerin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen kriterleri karşılaması gerekiyor. Başvuruda bulunacak kişilerin yaşadığı hane içinde, kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması ve bakıma muhtaç kişinin tam teşekküllü hastaneden alınmış sağlık raporunun bulunması şart.

Evde bakım maaşı başvuruları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına TC kimlik numarası ile veya e-devlet üzerinden başvuru formu doldurarak yapılabiliyor. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları, inceleme sürecini yürütmekte ve olumlu sonuçlanması halinde maaş ödemeleri takip eden ilk ayda başlatılmaktadır.

2025 yılında evde bakım maaşına yapılacak zam ile ilgili detaylar.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.