Tarih: 09.10.2024 20:31

Evsizler Artıyor: Camiler Evsizlerin Evi Olmalı!

Facebook Twitter Linked-in

Evsizler İçin Camiler Barınak Olmalı

Evsizler sorunu Türkiye genelinde büyümeye devam ediyor. Türkiye Aile Meclisi Başkanı Adem Çevik, kıblegah olmayan evler sebebiyle evsizlerin arttığını ve camilerin bu soruna çözüm olabileceğini vurguluyor. Çevik’e göre, camilerimiz evsizlerin evi olmalı ve her cami, bir barınak görevi görmeli.

10 Ekim Dünya Evsizler Günü kapsamında açıklamalar yapan Çevik, Türkiye genelinde 85 binden fazla evsiz insan olduğunu ve bu sayının her geçen gün arttığını belirtiyor. İstanbul’da yaklaşık 16 bin evsiz bulunduğunu ve Avrupa ile Amerika'da da büyük sayılarda evsizlerin olduğunu vurguladı.

Türkiye'de 85 Bin Evsiz Var

Aile Medeniyetimizin genetiğiyle oynanması ve toplumsal yozlaşmanın artması sebebiyle, Türkiye’de 85 bin civarında evsiz insan bulunuyor. Adem Çevik, bu sayının sokağa düşen yeni evsizlerle birlikte sürekli arttığını ifade ediyor.

"Evsizler, kimsenin bakmaya cesaret edemediği, korktuğu insanlardır" diyen Çevik, sokakta yaşayan insanların sosyal ve psikolojik durumlarına da dikkat çekiyor. Yurtları gök kubbe, barakaları sokak olan bu insanlar, toplumun ilgisine ve yardımına muhtaçtır.

Camiler Evsizler İçin Bir Umut Olabilir Mi?

Türkiye’de yaklaşık 85 bin cami bulunuyor ve bu sayı evsizlerin sayısıyla aynı. Çevik’e göre her cami, bir evsiz için barınak olmalıdır. Bu amaçla belediyeler ve cami işbirliği ile camilerin aşevi ve misafirhane olarak hizmet vermesi öneriliyor.

Medine döneminde Hz. Muhammed'in camiyi misafirhane ve askeri karargah olarak da kullandığını belirten Çevik, camilerin de bu sosyal görevlerini yerine getirebileceğini ifade ediyor. Camilerin sosyal sorumluluk taşıyan yerler olarak evsizlere kapılarını açmasının, toplumsal barışa katkı sağlayacağını savunuyor.

Evsizler için camilerde barınma imkanı tartışılıyor.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —