Tarih: 22.08.2024 11:05

Fantasİstanbul'da Oscar Ödüllü Yönetmenden Türkiye Prömiyeri

Facebook Twitter Linked-in

Hikmet AYDOĞAN

Fantasİstanbul 2024: Fernando Trueba’nın Oscar Ödüllü Filmi “Piyanisti Vurdular” Türkiye’de İlk Kez Gösterilecek

1994 yılında En İyi Yabancı Dilde Film Oscar'ını kazanan Fernando Trueba, 2023'ün en dikkat çekici animasyonlarından biri olan "Piyanisti Vurdular"ın ("They Shot The Piano Player") Türkiye prömiyerini gerçekleştirmek üzere Fantasİstanbul’a geliyor. Film, 19-26 Eylül 2024 tarihleri arasında izleyicilerle buluşacak.

Fantasİstanbul'dan Özgün Film Garantisi

2009 yılında "Chico & Rita" ile En İyi Animasyon Oscar'ına aday olan Trueba ve Javier Mariscal'ın 2023 yılında büyük beğeni toplayan yapımı, Fantasİstanbul’da 'Özgün Film Garantisi' sloganıyla tanıtılacak. Bu özel etkinlik, festivalin 'filmde yenilik ve özgünlük' konusundaki taahhüdünü bir kez daha gözler önüne serecek.

Kerem Akça'dan Açıklamalar

Festivalin Artistik Direktörü Kerem Akça, Fantasİstanbul'un hedeflerini şöyle özetledi: “Festivalimizde, A-listesi festivallerde gösterilen en özgün uzun filmlerin Türkiye prömiyerlerini yapacağız. 'Piyanisti Vurdular', Fransız Yeni Dalga sinemasına yapılan bir selam niteliğinde ve 2023’ün en iyi animasyonlarından biri olarak değerlendiriliyor. Film, 'Aşıklar Şehri' ve 'Fransız Postası' gibi önemli yapımlarla benzer temalar işliyor ve 'Dünyanın En Hüzünlü Müziği' ile 'Dün Gece Soho'da' gibi sinema fetişizmiyle rekabet ediyor. Ayrıca, 2023 Toronto Film Festivali'nin en özgün filmi olarak öne çıkıyor.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —