Tarih: 20.09.2024 20:25

Gazeteci Bülent Çavuş: "Kimse Bu Ülkede Adalet Var Demesin"

Facebook Twitter Linked-in

Gazeteci Bülent Çavuş, İstanbul Sultangazi'de maganda kurşunuyla yaralanıp 2 yıl sonra hayatını kaybeden oğlu Ahmet Emre Çavuş için adalet arayışını sürdürüyor. Çavuş, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya seslenerek, “Benim oğlumu kim vurdu?” sorusunu yöneltti.

Çavuş, açıklamasında şunları söyledi: “Gündemi artık 'İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya' belirliyor. Oğlum Ahmet Emre Çavuş’u kim vurdu? Sayın İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bizim de sesimizi duy artık."

Adalet Arayışı 7 Yıldır Sürüyor

Bülent Çavuş, “Ahmet Emre Çavuş için 7 yıldır adalet arıyoruz ama sesimizi duyan yok. Kimse bu ülkede adalet var demesin. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kör, sağır ve dilsiz olmuş. Biz Çavuş ailesi olarak size soruyoruz; 17 yaşındaki Ahmet Emre Çavuş'un, 2 Ağustos 2015 akşamı, Sultangazi’de arkadaşlarıyla yürüdüğü sırada nereden geldiği belli olmayan bir kurşunla boynundan yaralandı. Omuriliği zedelenen Çavuş'un vücudunun yüzde 99’u felç kaldı ve ilk 7 ayı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde olmak üzere, 2 yıl tedavi gördü. Ancak kurtarılamayarak 13 Ağustos 2017’de hayatını kaybetti. Şimdi biz ailesi olarak soruyoruz; Benim oğlumu kim vurdu? 7 yıldır hükümet ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sesimizi duyun artık, yeter” dedi.

Ahmet Emre Çavuş Kimdir?

26 Mayıs 1998’de İstanbul Sultangazi 75. Yıl Mahallesi’nde doğan Ahmet Emre Çavuş, ilk ve orta eğitimini burada tamamladı. Lise eğitimini GOP Sağlık Meslek Lisesi’nde sürdürdü. 11. sınıfta, 2 Ağustos 2015'te arkadaşlarıyla yürürken bir magandanın tabancasından çıkan kurşunla omuriliği zedelenerek felç oldu. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 7 ay yoğun bakımda tedavi gördü. Bu zor süreci başarıyla geçen genç, ardından Şişli'deki Ornöram Fizik Tedavi Merkezi’nde 1 yıl 5 ay fizik tedavi gördü. Ahmet Emre, 21 Haziran 2017’de Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde iki büyük ameliyat geçirdi. Ameliyatlar başarılı geçti ancak 13 Ağustos 2017’de aniden fenalaşarak hayatını kaybetti.

Ahmet Emre’yi vuran zanlı hâlâ yakalanmadı. Babası, Bireysel Silahlanmaya Hayır Platformu Başkanı Gazeteci Bülent Çavuş ve annesi Zeynep Çavuş, oğullarının vefatından sonra beş yıldır hukuk mücadelesi veriyor.

"Gazeteci Bülent Çavuş, adalet arayışını sürdürüyor. 'Oğlumu kim vurdu?' diye soruyor."


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —