IF Wedding Fashion İzmir – Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı kapsamında düzenlenen ve bu yıl teması “Modaverse” olarak belirlenen 13. Gelinlik Tasarım Yarışması’nda ödül kazanan isimler belli oldu. Birinciliği İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencisi Enes Yolcu, ikinciliği Mersin Üniversitesi öğrencisi Arife Gedik, üçüncülüğü ise İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencisi İlayda Yaşın elde etti.
İZMİR (İGFA) - IF Wedding Fashion İzmir - Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı; İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Ege Giyim Sanayicileri Derneği ortaklığında İZFAŞ tarafından 16. kez düzenleniyor. Fuarizmir’de 25 Kasım’a kadar sürecek IF Wedding Fashion İzmir kapsamında, 13. kez düzenlenen Gelinlik Tasarım Yarışması bu yıl da genç tasarımcıların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Bu yıl “Modaverse” temasıyla düzenlenen yarışmaya, 19 ilden tasarımcılar 170 tasarım ile başvurdu. Anıl Bayraktar, Arife Gedik, Buse Sinem Tekin, Ceylin Hurcanlar, Defne Kacar, Dide Aksamaoğlu, Ecenur Erdoğan, Enes Yolcu, Gizem Mendi, Gülsüm Güneş, İlayda Yaşın, Nazmiye Gümüş, Oğuzhan Öndeyer, Sercan İzci ve Serkan Çınar, finale kalan 15 isim oldu. Tasarımcılar, yaklaşık iki ay boyunca İzmir Moda Tasarımcılar Derneği üyesi tasarımcıların atölyelerinde sektör profesyonellerinin mentörlüğünde dikim sürecini gerçekleştirdi.
Finalistlerin tasarımları, düzenlenen final defilesiyle görücüye çıktı. Final defilesi öncesinde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Özuslu, “Moda trendlerinin belirlendiği bu fuar, aynı zamanda sektöründe Avrupa’nın en büyük fuarı olma özelliğini taşıyor. Gelinlik Tasarım Yarışması da 13. kez düzenleniyor. Bu yarışma, sektöre genç tasarımcıların kazandırılması ve onların tasarımlarını İzmir’den dünyaya sunmaları anlamında çok önemli rol oynuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak, fuarcılığın birçok sektöre nasıl katkılar sağlandığını bilerek hareket ediyor ve fuarcılık şirketimiz İZFAŞ ile oldukça kıymetli işlere imza atıyoruz. IF Wedding Fashion İzmir’in dışında Fashion Prime ve Fashion Tech fuarlarımızı da düzenliyoruz. Bu fuarlar hepsi birbirini tamamlıyor ve sektöre katkı sağlıyor” dedi.
Sektöre yeni tasarımcılar kazandırılıyor
Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul ve İzmir Moda Tekstil Konfeksiyoncular Sitesi (MTK) Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Salkım ise 2010 yılından bu yana düzenlenen yarışma ile sektöre birçok yeni tasarımcının kazandırılmasının yanı sıra uluslararası pazarlarda moda ve trend yaratabilecek özgün tasarımların ortaya çıkarmanın hedeflendiğini söyledi. IF Wedding Fashion İzmir’in yalnızca bir fuar değil yarışma ve defileleriyle de bir dünya markası haline geldiğini belirten başkanlar, fuarda tüm kurum ve kuruluşların güç birliğinin sektörün gelişmesine de büyük katkılar sağladığını dile getirdi.
Tasarımlar final defilesinde sergilendi
Genç yetenekler, Akif Örük’ün koreografisi ile Rönesans Ajans mankenlerinin yer aldığı final defilesinde, tasarımlarını hem jürinin beğenisine sundu hem de sektör profesyonellerine sunma şansı yakaladı. Tasarımcı Övge Yıldızhan Subaşı’nın başkanlığını yaptığı jüride; İstanbul Teknik Üniversitesi Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Belgin Görgün, Marmara Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Biret Tavman, İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Bulgun, Tasarımcı Erol Albayrak, İzmir Moda Tasarımcıları Derneği Başkanı Esin Özyiğit, Tasarımcı – Akademisyen Fırat Neziroğlu, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kemal Can, Mambo Couture Firma Sahibi - Tasarımcı Maher Ghalayini, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda Giyim Tasarımı Bölüm Başkanı Nesrin Önlü, Tasarımcı Niyazi Erdoğan, İzmir Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Şule Aydın, Moda Yazarı - Vitrin Tasarımcısı Ümit Temurçin, Seren Moda Firma Sahibi - Tasarımcı Yusuf Çamöz ve Ege Üniversitesi Moda ve Tasarım Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ziynet Öndoğan yer aldı.
Final defilesi sonrasında, jürinin değerlendirmesiyle yarışmada dereceye girenler açıklandı. 13. Uluslararası Gelinlik Tasarım Yarışması’nda, birinciye önümüzdeki yıl düzenlenecek IF Wedding Fashion İzmir’de tasarımlarını podyumda sergileyebileceği defile yapma imkânı verilirken ilk üçe giren finalistlere toplam 45 bin TL değerinde ödül verildi. Birinciliği İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencisi Enes Yolcu, ikinciliği Mersin Üniversitesi öğrencisi Arife Gedik, üçüncülüğü ise İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencisi İlayda Yaşın kazandı. Dereceye girenlerin ödüllerini, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer, EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul ve MTK Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Salkım verdi. Rönesans Ajans Başkanı Akif Örük’e de katkıları nedeniyle İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu tarafından plaket verildi.
İris çiçeğinden ilham aldı
Gelinliği İris çiçeğinden ilham alarak tasarladığını belirten Enes Yolcu, “Bu çalışmada, ilham kaynağımı iris çiçeğinden aldım. İris çiçeği bilgeliğin, saflığın, inanç ve umudun simgesi olarak karşımıza çıkar. İris çiçeğini kendi benliğimde tekrar filizlendirerek, duygusal değişim ve dönüşümlerimle besleyerek gelinlik tasarımlarıma yansıttım” dedi.
En çok heyecanlandıran gelecek yılki performans defilesi oldu
Yarışmada dereceye girmenin gurur ve mutluluğunu yaşadığını belirten Enes Yolcu, “Yarışmadaki tüm tasarımlar çok başarılıydı. Tüm süreç güzel ve heyecanlıydı. Bu başarı bu sektörde yer alabileceğimi, yapabileceklerimi bana gösterdi. İleride kendi markam için güzel şeyler ortaya çıkarabilmek adına özgüven verdi. En heyecanlandıran şey ise kazandığım birincilik ödülü ile önümüzdeki yıl bu podyumda kendi performans defilemi yapabilecek olmam. Tüm yarışma sürecinin ve performans defilesinin çok güzel bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Bu fırsatı biz gençlere sağlayan, yeni tasarımların ortaya çıkması için destekleyen tüm kuruluşlar teşekkür ediyorum. Gelecek yıl da yine kendimi yansıtan bir temayla güzel bir performansa imza atmak istiyorum” diye konuştu.
Trump Gazze Planı uluslararası tepki çekti. ABD eski Başkanı Donald Trump, Gazze için "gayrimenkul anlaşması" ifadesini kullanarak yeni bir tartışma başlattı. Filistin halkı ve dünya liderleri plana karşı çıkıyor.
İsrail’in 15 aylık saldırıları sonucu Gazze’deki okulların yüzde 85’i hizmet dışı kaldı. Eğitim 2 yıldır aksıyor, binlerce öğrenci ve akademisyen hayatını kaybetti.
Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Trump'ın Gazze'deki Filistinlileri başka yere gönderme planını "hayal ürünü" olarak nitelendirdi ve Arap ülkelerine baskı amacı taşıdığını belirtti.
ABD’de Seattle-Tacoma Havalimanı’nda Japon Hava Yolları’na ait 787-9 Dreamliner, taksi yaparken Delta Airlines’a ait park halindeki Boeing 737’nin kuyruğuna çarptı. Olayda yaralanan olmazken, bazı uçuşlar iptal edildi.
Guatemala Devlet Başkanı Bernardo Arevalo, ABD ile yeni bir göçmen anlaşması imzalandığını açıkladı. Sınır dışı edilen göçmenlerin kabulü ve ulaşım masraflarının ABD tarafından karşılanacağı belirtildi. Ekonomik kalkınma ile göç s
Bahçeşehir 2. Kısım Atatürk Bulvarı’nda aylardır onarılmayan yol çukuru, 12 Nisan gecesi 7 aracın lastiğini patlattı. Vatandaşlar isyan ediyor: “Defalarca şikayet ettik ama kimse duymuyor!”
Polis Haftası kapsamında gönülleri fetheden Mustafa Şahin, dezavantajlı çocuklara hediyeler dağıtarak onların yüzünü güldürdü. Şefkatiyle tanınan Şahin, yine örnek bir davranış sergiledi.
Niğde Belediyesi, İlhanlı Mahallesi’nde Ramazan coşkusunu yaşatıyor! 17 Mart’ta Alyans Düğün Salonu’nda iftar, Rahman Camii’nde teravih ve Muhabbet Çadırı’nda keyifli sohbetler sizleri bekliyor.
Niğde Belediyesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve TÜGVA iş birliğiyle 7.500 öğrenciyi bir araya getiren dev iftar sofrası kurdu.
Antalya’nın Manavgat ilçesinde, şoför kapısı bulunmayan bir aracın trafiğe çıkması görenleri hayrete düşürdü. Aracı kullanan sürücünün, trafik kurallarını hiçe sayarak tehlikeli manevralar yaptığı iddia edildi.
Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü, ruhsatsız silah taşıyan ve bulunduran şahıslara yönelik operasyonlarla huzur ve güvenliği sağlıyor.
Alanyanın Mahmutlar mahallesi KYK yurdunun bitişiğindeki kazan dairesinde çıkan yangı korkuttu.
Antalya'nın Alanya ilçesi Saray Mahallesi Keykubat Bulvarı üzerinde bir otelin inşaatında çıkan yangın büyük paniğe yol açtı.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
Gazeteci-yazar Ravza Zeybek'in kaleme aldığı yeni roman “Kervan”, okuyucuyu içsel bir yolculuğa çıkarıyor. Kitap, hayatın anlamını sorgulayanlar için adeta bir başucu eseri.
HABER / ERCAN KUTLU - Ramazan Bayramı, Bahçelievler’de unutulmaz bir etkinliğe sahne oldu. Vali Davut Gül ve protokol üyelerinin çektirdiği selfie, sosyal medyada fenomenleşerek binlerce beğeni topladı.
Tire Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen söyleşide öğrencilere Tire’nin tarih ve kültür mirasını anlattı. Etkinlik, kitapların imzalanması ve gençlerle interaktif sohbetlerle tamamlandı.
Eğitimci-Yazar A. Levent Ertekin’in hazırladığı "Afgan Kınalı Kuzular" kitabı, Çanakkale Zaferi etkinliklerinde Herat’ta tanıtıldı. Kitap, iki ülkenin kardeşliğine vurgu yaparak büyük ilgi gördü.
Yüksek tansiyon, dünya genelinde 1 milyardan fazla kişiyi etkilerken, hatalı tansiyon ölçümleri yanlış teşhislere ve gereksiz tedavilere yol açıyor.
Ramazan ayıyla birlikte balık tezgahları bereketlendi! Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı'nda sardalya ve istavrit fiyatları dibe vurdu. 3 kilo balık alana 1 kilo bedava kampanyasıyla sağlıklı beslenme fırsatı.
Gazi Üniversitesi'nde Gıda Güvenliği ve Mikroplastik Tehlikesi Paneli Düzenlendi
Bilim insanları, bunamanın hafıza kaybı dışındaki erken belirtilerini keşfetti. Hızlı kilo kaybı ve yüksek iyi kolesterol seviyeleri, bunamanın habercisi olabilir. Bu bulgular, erken teşhis ve tedavi için umut vaat ediyor.
Erzincan’da kış mevsiminin vazgeçilmezi kestane, sokak tezgâhlarında pişmeye devam ediyor. Soğuk havaların başlamasıyla kestane satıcıları ocaklarını yakarak sıcak kestane keyfini vatandaşlara sunuyor.
HABER / ERCAN KUTLU - "Bahçeşehir’in başarılı Müdürü Ümit Karaağaç: Okulunda aile seminerleri, fidan dikim etkinlikleri ve spor başarılarıyla eğitimi renklendiriyor! Öğrenciler: ‘Onunla gurur duyuyoruz’."
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in büyüyen nüfusu taziye evi ihtiyacını artırdı. Vatandaşlar, Yavuz Sultan Selim Camii altı veya Kur’an kurslarının bu amaçla kullanılmasını istiyor.
HABER / ERCAN KUTLU - "Servis şoförleri, Bahçekent Emlak Konut Camii çeşmesini araç yıkamak için kullanıyor. Cemaat ve imam rahatsız, yetkililerden acil çözüm bekleniyor!"
Bahçekent’in sevilen ismi Hacı Mürsel Oktay, vefatının ardından Hadımköy Yeşilbayır Mezarlığı’nda defnedildi. Cenazeye yoğun katılım oldu; protokol, cemaat ve sevenleri son yolculuğunda yalnız bırakmadı.
Asaf İlter Hoca öncülüğünde Bahçekent’te çocuklar camiyle buluşuyor. Hediyeler, oyunlar ve manevi eğitimle dolu etkinlikler aileleri mutlu ediyor!
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.