Tarih: 19.09.2024 23:41

Genç MÜSİAD 4. Altın Konteyner İhracat Ödülleri Sahiplerini Buldu

Facebook Twitter Linked-in

Genç MÜSİAD Ödülleri Verdi

Genç MÜSİAD, dördüncü kez düzenlediği Altın Konteyner İhracat Ödülleri ile ihracat yoluyla ülke ekonomisine katkı sağlayan genç girişimcileri ve iş insanlarını ödüllendirdi. Tören, 13 kategoride ödüller ve Onur Ödülü ile Katkı Ödülü'nün takdim edildiği geniş bir katılım ile gerçekleşti.

Genç MÜSİAD’ın Türkiye Ekonomisine Katkısı

Genç MÜSİAD, 4.500’den fazla üyesiyle Türkiye ekonomisine ve genç girişimcilere destek sunuyor. Yerli ve milli değerlere bağlı olarak faaliyet gösteren Genç MÜSİAD, Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda gençlerin ticari zekasını ekonomiye kazandırmayı hedefliyor.

Törenden Notlar

Açılış konuşmalarını Genç MÜSİAD İhracatı Geliştirme Komisyonu Başkanı Berk Limboz, Genç MÜSİAD Başkanı Cahit Ertemel ve diğer önemli isimler gerçekleştirdi. Genç MÜSİAD Başkanı Cahit Ertemel, ihracatın kültürel köprüler kurma ve dünya barışına katkıda bulunma açısından önemine vurgu yaptı.

Gençlere Destek ve Kolektif Girişimcilik

Cahit Ertemel, gençlerin uluslararası ağlara erişimini kolaylaştırmak amacıyla GM2 adlı Girişimcilik ve Hızlandırma Merkezi’ni açtıklarını belirtti. Kolektif girişimcilik kültürünün önemine değindi ve güçlü iş birliklerinin Türkiye'nin geleceği için kritik olduğunu ifade etti.

İhracatta Gençlerin Rolü

2023 yılında 66 ülkeye ihracat yaparak küresel ticarette önemli bir yer edinen genç girişimciler ödüllendirildi. MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, gençlerin Türkiye’nin ihracat kapasitesini artırmada önemli bir rol üstlendiğini belirtti.

MÜSİAD’ın Genç Girişimcilere Desteği

MÜSİAD, genç girişimcilere eğitim, mentorluk ve uluslararası iş fırsatları sunan projeler yürütüyor. “Tanı-Tanıştır-Ticaret Yap” ve “Genç Ticaret Elçileri Projesi” gibi programlarla gençlerin ticaret başarısını artırmayı hedefliyor.

İhracatın Gücü ve Geleceği

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Türkiye’nin ihracat performansının yılın ilk sekiz ayında %3,9 artarak 170,8 milyar dolara ulaştığını vurguladı. Gençlerin katkısıyla bu rakamların daha da yükseleceğine inandığını söyledi.

Ödüller ve Sahipleri

Bu yılki ödüller 15 farklı kategoride sahiplerini buldu. İşte bazı ödül kazananlar:

Törende Öne Çıkan Konuşmalar

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, MÜSİAD’ın 34 yıllık başarı öyküsüne ve Türkiye’nin kalkınma yolculuğuna vurgu yaptı. Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar, gençlerin ihracatta büyük bir pay sahibi olmalarını hedeflediklerini belirtti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —