Tarih: 02.10.2024 20:46

Gıda Taklidi: Ünlü Markalarda İflas Eden Ürünler

Facebook Twitter Linked-in

GIDA TAKLİDİ NEDİR?

Gıda taklidi, pek çok kişinin günlük yaşamında sıkça karşılaştığı bir sorun haline geldi. Gıda taklidi, özellikle marketlerde ve restoranlarda satılan ürünlerde sıklıkla karşılaşılan bir durum. Sağlığa zararlı ürünler arasında yer alan çikolata, et, baharat gibi yiyeceklerin taklit veya tağşiş edilmesi, toplum sağlığını tehlikeye atıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan denetimlerde birçok ünlü markanın ürünleri, sağlığı riske attığı gerekçesiyle ifşa edildi.

TAKLİT ÜRÜNLERİN TESPİTİ

Taklit ürünler, çoğunlukla içeriklerinde izinsiz değişiklikler yapılarak piyasaya sürülüyor. Taklit gıda ürünleri arasında sucuk, köfte, baharatlar ve alkollü içecekler yer alıyor. Bakanlık denetimleri sırasında sakatat, meme dokusu gibi tehlikeli içeriklerin yanı sıra kanatlı etlerinin karıştırıldığı tespit edildi. Bu denetimler neticesinde toplamda 463 farklı üründe taklit ve tağşiş olduğu belirlendi.

ÜRÜNLERİ İFŞA EDEN LISTE

Tarım ve Orman Bakanlığı, sağlığa zararlı ve taklit ürünlerin listesini guvenilirgida.tarimorman.gov.tr adresinde paylaştı. Listede, bitkisel yağ bulunmaması gereken ürünlerde yağ kullanımı gibi uygunsuzluklar da rapor edildi. Bu bilgiler, kamuoyunun sağlığını korumak adına anlık olarak güncelleniyor.

Taklit gıda ürünlerinin yer aldığı ünlü markaların listesi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —