Güneri Cıvaoğlu Hayatını Kaybetti

Güneri Cıvaoğlu Hayatını Kaybetti

Güneri Cıvaoğlu, Türk basınının duayen isimlerinden biri olarak, 85 yaşında hayatını kaybetti. Başsağlığı mesajlarıyla anılan Cıvaoğlu, medya dünyasına önemli katkılarda bulunmuştur.

Güneri Cıvaoğlu hayatını kaybetti. Bir süredir hastanede yoğun bakımda tedavi gören Güneri Cıvaoğlu, 85 yaşında hayatını kaybetti. Temmuz ayında İstanbul'daki bir restoranda dengesini kaybederek düşmüş ve başını çarpmıştı. Geçirdiği kazanın ardından çarpmanın etkisiyle beyninin iki noktasında ödem oluşması ve ince bir kanama nedeniyle acilen hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alınmıştı. Cıvaoğlu’nun cenaze töreninin detayları henüz belli değil.

SİYASİLERDEN BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Türk basınının önemli isimlerinden, duayen gazeteci Güneri Cıvaoğlu'nun vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

CHP GENEL BAŞKANI'NDAN TAZİYE

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Vefatını üzüntüyle öğrendiğim basınımızın duayen isimlerinden Güneri Cıvaoğlu'na Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum" ifadesini kullandı.

GÜNERİ CIVAOĞLU KİMDİR?

Güneri Cıvaoğlu, 85 yaşında, Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü ve Sürekli Basın Kartı sahibi, Milliyet Gazetesinin baş yazarıydı. 30 Temmuz 1939'da Ankara'da dünyaya gelen Cıvaoğlu, gazeteci, avukat, haber ve televizyon sunucusu olarak başarılar elde etti. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğrenciyken çalışmaya başlayan Cıvaoğlu, Akis dergisi ve Yeni İstanbul gazetesinde muhabir olarak gazeteciliğe adım attı.

Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu'nun kuruluş sürecinde sabah haberlerini hazırlayan ekipte yer aldı. Strasbourg Üniversitesi'nde bir süre ekonomi okudu. Tercüman gazetesinin genel yayın yönetmenliğini üstlendi ve Güneş gazetesinin ortakları arasında yer aldı. Uzun süre genel yayın yönetmenliğini de yürüttü. 1986-1996 yılları arasında Sabah gazetesinde köşe yazarlığı yaptı ve Show TV'de yöneticilik yaptı. 1996'dan beri Milliyet gazetesinin başyazarıdır. Kanal D'de ana haber bülteninin sunuculuğunu yaptı ve aynı kanalda 'Durum' başlıklı televizyon programını sunarak 'Şeffaf Oda' programı ile başka kanallarda da devam etti.

Gazeteci Güneri Cıvaoğlu, 85 yaşında hayatını kaybetti.

 



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.