Eyüpsultan’da İstanbul’un en büyüklerinden biri olan Güneş Enerjisi Santrali, gerçekleştirilen törenle açıldı. Yenilenebilir enerji üretiminde örnek olacak santralde belediyenin tüm kurumlarının elektrik ihtiyacı karşılanacak.
Eyüpsultan Belediyesi tarafından Ağaçlı Mahallesi’nde yapılan ve İstanbul’da kurulan en büyük Güneş Enerjisi Santralleri arasına giren tesis törenle açıldı. Güneş Enerjisi Santrali açılışı için düzenlenen törene, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken ile birlikte Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, önceki dönem İçişleri Bakanı İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Enerji A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ayşegül Tekeroğlu katıldı.
Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
“BELEDİYE BAŞKANIMIZ DENİZ KÖKEN’İ TEBRİK EDİYORUM”
Açılış töreninde konuşan Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan yaptığı konuşmada, “Enerji, sadece günlük hayatımızı sürdürebilmemiz için değil aynı zamanda ekonomik kalkınma, güvenlik ve çevresel sürdürülebilirlik açısından da çok büyük öneme haiz. Birçok belediyemiz, kendi tüketimini karşılayarak, aynı zamanda kendisine ekonomik bir katkı da sağlamakta. Ülkenin de enerji ihtiyacına katkı sağlamakta. Bugün santrallerimize 4,7 megawatlık bir santrali ilave ediyoruz. Bu santral Eyüpsultan Belediyemizin tüketiminin yaklaşık yüzde 71’ine yakın bir miktarı karşılayacak. Biz bu santralle birlikte aynı zamanda yıllık 10 bin 400 yetişmiş ağacı devreye de almış oluyoruz. Böyle bir tesisi ülkemize kazandıran, ülkemizin birçok şehrinde başarılı bir şekilde hizmet veren, son 5 yıldır Eyüpsultan ilçemizde çok başarılı hizmetlere imza atan Belediye Başkanımız Deniz Köken’i tebrik ediyorum. Bu tesisin hem ülkemize hem milletimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
“HALKIMIZA VERDİĞİMİZ SÖZLERİ YERİNE GETİRİYORUZ”
Başkan Deniz Köken ise konuşmasında şunları söyledi: “Göreve geldiğimizden bu güne kadar halkımıza verdiğimiz sözleri yerine getirirken, bu şehri bir yerlere taşıma adına ve ülkenin de enerji meselesi ile yaptığı güzel çalışmalara katkı koyma adına bir şeyler yapmaya gayret ettik. Bu yaptığımız güzel işler artarak devam edecektir. Eyüpsultan Belediyesi kendi tükettiği elektiriğin yüzde 71’ini kendisi üretecek. Biz bu yaptığımız tesisle, bir şehirde bulunan 2 bin 200 hanenin bir yılda tükettiği elektriği üretmiş gibi oluyoruz. Bu işte, işin en iyi olanlarıyla çalıştık. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Enerji A.Ş. ve bu işte marka olmuş EnerjiSA ile çalıştık.
“HERKES BİR ŞEY SÖYLEYECEK, BİZ İŞ YAPACAĞIZ”
Herkes bir şey söyleyecek, biz iş yapacağız. Herkes eleştirecek, biz vatandaşlarımızın isteği doğrultusunda, vatandaşlarımıza güzel bir gelecek sağlamak adına güzel işlere imza atacağız. Avrupa yakasının en büyük geri dönüşüm tesisini yaptık. Bu tesiste gerçekleşen plastik dönüşümüne baktığımızda, yıllık 96 bin varil petrolün piyasaya girmesine engel şekilde bir çalışma yapmışız. Kâğıt toplamada bir yılda 17 bin ağacın kesilmesini önledik. Bu Güneş Enerjisi Santrali’ni yaparken çok sıkıntı çektik. Bir sürü sorunlar çıktı karşımıza. Biraz geç oldu ama güç olmadı. Hep beraber güzel bir esere kavuştuk. Hayırlı, uğurlu olsun.”
“EN BÜYÜK KAPASİTELİ GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ”
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Enerji A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ayşegül Tekeroğlu ise şöyle konuştu: “Güzel bir iş birliğiyle gerçekleştirilen projenin bir diğer özelliği ise İstanbul megakentimizin araziye kurulu en büyük kapasiteli güneş enerjisi santrali olmasıdır. 83 bin metrekarelik bir alana kurulmuş olan tesisin yaklaşık yıllık 6 gigawattlık elektrik üretmesi beklenmektedir. Tesisimizde 545 wattlık güce sahip 10 bin 244 adet panel kullanılmıştır. Eyüpsultan Belediye Başkanımıza, Türkiye’ye örnek olacak bu projeyi hayata geçinceye kadar bize destek olmasından dolayı çok teşekkür ediyoruz.”
Öte yandan törene katılamayan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise açılış programına bir video mesaj gönderdi. Konuşmaların ardından ise kurdele kesilerek açılış gerçekleştirildi.
BELEDİYENİN ELEKTRİĞİNİN TAMAMI GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİNDEN
Eyüpsultan Belediyesi tarafından Ağaçlı Mahallesi’nde kurulan Güneş Enerjisi Santrali ile belediyenin tüm kurumlarının elektrik ihtiyacı karşılanacak. 4 bin 700 KWE gücünde yapılan Güneş Enerjisi Santrali ile yıllık 6 bin 594 MWH yani 2 bin 198 hanenin tüketimine denk üretim sağlanırken, engellenecek CO₂ salımı ise 4 bin 274 ton. Bu da yaklaşık 10 bin 400 ağacın 1 yılda engelleyeceği CO₂ salımına denk geliyor.
Trump Gazze Planı uluslararası tepki çekti. ABD eski Başkanı Donald Trump, Gazze için "gayrimenkul anlaşması" ifadesini kullanarak yeni bir tartışma başlattı. Filistin halkı ve dünya liderleri plana karşı çıkıyor.
İsrail’in 15 aylık saldırıları sonucu Gazze’deki okulların yüzde 85’i hizmet dışı kaldı. Eğitim 2 yıldır aksıyor, binlerce öğrenci ve akademisyen hayatını kaybetti.
Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Trump'ın Gazze'deki Filistinlileri başka yere gönderme planını "hayal ürünü" olarak nitelendirdi ve Arap ülkelerine baskı amacı taşıdığını belirtti.
ABD’de Seattle-Tacoma Havalimanı’nda Japon Hava Yolları’na ait 787-9 Dreamliner, taksi yaparken Delta Airlines’a ait park halindeki Boeing 737’nin kuyruğuna çarptı. Olayda yaralanan olmazken, bazı uçuşlar iptal edildi.
Guatemala Devlet Başkanı Bernardo Arevalo, ABD ile yeni bir göçmen anlaşması imzalandığını açıkladı. Sınır dışı edilen göçmenlerin kabulü ve ulaşım masraflarının ABD tarafından karşılanacağı belirtildi. Ekonomik kalkınma ile göç s
Batman'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Atatürk Parkı'nda düzenlenen etkinliklerle büyük bir coşku içinde kutlandı.
HABER / ERCAN KUTLU - Niks Lounge açılışıyla Beylikdüzü'nde lezzet, zarafet ve kaliteli hizmetin yeni adresi oldu. Fikret Aslan yönetiminde, Orhan Kaya ve Burak Bey’in ortaklığıyla görkemli bir başlangıç yaptı.
.
Balıkçı Kenan’dan Çok Sert Açıklamalar: “Zulüm Gördüm, Tehdit Edildim, Malıma Hukuksuzca El Konuldu!”
Muş’ta “Plastik Hayatlar ve Kanser” Konuşuldu Alparslan Üniversitesi yerleşkesinde düzenlenen ve geleneksel hale gelen “Çay Bahane Sohbetleri”, farklı alanlardan uzmanları konuk ediyor.
Gaziantep Gönüllü Kuruluşlar Platformu, terörle mücadelede yeni bir sayfa açılması için kritik bir açıklama yaptı. 40 yılı aşkın terör sarmalının son bulması için tüm kesimleri işbirliğine davet etti.
Antalya’nın Manavgat ilçesinde, şoför kapısı bulunmayan bir aracın trafiğe çıkması görenleri hayrete düşürdü. Aracı kullanan sürücünün, trafik kurallarını hiçe sayarak tehlikeli manevralar yaptığı iddia edildi.
Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü, ruhsatsız silah taşıyan ve bulunduran şahıslara yönelik operasyonlarla huzur ve güvenliği sağlıyor.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
Gazeteci-yazar Ravza Zeybek'in kaleme aldığı yeni roman “Kervan”, okuyucuyu içsel bir yolculuğa çıkarıyor. Kitap, hayatın anlamını sorgulayanlar için adeta bir başucu eseri.
HABER / ERCAN KUTLU - Ramazan Bayramı, Bahçelievler’de unutulmaz bir etkinliğe sahne oldu. Vali Davut Gül ve protokol üyelerinin çektirdiği selfie, sosyal medyada fenomenleşerek binlerce beğeni topladı.
Tire Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen söyleşide öğrencilere Tire’nin tarih ve kültür mirasını anlattı. Etkinlik, kitapların imzalanması ve gençlerle interaktif sohbetlerle tamamlandı.
Eğitimci-Yazar A. Levent Ertekin’in hazırladığı "Afgan Kınalı Kuzular" kitabı, Çanakkale Zaferi etkinliklerinde Herat’ta tanıtıldı. Kitap, iki ülkenin kardeşliğine vurgu yaparak büyük ilgi gördü.
Karya Farma HBX Ar-Ge’nin geliştirdiği HBX-HGM71 formülü, laboratuvar ortamında %99,99 oranında patojen yok edici başarısıyla çocukların sağlığına adandı.
Yüksek tansiyon, dünya genelinde 1 milyardan fazla kişiyi etkilerken, hatalı tansiyon ölçümleri yanlış teşhislere ve gereksiz tedavilere yol açıyor.
Ramazan ayıyla birlikte balık tezgahları bereketlendi! Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı'nda sardalya ve istavrit fiyatları dibe vurdu. 3 kilo balık alana 1 kilo bedava kampanyasıyla sağlıklı beslenme fırsatı.
Gazi Üniversitesi'nde Gıda Güvenliği ve Mikroplastik Tehlikesi Paneli Düzenlendi
Bilim insanları, bunamanın hafıza kaybı dışındaki erken belirtilerini keşfetti. Hızlı kilo kaybı ve yüksek iyi kolesterol seviyeleri, bunamanın habercisi olabilir. Bu bulgular, erken teşhis ve tedavi için umut vaat ediyor.
Bahçeşehir ve Bahçekent’te onlarca sitenin elektrik işlerini üstlenen Caner Cimşit, HGS Elektrik markasıyla güvenli, hızlı ve kalıcı çözümler sunuyor. Gönül rahatlığıyla ulaşabileceğiniz bu uzman, sadece arıza gidermekle kalmıyor,
HABER / ERCAN KUTLU - "Bahçeşehir’in başarılı Müdürü Ümit Karaağaç: Okulunda aile seminerleri, fidan dikim etkinlikleri ve spor başarılarıyla eğitimi renklendiriyor! Öğrenciler: ‘Onunla gurur duyuyoruz’."
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in büyüyen nüfusu taziye evi ihtiyacını artırdı. Vatandaşlar, Yavuz Sultan Selim Camii altı veya Kur’an kurslarının bu amaçla kullanılmasını istiyor.
HABER / ERCAN KUTLU - "Servis şoförleri, Bahçekent Emlak Konut Camii çeşmesini araç yıkamak için kullanıyor. Cemaat ve imam rahatsız, yetkililerden acil çözüm bekleniyor!"
Bahçekent’in sevilen ismi Hacı Mürsel Oktay, vefatının ardından Hadımköy Yeşilbayır Mezarlığı’nda defnedildi. Cenazeye yoğun katılım oldu; protokol, cemaat ve sevenleri son yolculuğunda yalnız bırakmadı.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.