Tarih: 30.09.2024 12:42

Hasan Nasrallah'ın Ölümünün Ardından Hizbullah Lider Seçimini Hızlandıracak

Facebook Twitter Linked-in

Hizbullah Yeni Lider Seçimi İçin Hazırlıklarını Tamamladı!

Hasan Nasrallah’ın ölümü sonrası açıklama yapan Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, örgütün lider kaybına rağmen direnişi sürdüreceğini belirtti. Kasım, “Hasan Nasrallah sonsuza kadar bizimle olacak” dedi. Kasım, Nasrallah’ın ölümüne neden olan saldırıda birçok direniş liderinin de bulunduğunu belirterek şunları ekledi:

“Diğer mücahitlerin ailelerine başsağlığı diliyorum. Toplantıda sadece Nasrallah değil, korumaları ve muhafızları da vardı.”

Kasım’dan İsrail'e Sert Tepki: “Bunlar Savaşçı Değildir!”

Kasım, İsrail'in Lübnan'da sivilleri hedef almaya devam ettiğini ifade ederek şunları söyledi:

“İsrail, köyleri, evleri, sağlıkçıları ve masum insanları hedef alıyor. Bunlar savaşçı değil, masum siviller.” Kasım ayrıca ABD'nin İsrail'e verdiği sınırsız desteği de eleştirerek, “Bu vahşetin karşılıksız kalacağını düşünmeleri büyük bir hata” dedi.

Hizbullah: “Zafer Bizim Olacak!”

Kasım, Hasan Nasrallah'ın planları doğrultusunda hareket etmeye devam edeceklerini vurguladı. "Biz, şehit olma aşkıyla yaşayan bir hareketiz" diyen Kasım, “Nasrallah’ın suikastının ardından İsrail’i vurduk, Hayfa’ya saldırdık. Savaş uzun sürecek, ancak her türlü olasılığa hazırlıklıyız. Zafer günün sonunda bizim olacak” ifadelerini kullandı.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın ölümünün ardından yeni lider seçimi ve örgütün direniş stratejisi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —