Tarih: 25.10.2024 23:21

Hitit Üniversitesi Alaca MYO'da Geleceğin Projeleri Şekilleniyor

Facebook Twitter Linked-in

Alaca MYO'da Eğitim Etkinliği

Hitit Üniversitesi Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitim etkinliğine, akademisyenler ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Songül Özüm'ün daveti üzerine, Yozgat Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata tarafından verilen eğitimin sabah oturumuna, Alaca İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çaylak da katıldı.

Proje Hazırlama Stratejileri

Prof. Dr. Mustafa Böyükata, "Ön Lisans Öğrencileri için TÜBİTAK - 2209 Programlarına Yönelik Proje Hazırlama Stratejileri" konulu sunumunda, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından koordine edilen “2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” ve “2209-B - Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı” hakkında 160 civarında öğrenciye faydalı bilgiler verdi.

Literatür Taraması ve Proje Yazımı

Proje yazımında iyi bir literatür taramasının önemini vurgulayan Prof. Dr. Böyükata, öğrencilerin projelerini net bir problem tanımı yaparak kurgulamalarının gerektiğini belirtti. Bu süreçte doğru ve anlaşılır yazımın, proje inceleyicileri açısından önemini dile getirdi.

Grup Çalışmaları ve Atölyeler

Öğleden sonra, öğrencilerden oluşan 10 farklı grup, beyin fırtınası yoluyla proje fikri geliştirme atölyeleri gerçekleştirdi. Proje yazımında sade ve anlaşılır bir dil kullanmanın, karmaşık terimler yerine anlaşılır bir dil tercih etmenin ve görsel materyallerin doğru kullanılmasının önemini anlatan Prof. Dr. Böyükata, 50 civarında öğrencinin sorularını yanıtladı ve kişisel projeleri üzerinden ipuçları verdi.

Mustafa Böyükata'nın Değerlendirmesi

Eğitim etkinliğinin kendisine de heyecan verdiğini belirten Prof. Dr. Mustafa Böyükata, “Alaca’da öğrenim gören öğrencilerin proje başvurularıyla okullarının Hitit Üniversitesi birimleri arasında ön sıralarda olduğunu öğrenmekten çok mutlu oldum. Ayrıca bazı programların Türkiye genelinde de ön sıralarda olduğunu öğrendim. Bu çok güzel bir haber. Belli ki, Alaca’da güzel şeyler oluyor ve bu çoğalacak gibi gözüküyor. Davetleri sebebiyle Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Songül Özüm ve onun şahsında etkinliğe ilgi gösteren akademisyenlere teşekkür ederim.” dedi. Verdiği eğitim etkinliği ile çalışmalarına değer kattığını belirten Doç. Dr. Songül Özüm, Alaca İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çaylak ile birlikte Prof. Dr. Mustafa Böyükata’ya teşekkür belgesi ve plaket takdim etti.

Hitit Üniversitesi Alaca MYO'da Eğitim Etkinliği: Geleceğe Yön Veren Projeler

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —