İBB, ATA YADİGÂRI BÜYÜKDERE FİDANLIĞI’NI CANLANDIRDI

İBB, ATA YADİGÂRI BÜYÜKDERE FİDANLIĞI’NI CANLANDIRDI

BELEDİYE HABERLERİ 26.11.2023 18:57:03 182 0
İBB, ATA YADİGÂRI BÜYÜKDERE FİDANLIĞI’NI CANLANDIRDI

İBB, Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla 1928 yılında kurulan, 1997’ye kadar faaliyetlerini sürdüren, o tarihten bu yana da kaderine terk edilen Büyükdere Fidanlığı ve Bahçıvanlık Okulu’nu yeniden canlandırdı. CHP Genel Başkanı sıfatıyla ilk açılış törenine katılan Özel, “Türkiye ve İstanbul üzerinde eski günlerini arayanların helikopterle gezip, yabancı ülkelere, Katar'a, Birleşik Arap Emirlikleri’ne kupon arsa pazarlayanların yerine, milletin parasını millete harcayanların yeniden yetkilendirileceği bir süreci yaşayacağız. Ekrem Başkan'ın dediği; İstanbul'da oldu, olmaya devam edecek ve bütün Türkiye'de her şey çok güzel olacak” dedi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’da açılışta yaptığı konuşmada, “İstanbul'un kadim tarihine, doğasına, kültürüne, maddi-manevi tüm mirasına özenle sahip çıkıyoruz. Bu şehrin bütün değer ve güzelliklerini, bütün maddi kaynaklarını 16 milyon İstanbulluya adil paylaştırma kararlılığıyla çalışıyoruz. Aslında çok farklı, çok yeni bir şey yapmıyoruz. Elbette ki dünyayı yeniden keşfetmiyoruz. Cumhuriyet bize ne öğrettiyse, Atatürk bize ne öğrettiyse, tam da onun başöğretmenliğine layık öğrenciler olarak onları yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

İMARA AÇILMASI PLANLANIYORDU, HALKIN KULLANIMINA GİRDİ

ÖZEL: İSTANBUL'DA OLDU, OLMAYA DEVAM EDECEK VE BÜTÜN TÜRKİYE'DE HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK

İMAMOĞLU: ATATÜRK BİZE NE ÖĞRETTİYSE ONLARI YAPIYORUZ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla 1928 yılında kurulan, 1997’ye kadar faaliyetlerini sürdüren, o tarihten bu yana da kaderine terk edilen Büyükdere Fidanlığı ve Bahçıvanlık Okulu’nu yeniden canlandırdı. Atıl durumundan hak ettiği yeni görünümüne kavuşan Ata mirası Büyükdere Atatürk Fidanlığı; CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu, CHP'nin parti toplantısı için İstanbul’da bulunan 80 il başkanı, milletvekilleri, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşların katılımıyla yeniden açıldı.

Soğuk ve yağışlı havaya rağmen yoğun katılımın olduğu açılışta, sırasıyla; Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, İmamoğlu ve Özel birer konuşma yaptı.

ÖZEL: EKREM İMAMOĞLU'NUN ÖNEMLİ ŞEHİRCİLİK VİZYONU VAR

CHP Genel Başkanı sıfatıyla ilk kez bir açılış törenine katıldığını belirten Özel, özetle şunları söyledi:

“O kadar gönlüme göre oldu ki. Açacağımız yer, bir kere bir emanet. Atatürk'ten emanet. Adında Atatürk var. Açacağımız yer, öyle beton değil. Bir fidanlık. Açacağımız yerin içinde bir okul var. Atatürk'ün o büyük, yüzyıl önceki vizyonunu devam ettirerek, yine bir bahçıvan. okulu var. İçinde bir kreş var. Cumhuriyet Halk Partisi'nin kadının sosyal hayata, çalışma hayatına katılması için, ayrıca çocuğun erken yaşta eğitimi için olmazsa olmaz gördüğü, çok çağdaş bir hizmet var. Meslek edindirmeye yönelik, İstanbul Büyükşehir'in gurur duyduğumuz bir hizmet alanının, burada da bir boyutla bir şubesi var. Geri kazanılmış bir yer var doğa için. Geri kazanılmış binalar, geri kazanılmış hizmet alanları var. Ve uzun yıllar süren bir mücadelenin sonunda, -biraz önce Sarıyer Belediye Başkanımız içeride anlattı- ‘Buraya bir şeyler yapalım. Gelin size de yeni belediye binası yapalım. Biz de burayı imara açalım. Rıza gösterin’ deyip, uzun süre belediye meclis üyelerimizin, Başkanımızın, örgütümüzün burada gösterdiği bir direnç var. Ve o yüzyıl önceki büyük vizyonu takip edip, burayı kente kazandırıp, burayı yeniden fidanlık yapan, biraz önce saydığım tüm alanları kente kazandıran Ekrem İmamoğlu'nun önemli şehircilik vizyonu var. Hepsini tebrik ediyorum, yürekten alkışlıyorum.”

“CHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANLARINA OY VERENLER, VERDİKLERİ OYUN KARŞILIĞINI BETON OLARAK DEĞİL; AĞAÇ VE OKSİJEN OLARAK GERİYE ALDILAR”

“81 il başkanının bir açılışa katıldığı da herhalde daha önce olmadı. Bu açıdan il başkanlarım için de anlamlı. Onlar, gittikleri her yerde, Cumhuriyet Halk Partisi belediyeciliğini anlatmaya ve bunun kendi illerine, kendi ilçelerine, kendi beldelerine de taşınmasına katkı sağlamaya gayret gösteriyorlar. Önümüzde yerel seçimler var. Bu yerel seçimlerde şöyle bir hissiyatın hâkim olacağını görüyorum. Umuyorum ve bundan heyecanlanıyorum. Daha önce bize oy verenler, Ekrem Başkan'a oy verenler, İstanbul'daki 14 ilçe belediye başkanımıza oy verenler, Türkiye'deki 247 belde, ilçe, il belediye başkanımıza, Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlarına oy verenler şu hissiyatta buluncaklar: ‘Yine vereyim. İyi ki vermişim ki, mesela bu alana villa yapmadılar, AVM yapmadılar, fidanlık yaptılar. Helali hoş olsun’ diyecekler. 180 bin metrekare yeşil alan, 250 bin metrekarelik bir alanı, kamunun üstün yararlanımına burada sunuyoruz. Peki Türkiye'de ne oldu? 247 belediye başkanımız, seçildikleri günden bugüne kadar, son dönemlerinde 4 bin 206 tane park açtılar. Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlarına oy verenler, verdikleri oyun karşılığını, beton olarak, kötü yapılaşma olarak, çarpık yapılaşma olarak değil, 4 bin 100’ün üzerinde park olarak, ağaç olarak, oksijen olarak geriye aldılar. Belediye başkanlarımızın onlara teşekkürü böyle oldu. Tüm engellemelere rağmen çok önemli işler yaptılar. Yapmaya devam edecekler.”

“HELİKOPTERLE GEZİP, YABANCI ÜLKELERE KUPON ARSA PAZARLAYANLARIN YERİNE…”

“Bu belediyeleri ve İstanbul'da sadece CHP'lilerin oylarıyla kazanmadık. Ekrem Başkan'ın tanımıyla, ‘İstanbul İttifakı’yla kazandık. İttifak ortaklarımız var. Gönül birlikteliğiyle bizimle birlikte olanlar var. Ama görüyoruz ki İstanbul'da bu birliktelik, İstanbul'a iyi geldi. Hepimize iyi geldi. Türkiye'de önemli birliktelikler yapıldı. O sürece katkı sağlayan, geçmiş dönemde genel başkanlığımızı yapan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na buradan bir selam ve teşekkür iletelim. Onunla birlikte bu iradeyi ortaya koyan Sayın Meral Akşener Hanımefendi'ye, o dönemdeki ittifak ortaklarımıza ve bundan sonra belki kelime yoruldu, belki kulağa, zihne, ağır geliyor, ondan artık ‘ittifak’ yerine, bu yerel seçimlerde örgütlerimizin, teşkilatların önerileriyle, en doğru iş birliklerini yaparak, yani bizim kazanacağımız, sizin, Türkiye'nin kazanacağı ama rantın ve rantçıların kaybedeceği bir süreç için önümüzdeki süreçte birbirine saygılı, birbirinin hakkını hukukunu gözeten ve birbirine kazandıran, Türkiye'ye kazandıran, Türkiye ve İstanbul üzerinde eski günlerini arayanların helikopterle gezip, yabancı ülkelere, Katar'a, Birleşik Arap Emirlikleri’ne kupon arsa pazarlayanların yerine, biraz önce ifade edildiği gibi, -ki yürekten teşekkür ediyoruz- milletin parasını millete harcayanların yeniden yetkilendirileceği bir süreci yaşayacağız. Ekrem Başkan'ın dediği; İstanbul'da oldu, olmaya devam edecek ve bütün Türkiye'de her şey çok güzel olacak.”

İMAMOĞLU: BUGÜN, SADECE BİR AÇILIŞ YAPMIYORUZ…

“Bugün, sadece bir açılış yapmıyoruz” diyen İmamoğlu da “Bugün aslında, bir yerel yönetim derinliğimizin ve felsefemizin, sosyal demokrat belediyeciliğin mesajını veriyoruz. İstanbul olarak yaptığımız her hizmetin içerisinde, bence bunları bulabilirsiniz. Tarihine sahip çıkmak ve geleceğe bir vizyon koymak, geçmişin değerlerine sahip çıkmak, bugünün ihtiyaçlarını karşılamak kadar, geleceği de düşünerek hareket etmek… Bugün Cumhuriyet'i ve Atatürk'ü derinden anlayıp, hissedebileceğimiz özel mekânlardan birisindeyiz: Büyükdere Fidanlığı. Bu topraklara sevgiyle ve özenle, akılla, bilimle sahip çıkmanın en güzel örneklerinden birisinin mekânındayız. Cumhuriyetimizin kuruluş yıllarına damga vurmuş o güçlü umudun, o azim ve gayretin simgelerinden birisidir Büyükdere'deki bu fidanlık. Cumhuriyetle birlikte başlattığımız topyekün kalkınma seferberliğinin özetidir bu fidanlık. Atatürk'ün emriyle 1928 yılında kurulan Büyükdere Fidanlığı, Türkiye'nin ilk meyve bahçesi ve fidanlığı olma niteliği de taşıyor. Bu fidanlık, İstanbul'un ağaçlandırma çalışmalarına büyük katkılar sunuyor o dönemde. Yurt içinden ve yurt dışından getirilen meyve türleri üzerinde, burada ıslah çalışmaları yapılıyor ve üretilen meyve fidanları halka dağıtılıyor. Daha sonra 1936 yılında, Meyve Bahçıvanı Yetiştirme Yurdu burada açılıyor” bilgilerini paylaştı.

“FİDANLIK ÇOCUKLARI”NI ALKIŞLATTI

Atatürk’ün o dönemde konusunda uzman isimleri yurt dışından Türkiye’ye davet ettiğini aktaran İmamoğlu, “Anadolu'nun dört bir yanından gelmiş çocuklar, bu yatılı bahçıvanlık okulunda bir meslek öğrenmekle de kalmıyorlar. Burada yeni bir ülke kurmayı ve ona sahip çıkmayı da öğreniyorlar. Ve onların adı ‘fidanlık çocukları’ oluyor” dedi. Açılış törenine katılanlar arasında ‘fidanlık çocukları’ olarak nitelenen, dönemin Bahçıvanlık Okulu mezunlarının da bulunduğunu kaydeden İmamoğlu, “Onlar, bize yüce Atatürk'ün emanetleridir. Kaç kuşak geçerse geçsin, onlar hep fidanlık çocukları olarak, bu milletin gönlündeki o saygın yerini koruyacaklar. Kıymetli büyüklerim, çok kıymetli fidanlık çocukları; varlığınızla bizleri onurlandırdınız. Hepinize teşekkür ediyorum. Aramızda bulunan fidanlık çocuklarını alkışlamanızı istiyorum. Hizmetleriniz için de şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

“BÜYÜKDERE FİDANLIĞI, BİR ATATÜRK VE CUMHURİYET PROJESİDİR”

“Büyükdere Fidanlığı, kelimenin tam anlamıyla bir Atatürk ve Cumhuriyet projesidir” diyen İmamoğlu, şunları söyledi:

“Cumhuriyetimizin değerlerine, kazanımlarına niçin tam bir süreklilik içinde sahip çıkamıyoruz? Büyüklere Fidanlığı ve Bahçıvanlık Okulu gibi tarihsel değerleri tahrip eden, yok sayan o zihniyete niçin izin veriyoruz? Her yüz yılda bir, Cumhuriyetin kurumlarını yeni baştan mı açmak geliştirmek ve geleceğe taşımak zorundayız? Bunlar, cesaretle ve samimiyetle hep birlikte yüzleşmek zorunda olduğumuz sorulardır. Bu Cumhuriyete ve büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e sevgiyle, saygıyla bağlı herkes, görev ve sorumluluklarını bilmek ve ona göre davranmak mecburiyetindedir. Cumhuriyetin değerlerini, kazanımlarını koruyup geliştirmek, bu ülkeyi daha ileriye taşımak, lafla değil, iş ve icraatla mümkündür. Polemik ve kutuplaştırma siyasetiyle asla değil, ortak akıl ve ortak menfaatlere odaklanmış çözüm hedefli, bütünleştirici, güçlü karakterli bir siyasetle mümkündür. Biz, 4,5 yıldır İstanbul'da tam da bu anlayışla çalışıyoruz. Ve gayretle çalışmaya da devam edeceğiz. İstanbul'un kadim tarihine, doğasına, kültürüne, maddi-manevi tüm mirasına özenle sahip çıkıyoruz. Bu şehrin bütün değer ve güzelliklerini, bütün maddi kaynaklarını 16 milyon İstanbulluya adil paylaştırma kararlılığıyla çalışıyoruz. Aslında çok farklı, çok yeni bir şey yapmıyoruz. Elbette ki dünyayı yeniden keşfetmiyoruz. Cumhuriyet bize ne öğrettiyse, Atatürk bize ne öğrettiyse, tam da onun başöğretmenliğine layık öğrenciler olarak onları yapıyoruz.”

FİDANLIĞA DAVET, EKREM TEKÇE’YE RAHMET, BOYSANOĞLU AİLESİ’NE TEŞEKKÜR

Bütün İstanbulluları ve yolu Sarıyer’e düşen herkesi Büyükdere Atatürk Fidanlığı’nı ziyaret etmeye davet eden İmamoğlu, “Gelin burada Cumhuriyetimizin değerlerini, Atatürk'ümüzün büyüklüğünü bir kez daha görün ve hissedin” dedi. Eski CHP Sarıyer Belediyesi Meclis Üyesi ve Sarıyer Kars-Ardahan Dernek Başkanı merhum Ekrem Tekçe’nin fidanlığın imara açılmamasıyla ilgili yoğun uğraşlar verdiğini aktaran İmamoğlu, “Şükrü Genç Başkanımız da çok iyi bilir. Burayı özenle dile getirmiş. Sayın Genel Başkanım, ‘Bura niye böyle metruk duruyor’ demiş; ‘Niye değiştirmiyorsunuz’ diye her toplantıda ifade etmiş. Buraya gelmiş, kapılarından fotoğraf çektirmiş. Ama ne yazık ki açılışına bir hafta kala, çok genç yaşta, 57 yaşında hayatını kaybetti. Allah’tan rahmet diliyorum. Onun da bir duygusunu burada yerine getirmenin ayrıca gururunu yaşıyorum. Mekanı cennet olsun” şeklinde konuştu. Büyükdere Atatürk Fidanlığı’nın, İBB’nin kasasından tek kuruş çıkmadan, MESA şirketiyle yapılan bir protokolle yapıldığını kaydeden İmamoğlu, şirket sahibi Boysanoğlu Ailesi’ne de teşekkürlerini iletti.

“MİLLETİN PARASINI MİLLETE DAĞITMAYA DEVAM EDİYORUZ”

İBB olarak hayata geçirdikleri 0-4 yaş arası bebeği olan annelere, toplu taşıma araçlarında ücretsiz yolculuk hizmeti verdiklerini hatırlatan İmamoğlu, “Bunu dediğimde, Sayın Cumhurbaşkanı o zaman da ilçe ilçe gezip miting yapıyordu İstanbul'da. ‘Kimin parasını kime dağıtıyorsun? Bunu yapamazsın’ diye bize meydandan gönderme yaptı. Ben de ‘Milletin parasını millete dağıtacağız’ demiştim. Biz hala, milletin parasını millete dağıtmaya devam ediyoruz. Milletin parasını millete dağıtma konusunda da kararlı bir yönetimiz. O bakımdan bizim bu anlamda yaptığımız usul ve yöntemlerle, inanınız ki bütçemize bereket geldi. Bu kadar sıkıştırmaya, bu kadar engellemeye rağmen, kıymetli Başkanımız da Sarıyer'deki hizmetlerimizi ifade etti, bir farkla ifade etti; geçmişte unutulan Sarıyer yerine, şu anda hatırlanan ve hiç unutulmayan İstanbul'un 39 ilçesine eşit hizmet yapan bir İstanbul Büyükşehir Belediyesi var. Burada şahitlerimiz çok. O bakımdan biz, bu yönüyle de çok değerli bir iş yaptığımızın ve bütçesine bereket getirdiğimiz İstanbul'da çok değerli işlere imza attığımızın altını çizelim” şeklinde konuştu.

“BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK’ÜN İYİ BİR ÖĞRENCİSİ OLMA KONUSUNDA KARARLIYIZ”

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün kendilerine hala öğretmeye devam ettiğine vurgu yapan İmamoğlu, “Onun iyi bir öğrencisi olma konusunda da kararlıyız. Aynen, bize ne öğütlediyse, onu yapıyoruz ve çok iyi yapma konusunda da kararlıyız. En iyisini, en doğrusunu yapmak konusunda kararlıyız. Bunu yaparken, Cumhuriyetimizi ve Atatürk'ün büyük vizyonunu da yüzüncü yılından itibaren, iddiayla söylüyorum ki, ihya ediyoruz. Cumhuriyetin bir medeniyet projesi olduğu kadar, bir tabiat-insan ilişkisi olduğunu da biliyoruz. Aynı zamanda tabiat-insan uyumu projesi olduğunu da biliyoruz. Tam da bugün, dünya ekseninde iklim değişikliğinin yoğun bir şekilde tartışıldığı bir ortamda; demokrasinin, Cumhuriyetin iklim değişikliği mücadelesinde nasıl bir güçlü zemin oluşturduğunu da buradan ispat ediyoruz. Bu yönüyle sizlerle birlikte yaptığımız ve inşallah Allah'ın izniyle uzun yıllar boyu da yapmaya kararlı olduğumuz İstanbul mücadelemizde hepimize başarılar diliyorum. Bu kadar çok boyutlu, çok değerli bir projenin gerçekleşmesinde emeği geçen tüm arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

FİDANLIKTA RENKLİ İNCELEME

Konuşmaların ardından, Büyükdere Atatürk Fidanlığı’nın resmi açılışı, Özel, İmamoğlu, 81 il başkanı, milletvekilleri, belediye başkanları ve ‘fidanlık çocukları’ tarafından kesildi. Kurdele kesiminin ardından Özel, İmamoğlu ve beraberlerindeki heyet, sırasıyla; Anı Köşesi, İSMEK, Beltur, İstanbul Vakfı, Kütüphane, İş Sanat ve Çocuk Atölyesi ile Bahçıvanlık Okulu’nu gezip, incelemelerde bulundu. Özel ve İmamoğlu, incelemeleri sırasında Atatürk’ün o dönemde taktığı kasketin benzerini giydi. Fidanlık içerisinde sunulan ikramlardan tadan Özel ve İmamoğlu, kestane yiyip, soğuk havada salep içerek ısındı. Robert Koleji öğrencileriyle fidan diken Özel ve İmamoğlu, Bahçıvanlık Okulu’nun eski mezunları, ‘fidanlık çocukları’ lakaplı emekçilerle sohbet etti. Fidanlık içerisindeki kütüphaneye “Manisa Tarzanı” olarak bilinen Ahmet Bedevi’nin adının verildiğini gören Özel, İmamoğlu ve yanındaki heyetle Bedevi ile olan anılarını paylaştı.

BÜYÜKDERE FİDANLIĞI’NIN HİKÂYESİ

Atatürk’ün isteği ile 1928 yılında kurulan Büyükdere Fidanlığı ve 1936’da açılan Bahçıvanlık Okulu, 1997 yılına kadar faaliyetlerini sürdürdü. Faaliyetleri duran okul yapıları ve fidanlık alan, yıllar içinde büyük tahribatlara uğradı ve kullanılamayan bir vaziyete büründü. 2013 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi mülkiyetine geçen alan; 2022 yılında bahçıvanlık okulu işlevinin yanı sıra farklı fonksiyonlar da eklenerek projelendirildi. 180.000 metrekare alanda tasarlanmış proje kapsamında, Büyükdere Fidanlığı’nın tarihi değerlerini koruyan, kentsel üretim fonksiyonlarının da içinde bulunduğu yeni yeşil alan kazandıran bir tasarım geliştirildi. Söz konusu amaçlar doğrultusunda; eğitim, AR-GE, rekreasyon ve üretim alanlarında hizmet verebilecek yapıların oluşturulması hedeflendi. Bu yapılar sayesinde, Ata yadigârı korundu.

Proje içeriğinde şu birimler yer alıyor:

●         Bahçıvanlık Okulu

●         Doğa Bilimleri Kütüphanesi

●         Yuvam İstanbul Eğitim Kampüsü

●         İSMEK Eğitim Binası

●         Tohum Merkezi

●         İstanbul Vakfı Binası

●         Kafeterya, restoran

●         Çocuk oyun alanı

●         Etkinlik alanı

●         Kaykay pisti

●         Basketbol sahası

●         Bisiklet-yaya yolları

●         Otopark

Fotoğraf linki:

https://box.ibb.gov.tr/index.php/s/Yp5ErAIWoXO0SDm

Video linki:

https://we.tl/t-0Tpxa66lWN

https://we.tl/t-8k3cds0OhC

https://we.tl/t-kSZyeHW0hp



İstanbul,İstanbul Belediyesi
belediye365.com

Haber Kaynak : MEDYA90

Hayrünnisa Gül'ün Para Dolu Zarflarını İngiltere Polisleri Çaldı

Hayrünnisa Gül, İngiltere ziyaretinde büyük bir şok yaşadı. Zarflar dolusu euro ve sterlin, İngiliz polisleri tarafından çalındı. Olay, Türk ve İngiliz Büyükelçiliklerine bildirildi.

İran'dan İsrail'e Onlarca Füze Saldırısı Gerçekleşti

İran'dan İsrail'e onlarca füze ateşi açıldı. Tel Aviv dahil birçok bölgede sirenler çaldı. İran Devrim Muhafızları, saldırının intikam amacıyla gerçekleştirildiğini açıkladı. Ürdün, hava sahasını uçuşlara kapattı.

Hasan Nasrallah'ın Ölümünün Ardından Hizbullah Lider Seçimini Hızlandıracak

Hasan Nasrallah’ın ölümünden sonra Hizbullah’ın yeni lider arayışı başladı. Naim Kasım, örgütün güçlü bir şekilde direnişe devam edeceğini açıkladı.

Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah İsrail Saldırısında Öldü

İsrail ordusu, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın Beyrut’a düzenlenen bir hava saldırısında öldüğünü açıkladı. Hizbullah ise "Savaşmaya devam edeceğiz" diyerek intikam alacaklarını duyurdu.

Hasan Nasrallah'ın Ölümü: Beyrut'taki Saldırı, 'Batı'nın Güçsüzlüğünü Gösterdi'

Hasan Nasrallah’ın ölümü sonrası Beyrut'ta gerçekleşen saldırı, Batı'nın güçsüzlüğünü gözler önüne serdi. Orta Doğu'da savaşın eşiğinde olunduğu uyarıları arttı.

İsrail'in Hizbullah'a Yönelik Siber Saldırısı: Çağrı Cihazları Nasıl Bombaya Dönüştürüldü?

İsrail'in Hizbullah'a yönelik gerçekleştirdiği siber saldırıda, Nitrogliserin ile donatılmış çağrı cihazları kullanıldı. Saldırıda 12 kişi hayatını kaybetti, 3 bin kişi yaralandı.

Lübnan'da Eş Zamanlı Patlamalar

Lübnan'da Hizbullah mensuplarına ait eski teknoloji Pager cihazlarının İsrail siber saldırısıyla patlatılması sonucu binlerce kişi yaralandı. Patlamaların, lityum pillerin aşırı ısınmasıyla meydana geldiği bildiriliyor.

Uluslararası Özgür Filistin Kongresi İstanbul'da Düzenleniyor

Uluslararası Özgür Filistin Kongresi 12 Ekim’de İstanbul’da yapılacak. Kongrede, Gazze katliamı, Avrupa'nın sessizliği ve İsrail'in işgal politikaları akademik olarak ele alınacak.

Mazhar Alanson'un Kızı Eda Alanson Hayatını Kaybetti

Eda Alanson, ani hastalığı nedeniyle 50 yaşında hayatını kaybetti. Cenazesi yarın ailesi tarafından teslim alınacak. Mazhar Alanson'un kızı, gazetecilik ve metin yazarlığı yapıyordu.

Güneri Cıvaoğlu Hayatını Kaybetti

Güneri Cıvaoğlu, Türk basınının duayen isimlerinden biri olarak, 85 yaşında hayatını kaybetti. Başsağlığı mesajlarıyla anılan Cıvaoğlu, medya dünyasına önemli katkılarda bulunmuştur.

Engelliler Hakları: Neler Bilinmeli?

Engelliler hakları hakkında bilgi sahibi olmak, nasıl müracaat edileceğini öğrenmek ve kimlerin engelli sayılacağını bilmek, toplumun önemli bir parçasıdır.

Kırşehir'de 37. Ahilik Haftası'nda Siirt ve Eruh Kadın Kooperatifleri Parlak Bir Performans Sergiledi

37. Ahilik Haftası etkinlikleri çerçevesinde Eruh Levendi Kadın Kooperatifi ve Siirt Tomurcuk Kadın Girişimi, Kırşehir'de yöresel ürünlerle büyük ilgi gördü.

52 Yıl Önce Kurulan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi, Ziyaretçileri Büyülemeye Devam Ediyor!

Türkiye Deniz Canlıları Müzesi, 52 yıllık geçmişinde her yaştan ziyaretçiye ev sahipliği yaparak denizlerin zenginliklerini gözler önüne seriyor. Ücretsiz giriş imkanıyla, 300 ton mumya balığıyla dolu bu eşsiz müze dikkat çekiyor.

Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Deniz canlılarının korunması ve balıkçılığın sürdürülebilirliği için farkındalık yaratan Balıkçı Kenan, Türkiye Deniz Canlıları Balık Müzesi’nin 52. yıl dönümünde ziyaretçilere deniz ekosisteminin önemini anlattı.

Cem Garipoğlu Mezarı DNA Eşleşmesi İçin Açıldı

Cem Garipoğlu’nun mezarı bugün DNA eşleşmesi için açıldı. Garipoğlu’nun 2009’da öldürdüğü Münevver Karabulut’un ailesi, bu süreçte adalet arayışını sürdürüyor.

Engelli Çoban Darbedildi: "Ellerinden Zor Kurtuldum"

Kahramanmaraş'ta engelli çoban Nail Yener, genç kızların alkol isteğini reddettikten sonra dövüldü. Yener, "Çok dövdüler, ellerinden zor kurtuldum" dedi. İki kızın sorgusu devam ediyor.

KK'nın Avustralya Yapılanmasındaki Çiğdem Aslan İstanbul'da Yakalandı

Terör örgütü PKK/KCK'nın Avustralya yapılanmasında aktif olan Çiğdem Aslan, İstanbul'da gerçekleştirilen ortak operasyonla yakalandı.

Yeşil Pasaport Nasıl Alınır? Adım Adım Rehber

Seyahat dolu günleri yaşamak isteyenler için yeşil pasaport alma süreci burada! Yeşil pasaport çıkartmak için gereken adımları ve detayları öğrenin.

Bafra’da Öğrencilere Mobil Trafik Tırı ile Trafik Eğitimi Verildi

Samsun’un Bafra ilçesinde, İçişleri Bakanlığı Mobil Trafik Tırı ile öğrencilere teorik ve uygulamalı trafik eğitimi verildi. Eğitimle, trafik bilinci kazandırılması amaçlanıyor.

Kırmızı ve Gri Kategoride Aranan 2 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Diyarbakır'da gerçekleştirilen "Gürz-14" operasyonunda, kırmızı kategoride aranan Hebun Piro Amed ve gri kategoride aranan Fehmi Başkurt, silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

Kadınlara Yönelik Şiddeti Önlemek İçin Yeni Proje: Çağrı Derneği'nden Önemli Adım

Çağrı Sağlıklı Yaşam Derneği, kadınlara yönelik şiddeti önlemek amacıyla yeni bir proje başlattı. Ücretsiz savunma kursları, İçişleri Bakanlığı desteğiyle sunulacak ve kadınların güvenliğini artırmayı hedefleyecek.

TÜRSAB Boğaziçi BTK, Seyahat Acentaları ile 2024 Sezonunu Değerlendirdi

TÜRSAB Boğaziçi BTK'nın TZL SUITES Otel’de düzenlediği etkinlikte seyahat acentaları, 2024 sezonunu değerlendirdi ve 2025 turizm beklentilerini ele aldı. Etkinliğe TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya da katıldı.

Doğa Tutkunları OutdoorFest’te Buluşuyor

21-22 Eylül tarihlerinde Nefes Orman’da düzenlenecek OutdoorFest, offroad, binicilik, enduro gibi etkinliklerle doğa ve macera tutkunlarına nefes kesici bir deneyim sunacak.

“İzmir Turizm’de yerinde sayıyor”

Etik Yönetim Kurulu üyesi ve Destination İzmir Başkanı Bülent Tercan, “İzmir Turizm’de yerinde sayıyor” dedi.

GÜRKAN: ACILARI YÜREĞİMİZE GÖMDÜK MALATYA’YI GELECEĞE TAŞIYORUZ

.

Prof. Mevlüt Özben’e nezaket ziyareti

Erzurum Palan Otel Turizm Koordinatörü ve Palan Belek Genel Müd. Yrd. Ali Güney’den Yafa Direktörü Prof. Mevlüt Özben’e nezaket ziyareti.

Turizmin yol haritası belirleniyor

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, ‘Turizm Master Planı Arama Konferansı’nda yaptığı konuşmada “Samsun turizm Türkiye’nin en önemli turizm potansiyeline sahip kentlerinden birisi. Samsun bölgenin merkezi. Bölgeye ait tüm özellikler bu şehi

Foça’ya Turizmden Anlayan Acar Başkan Lazım

Yerel seçimlere az bir süre kala belediye başkan adaylığı için dillendirilen Foça sevdalısı Taner Acar ”Turizm’dej anlayan başkan lazım” dedi.

Altın Portakal Film Festivali, Onur ve Başarı Ödülleri ile Başladı

Antalya'da düzenlenen 61. Altın Portakal Film Festivali, Onur ve Başarı Ödülleri ile başladı. Farah Zeynep Abdullah ve Aras Bulut İynemli ödül aldı. Festival, 5-12 Ekim tarihleri arasında devam edecek.

Gönül Dağı Oyuncuları TEKNOFEST Adana’da Hayranlarıyla Buluştu

Gönül Dağı dizisinin oyuncuları, TEKNOFEST Adana'da hayranlarıyla bir araya gelerek unutulmaz anlar yaşattı. Etkinlikte, imza dağıtan oyuncular, fanlarıyla hatıra fotoğrafları çektirdi.

Siirt'in Tanıtımında Kültür Elçileri Derneği'nden Ses Getiren Çalışmalar

Siirt’in tanıtımı için harekete geçen Kültür Elçileri Derneği, belgesel ve çeşitli projelerle kentin kültürel değerlerini ön plana çıkarma hedefinde. Çalışmalar, 21 Eylül'de başladı ve 4 Ekim'e kadar sürecek.

Kızılcık Şerbeti Bölüm İzle 69. Bölüm İzle

Kızılcık Şerbeti son bölümlerini kaçırmayın! İzlemek için tıklayın ve oyuncular, yayın günleri hakkında bilgi alın. Kızılcık Şerbeti dizisi 69. bölüm full izle

Türklerin 2025 Seyahat Tercihleri: Yurt İçi Tatil ve Aile İle Zaman Geçirmek Ön Planda

2025'te Türk gezginler, yurt içi seyahat ve aile dostu tatil deneyimlerine odaklanıyor. Tatil motivasyonları arasında dinlenme, yenilenme ve aileyle zaman geçirmek öne çıkıyor.

Uluslararası Mitoloji Film Festivali İzmir’den Üç Şehre Yayılıyor

Uluslararası Mitoloji Film Festivali, ikinci yılında İzmir’den Manisa ve İstanbul’a genişleyerek, sinemaseverlere mitoloji dolu bir festival sunuyor.

Murat Boz Evlenmeyi Düşünmüyor

Murat Boz, Harbiye konserinde evlilik ve müzik kariyeri hakkında açıklamalarda bulundu. Şarkıcı, doğru kişiyi bulana kadar evlenmeyi düşünmediğini ve ekonomik şartlar nedeniyle single yapmaya yöneleceğini belirtti.

"Prof. Dr. Ahmet Maranki Canlı Yayında Hangi Sorulara Cevap Verecek?"

Prof. Dr. Ahmet Maranki, 6 Ekim Pazar günü Türkiye saatiyle 12:00’de, Avrupa’nın en prestijli kanallarından biri olan Kanal Avrupa’da canlı yayında, kanserden ruhsal bozukluklara kadar pek çok sağlık sorununa çözüm sunacak!

Kilo Vermek: Kilo Vermek İçin En Etkili Yöntemler

Kilo vermek, diyet ve sağlıklı yaşam için neler yapılmalı? Kilo vermekle ilgili sıkça sorulan sorular ve etkili ipuçları burada!

Grip Belirtileri: Grip Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Grip belirtileri, soğuk algınlığı ve grip tedavisi hakkında en çok merak edilen sorular. Grip ile ilgili en sık sorulanlar ve detaylı bilgiler burada!

Meyvelerin Faydaları: Sağlığınıza Katkıları

Meyve faydaları, sağlığımız üzerinde olumlu etkilere sahip, vitamin ve mineraller açısından zengin doğal gıdalardır. Bu haber, elma, muz ve portakalın sağlık üzerindeki etkilerini incelemektedir.

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

Türkiye’de dermatolog açığı, hastaların şifa arayışını zorlaştırıyor. İstanbul Lepra Hastanesi’nin eğitim ve araştırma hastanesine dönüştürülmesi, cilt sağlığı alanında kalıcı bir çözüm olabilir.

Magnezyum Eksikliği: Belirtiler, Nedenler ve Sağlığınız Üzerindeki Etkileri

Magnezyum eksikliği, yorgunluk, kas krampları ve zihinsel bulanıklık gibi sağlık sorunlarına neden olabilir. Günlük 280-350 mg magnezyum tüketimi önerilir. Eksikliği önlemek için magnezyum açısından zengin gıdaları beslenmenize da

"İbn-i Sina'nın Zaman Testinden Geçen 8 Şifalı Besin: Doğal Sağlık Reçeteleri"

İbn-i Sina'nın yüzyıllardır süren sağlık önerileri, kuşkonmazdan ısırgan otuna kadar 8 etkili besinle modern yaşamda da geçerliliğini koruyor. Bu doğal reçeteler, sağlığınızı desteklemek için etkili bir yol sunuyor.

İsraf Skandalı: BİM Vatandaşın Tepkisini Çekti

BİM'in meyve ve sebzeleri çöpe atması vatandaşlardan büyük tepki topladı. İsrafın önlenmesi ve stok yönetiminin düzeltilmesi gerektiği dile getiriliyor.

Başakşehir'de 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Programı

Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 26 Eylül 2024 tarihinde Bahçeşehir Emin Saraç Kültür Merkezi'nde 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı düzenliyor. Tüm Bahçeşehir ve Bahçekent halkı davetlidir.

Pazartürk Esnafı Yönetimden Şikayetçi: Sorunlar Çözüme Kavuşmalı

Pazartürk’te Kriz ve Güvenlik Endişesi: Yüksek tezgah kiraları nedeniyle birçok esnaf tezgahlarını açamıyor. Vatandaşlar ise güvenlik eksikliklerinden dolayı endişeli ve yetkililerden destek bekliyor.

Caféde Hizmet Kalitesi Düşüyor: Vatandaşlar Mola Cafe'nin Eski Günlerini Arıyor

Başakşehir'in gözde mekanlarından Mola Cafe, belediye yönetiminde eski kalitesini aratıyor. Bakımsız masalar, karton bardakta servis edilen çaylar ve yetersiz oturma alanları, vatandaşların şikayetlerine neden oluyor.

"Başakşehir’in Efsane Lezzeti Bahçeşehir’de: Balıklıgöl Kebap Şimdi Daha Yakın!"

Başakşehir’in ünlü lezzeti Balıklıgöl Kebap &Lahmacun Salonu, 25 yıllık deneyimiyle Bahçeşehir’de yeni şubesinde hizmet vermeye başladı. Zırh kıymasıyla hazırlanan kebapları ve zengin menüsüyle damaklarda iz bırakmaya devam ediyor

Halkalı Bahçeşehir Arası Tren Seferleri Yetersiz: Vatandaşlar Çözüm Bekliyor

Bahçeşehir'de yaşayan vatandaşlar, Halkalı-Bahçeşehir tren seferlerinin yetersiz olduğunu ve bu durumun uzun yıllardır çözülemediğini belirtiyor.

Başakşehir'de 30 Ağustos Coşkusu

Başakşehir Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı coşkulu bir kortej yürüyüşü ile kutlamaya hazırlanıyor. Vatandaşlar, bando eşliğinde meşalelerle ve bayraklarla Bahçeşehir'de bir araya gelecek.

Çalık; Kaynakların Adil Dağıtımı Temel Meselemizdir

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Esenyurt’ta düzenlenen 3. Kardeş Kültürler Festivali kapsamında gerçekleştirilen ‘Sosyal Belediyecilik’ konulu söyleşide sosyal belediyeciliğin önemine dikkat çekti.

Bağcılar Belediyesi’ne Dijital Başarı Ödülü!

Bağcılar Belediyesi, Türkiye Bilişim Derneği’nin düzenlediği “Türkiye Bilişim Ödülleri”nde “Dijital Şehir İkizi Sürdürülebilir Şehir Yönetimi Projesi” ile “Belediyecilik Özel Başarı Ödülü”nü kazandı.

Başkan Bıyık'tan Sert Cevap: “Şov Yapmanın Anlamı Yok!”

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Zıpkınla Balık Avı Türkiye Şampiyonası hakkında yaptığı açıklamada, eleştirileri sert bir dille yanıtladı ve etkinliğin amacını vurguladı. 300 balığın ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını belir

Esenyurt Belediyesi’nden Miniklere Afet Farkındalık Eğitimi

Esenyurt Belediyesi ve İBB'nin ortak çalışmasıyla düzenlenen afet farkındalık eğitiminde, minikler hem eğlendi hem de afetlere karşı bilinçlendi. Eğitim sonunda çocuklar "Afet Dedektifi" unvanı aldı.

Esenyurt Belediyesi'nden Sosyal Yardım Atağı

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul Vakfı ile ortak yürütülen proje kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım kolisi ve kavurma dağıtımı yaptı.

BAĞCILAR BELEDİYESİ'NİN PROJELERİ OPSI PLATFORMU'NDA

BAĞCILAR BELEDİYESİ'NİN ÖRNEK PROJELERİ OECD KAMU SEKTÖRÜ İNOVASYONU GÖZLEMEVİ (OPSI) PLATFORMU'NDA YAYINLANDI

Manisa'da sorunlar tespit edildi, kalıcı çözüm için projeler hazırlanacak

MASKİ Genel Müdürü Talat Postacı, Ahmetli ilçesini ziyaret etti.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 7 6 0 1 15 19
2.Fenerbahçe 7 5 1 1 11 16
3.Beşiktaş 6 5 0 1 10 16
4.Samsunspor 7 5 2 0 5 15
5.İstanbul Başakşehir 7 4 1 2 5 14
6.Göztepe 7 3 1 3 5 12
7.Eyüpspor 7 3 1 3 4 12
8.Bodrum FK 8 3 4 1 -2 10
9.Trabzonspor 7 1 0 6 1 9
10.Alanyaspor 7 2 2 3 -2 9
11.Kasımpaşa 8 1 2 5 -2 8
12.Konyaspor 7 2 3 2 -2 8
13.Sivasspor 8 2 4 2 -3 8
14.Antalyaspor 8 2 4 2 -6 8
15.Rizespor 8 2 5 1 -11 7
16.Gazişehir Gaziantep 6 1 4 1 -4 4
17.Kayserispor 7 0 3 4 -7 4
18.Hatayspor 7 0 4 3 -6 3
19.Adana Demirspor 7 0 6 1 -11 1

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.