İBB Burs Başvuruları Başladı: Genç Üniversitelilere 15.000 TL Destek

İBB Burs Başvuruları Başladı: Genç Üniversitelilere 15.000 TL Destek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 100 bin üniversite öğrencisine toplamda 15.000 TL burs desteği sunuyor. Başvurular, İstanbul Senin uygulaması üzerinden 18 Ekim 2024 tarihine kadar yapılabilecek.

İBB Burs Başvuruları Hakkında

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), üniversite öğrencilerine yönelik burs başvurularının başladığını duyurdu. Başkan Ekrem İmamoğlu, yaptığı açıklamada, "100 bin üniversite öğrencisine 15 bin TL eğitim desteği veriyoruz. İstanbul Senin uygulamamız üzerinden başvurular başladı," ifadelerini kullandı.

Burs Başvurusu Nasıl Yapılır?

İBB burs başvuruları, İstanbul Senin uygulaması aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Başvurularınızı ve gerekli evrak işlemlerinizi gencuniversiteli.ibb.istanbul adresinden veya İstanbul Senin uygulamasından yapabilirsiniz.

Burs Ücreti ve Ödeme Planı

Burs hakkı kazanan öğrencilere toplamda 15.000 TL destek sağlanacak. Bu tutar, 3 taksit halinde 5.000 TL şeklinde ödenecektir.

Burs Başvuru Şartları

İBB bursundan faydalanmak için gereken şartlar şunlardır:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  • Öğrencinin İstanbul’da öğrenim görüyor olması veya ailesinin/anne-baba vefat durumunda yakınının İstanbul’da ikamet etmesi.
  • Ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora öğrencisi olmak.
  • Normal öğrenim süresinin içinde eğitimine devam ediyor olmak.
  • Devlet üniversitesinde okuyor olmak veya vakıf/özel üniversitede %100 burslu okumak.
  • Ara ve son sınıf öğrencileri için yılsonu başarı notunun en az 100 üzerinden 53 veya 4,00 üzerinden 2,00 olması.
  • Gelir durumu açısından maddi desteğe ihtiyaç duymak.

Sonuç

İBB, genç üniversitelere sağladığı burs desteği ile eğitimde fırsat eşitliğini sağlamayı hedefliyor. Başvuru süreci 18 Ekim 2024 tarihine kadar devam edecek. Detaylı bilgi ve başvuru için gencuniversiteli.ibb.istanbul adresini ziyaret edebilirsiniz.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.