İBB Şehir Tiyatroları 2024-2026 Repertuarını "Barış" Temasıyla Duyurdu

İBB Şehir Tiyatroları 2024-2026 Repertuarını

İBB Şehir Tiyatroları, 2024-2026 dönemine yönelik "Sürdürülebilir Bir Dünya İçin … Barış" temasını açıkladı. Yeni sezonda klasik ve çağdaş eserler tiyatroseverlerle buluşacak.

 

  • Hikmet AYDOĞAN

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, “Sürdürülebilir Bir Dünya İçin … Barış” temasının hâkim olduğu 2024-2026 repertuarını Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde düzenlediği bir toplantıyla basın mensupları ve kültür-sanat camiasıyla paylaştı. 2 Ekim’de açılacak yeni tiyatro sezonunda, Yaşar Kemal’den Shakespeare’e, Tarık Akan’dan Haldun Taner’e kadar klasik ve çağdaş yazarların eserlerinin öne çıktığı zengin bir repertuar tiyatroseverleri bekliyor.

İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ayşegül İşsever, toplantıda 2023-2024 sezonunda gerçekleştirilen projelerden bahsetti. İşsever, Cumhuriyetimizin 100. yılına özel iki çalışma gerçekleştirdiklerini belirtti: “Bu Memleket Bizim” ve “100 Yıllık Ayna, Tiyatro Çalıştayı”.

İşsever, başarılı geçen sezonun ardından, 2024-2026 repertuarını yüzde 91 doluluk oranı ve yüzde 95 seyirci memnuniyeti ile tamamladıklarını ifade etti. 6’sı şehir dışı, 3’ü şehir içi ve 4’ü yurt dışı olmak üzere toplamda 13 turne gerçekleştirdiklerini belirtti.

Gelecek sezon, insanın kendisiyle, çevresiyle ve tüm evrenle iletişimine odaklanacakları temalarla sahnede olacaklarını söyleyen İşsever, “Sürdürülebilir Bir Dünya İçin, … Barış” temasının önemine vurgu yaptı.

Şehir Tiyatroları Müdürü Oytun Askeroğlu, kurumlarının 110 yıllık köklü geçmişine değinerek, İstanbul’u tiyatroyla buluşturma misyonlarına devam ettiklerini belirtti. Önümüzdeki sezonun “Sürdürülebilir Bir Dünya İçin Barış” temasıyla şekilleneceğini ve çeşitli projelerin yapılacağını açıkladı.

Genel Sanat Yönetmeni Yardımcısı Emrah Özertem, 110. yıl dönümünü Türkiye genelinde bir turneyle kutlamayı planladıklarını söyledi. Başdramaturg Dilek Tekintaş, tiyatronun kültürel ve sanatsal önemine dikkat çekti.

Genel Sanat Yönetmeni Yardımcısı Can Başak, yeni sezon repertuarında Yaşar Kemal’in “Ağrı Dağı Efsanesi” ve Haldun Taner’in “Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım” adlı eserlerinin öne çıkacağını belirtti.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, programın başarısını vurgulayarak tüm ekibe teşekkür etti. Basın toplantısı, röportajlarla sona erdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın 2024-2026 sezonunu duyurduğu basın toplantısı.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.