İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan “KUYU-21” Operasyonunda Büyük Başarı

İçişleri Bakanı Yerlikaya

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “KUYU-21” operasyonlarında, 18 ülke tarafından aranan 25 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Uluslararası suç örgütlerine yönelik geniş çaplı operasyonlar başarıyla tamamlandı.

MEDYA90-İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “KUYU-21” operasyonları çerçevesinde 8 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, 18 ülke tarafından INTERPOL’ün Kırmızı Bülten ve Difüzyon Mesajı ile aranmakta olan 25 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Uluslararası Suç Örgütlerine Darbe

Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada, uluslararası organize suç örgütleri, göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve uyuşturucu tacirlerine yönelik mücadelelerinin kararlılıkla devam edeceğini belirtti. “Halkımızın huzurunu bozan bu suçlular, kazdıkları kuyulara düşecek” ifadesini kullandı.

Geniş Çaplı Operasyon

Emniyet Genel Müdürlüğü, KOM Başkanlığı ve İnterpol Europol Daire Başkanlığı'nın koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonlar, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir, Mersin, Sakarya, Samsun ve Trabzon illerinde yapıldı. Operasyonlar sonucunda yakalanan şüpheliler, insan ticareti, göçmen kaçakçılığı, uyuşturucu ticareti, cinsel suçlar ve diğer çeşitli suçlardan aranmaktaydılar.

Yakalanan şüpheliler, İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edilerek, sınır dışı işlemleri başlatıldı. İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik ederek, "Milletimizin duası sizinle" dedi.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.