İBB Kültür, Türklerin Anadolu’daki var oluş hikayesini müzik, dans, teknolojik sahne tasarımları ve yaratıcı kostümleri bir araya getirerek anlatan “100” projesini İstanbullularla buluşturdu. Bestesini Fahir Atakoğlu’nun yaptığı, sözlerini Özen Yula’nın yazdığı “100. Yıl Marşı”nın da ilk kez sahnelendiği unutulmaz gecede konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Cumhuriyet, bu millete çok yakışıyor. Sanat, Cumhuriyet’e çok yakışıyor. Artık Cumhuriyet’imizin ikinci yüzyılına adım atıyoruz. Heyecanı yüksek bir yüzyıl olacak. Ve genç bir nüfusa sahibiz. Gençliği olan bu milletin, asla ve asla umutsuzlukla değil, ümitle, mutlulukla, umutla geleceğe bakacağına adım gibi eminim. Bu yeni yüzyılın şiarı; her şey çok güzel olacak. Umutla yaşayacağız, umutla çalışacağız ve mutlaka başaracağız” dedi.
Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını “Demokrasi Yüzyılı” etkinlikleriyle kutlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Dairesi Başkanlığı, Türklerin Anadolu’daki var oluş hikayesini müzik, dans, teknolojik sahne tasarımları ve yaratıcı kostümleri bir araya getirerek anlatan “100” projesini, 9-10 Eylül tarihlerinde, Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda İstanbullularla buluşturdu. Anadolu ve Rumeli toprakları tarihine damga vurmuş karakterlerden Mustafa Kemal Atatürk’ü Ozan Dolunay, Zübeyde Hanım’ı Vahide Perçin, Fatih Sultan Mehmet’i Burak Deniz, Tarihçi Naima’yı Beyti Engin, Mevlana’yı Tansel Öngel, Mehmet Akif Ersoy’u Ahmet Tansu Taşanlar, Halide Edip Adıvar’ı Sezin Akbaşoğulları, Alparslan’ı Timur Acar ve Yunus Emre’yi Güven Kıraç canlandırdı. Bestesini Fahir Atakoğlu’nun yaptığı, sözlerini Özen Yula’nın yazdığı “100. Yıl Marşı” da ilk kez bu özel gösteride seslendirildi.
“CUMHURİYET’E YAKIŞAN BİR DAVET OLDU”
CHP TBMM Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin de orkestra şefliğini Hakan Şensoy’un, koreografisini Cihan Yöntem’in, koro şefliğini Paolo Villa’nın üstlendiği “100” gösterisini İstanbullularla birlikte izledi. Unutulmaz geceye, Dr. Dilek Kaya İmamoğlu da tanıklık etti. Cumhuriyet’e yakışır gösterinin sonunda, Atakoğlu’nun bestelediği “100. Yıl Marşı”nın sözlerini yazan Yula, İmamoğlu çiftini, “Sayın Dilek İmamoğlu ve eşi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, yüz akımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nu sahneye alabilir miyim” sözleriyle sahneye davet etti. Yula’nın takdiminden duyduğu memnuniyeti “Cumhuriyet’e yakışan bir davet oldu, teşekkür ederim” sözleriyle dile getiren İmamoğlu, şunları söyledi:
“SANAT CUMHURİYET’E ÇOK YAKIŞIYOR”
“Cumhuriyet, bu millete çok yakışıyor. Sanat, Cumhuriyet’e çok yakışıyor. Bir arada olmak sanatçılarımızla, bu duygularımızı sizlerle hissetmek muhteşem bir şey. Çok özel bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu topraklarda yaşamak muhteşem bir duygu, muhteşem bir sorumluluk. 1000 yıla yakındır, milletçe, bu topraklardayız. Ama aynı zamanda binlerce yıllık medeniyetin, bu yüzyıldaki temsilcileriyiz. Binlerce yıllık medeniyetin sorumlularıyız, emanetçileriyiz. İnşallah tarih, insanlık var oldukça, Atatürk'ümüzün bize emaneti Cumhuriyet, bu topraklarda ilelebet yaşayacaktır. Hep birlikte yaşatacağız. Bu milletin bütün evlatları, İstiklal Madalyası sahibidir. Çünkü, bu milletin dedeleri, nineleri çok büyük bir mücadeleyle, bu asrı Cumhuriyet'le geçirmemize vesile oldular. Ben buradan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bu milletin bütün atasını, dedesini, nesini rahmetle, minnetle anıyorum.”
“HEYECANI YÜKSEK BİR YÜZYIL OLACAK”
“Bir asrı geride bıraktık. Artık Cumhuriyet’imizin ikinci yüzyılına adım atıyoruz. Heyecanı yüksek bir yüzyıl olacak. Ve genç bir nüfusa sahibiz. Gençliği olan bu milletin, asla ve asla umutsuzlukla değil, ümitle, mutlulukla, umutla geleceğe bakacağına adım gibi eminim. Ve biz, bütün zorlukların üstesinden gelerek, bize yakışan ve Mustafa Kemal Atatürk'ün bize emanet ettiği ilkeleri, değerleri, 21. yüzyılın ihtiyaçlarını karşılayacak bir biçimde yakalayacak ve geleceğe taşıyacak, gelecek nesillere emanet edecek insanlar olacağız. Bundan eminim. Zorluklar yaşayabiliriz. Ama az önce tarihten sahneler izlediğimizde, aslında asırlar boyu ne zorluklarla uğraşmış bir milletin evlatlarıyız. Sıkıntılar yaşayabiliriz. Bazen moralimiz bozulabilir, bazen yere düşebiliriz; ama ayağa kalkmayı bilen ve geleceğe umutla bakan bir millet olacağız. Bundan hiç kuşkum yok. Bu yeni yüzyılın şiarı; her şey çok güzel olacak. Umutla yaşayacağız, umutla çalışacağız ve mutlaka başaracağız, diyorum. Cumhuriyet’imizin yüzüncü yılı hepimize kutlu olsun. Katkı sunan bütün sanatçılarımıza, herkese yürekten teşekkür ediyorum. Cumhuriyet’imiz kutlu olsun. Atatürk'ün evlatları, hepinizi çok seviyoruz. Cumhuriyetin evlatları, yolumuz açık olsun.”
İmamoğlu çifti, ilk kez seslendirilen “100. Yıl Marşı”na da sahnede, sanatçılarla birlikte eşlik etti.
10.09.23
Video linki: https://we.tl/t-Be2tWPVEKZ
HABER / NADİR ÇOMAK - Uganda’nın kırmızı topraklarında yeşeren umut, iki Afrika Arslanının öncülüğünde insanlığa ilham veriyor.
Trump Gazze Planı uluslararası tepki çekti. ABD eski Başkanı Donald Trump, Gazze için "gayrimenkul anlaşması" ifadesini kullanarak yeni bir tartışma başlattı. Filistin halkı ve dünya liderleri plana karşı çıkıyor.
İsrail’in 15 aylık saldırıları sonucu Gazze’deki okulların yüzde 85’i hizmet dışı kaldı. Eğitim 2 yıldır aksıyor, binlerce öğrenci ve akademisyen hayatını kaybetti.
Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Trump'ın Gazze'deki Filistinlileri başka yere gönderme planını "hayal ürünü" olarak nitelendirdi ve Arap ülkelerine baskı amacı taşıdığını belirtti.
ABD’de Seattle-Tacoma Havalimanı’nda Japon Hava Yolları’na ait 787-9 Dreamliner, taksi yaparken Delta Airlines’a ait park halindeki Boeing 737’nin kuyruğuna çarptı. Olayda yaralanan olmazken, bazı uçuşlar iptal edildi.
HABER / ERCAN KUTLU - Öğrencilerin yıllardır güvendiği isim Kenan Çayhan, Bahçeşehir’e kapsamlı bir kırtasiye kazandırdı.
Çağrı Spor Kulübü, sporcular ve ailelerin katılımıyla Peygamber Efendimiz’in doğumunu anlamlı bir programla andı.
HABER / ERCAN KUTLU - Aynı sofrada, farklı ekranlarda… Dijital bağımlılık aile bağlarını sessizce kemiriyor.
HABER / ERCAN KUTLU - Genç girişimci Merziye Akal Aydın, doğal soya wax mumlar ve el yapımı dekoratif ürünleriyle yaşam alanlarına estetik ve sağlık katıyor.
Kadın giyimde Türkiye’nin dört bir yanından yoğun ilgi gören Gülseren Çalın Dikimevi, el emeği ve samimiyetle moda dünyasına yön veriyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul, İzmir, Artvin, Kastamonu, Mersin ve Mardin merkezli olmak üzere 21 ilde 1 Milyar Liralık İşlem Hacmi Ortaya Çıktı.
AK Parti’nin açıklamasıyla gündeme oturan “PKK silah bırakıyor” iddiası sonrası uzmanlar konuştu. Güvenlik, siyaset ve kamuoyunun ortak beklentisi: Kalıcı barış ve toplumsal huzur.
Buca Belediyesi, Uluslararası Uyuşturucu ile Mücadele Günü’nde toplumun ortak sesini yansıtan farkındalık paneli düzenledi. Uzmanlar, bağımlılıkla mücadelede toplumsal dayanışmanın önemini vurguladı.
İnternetten alışveriş yaparken 3D Secure kapalıysa, kart bilgileriniz dolandırıcıların eline geçebilir. Güvende misiniz? Bu hayati bilgileri mutlaka okuyun ve sevdiklerinizle paylaşın!
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
Medya90 yazarı Ahmet Sağlam’ın “Sahabenin Peygamber Efendimize Sadakati” adlı kitabı, Türkiye genelinde yapılan oylamada birinci seçildi.
İmran Salkan, Balkan ezgileriyle yoğurduğu yeni türküsü “Bulut Gelir Seher İle” ile dinleyicisini duygusal bir yolculuğa çıkarıyor.
MEDYA90 - İzmirli gazeteci Yunus Karakaya’nın hayatı, yönetmen Okan Canbolat tarafından dijital platformlara taşınıyor.
Birlik Beraberlik Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Diş, 55 ilde 180 ilçeyi kapsayan faaliyetlerini kamuoyuyla paylaştı. “Bir Damlaydık, Okyanus Olduk” sözüyle gönüllere dokunan çalışmalarını anlattı.
İzmir İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Öğretmen Akademileri kapanış töreni, eğitimcilerin kültürel, meslekî ve duygusal gelişimine vurgu yapan anlamlı mesajlarla tamamlandı.
Aydın’da geliştirilen HBX-2371 protokolü, sekiz farklı formuyla acil onkoloji tedavilerine yeni bir ufuk açıyor.
Yorgunluk, baş ağrısı, mide yanması, saç dökülmesi… Tüm bu belirtiler ne anlama geliyor olabilir?
Yaşlanmak kader değil! Doğru beslenme, düzenli uyku ve stres kontrolüyle yılları geri çevirmek mümkün. İşte uzman görüşlerine dayalı, herkesin uygulayabileceği etkili yöntemler!
Gece içilen bir bardak su yaşlı bir vatandaşın hayatına mal oldu. Uzmanlar, yaşlıların su içerken bile dikkatli olması gerektiğini vurguluyor. Boğulma, düşme kadar ölümcül olabilir!
Karya Farma HBX Ar-Ge’nin geliştirdiği HBX-HGM71 formülü, laboratuvar ortamında %99,99 oranında patojen yok edici başarısıyla çocukların sağlığına adandı.
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.