İnönü Üniversitesi Rektörlüğü İçin Heyecanlı Süreç Başladı

İnönü Üniversitesi Rektörlüğü İçin Heyecanlı Süreç Başladı

İnönü Üniversitesi'nin Rektörlük pozisyonu için başvuruda bulunan Prof. Dr. İlhami Berber, uluslararası bilimsel yayınları ve akademik başarılarıyla öne çıkıyor.

İnönü Üniversitesi Rektörlük Yarışı: Prof. Dr. İlhami Berber Dikkat Çekiyor

İnönü Üniversitesi, Rektörlük pozisyonu için önemli bir süreçten geçiyor. Prof. Dr. İlhami Berber, akademik başarısı ve uluslararası alanda tanınan makaleleri ile dikkat çekiyor. Berber, üniversitenin geleceği için hazırladığı projeleri ve doğduğu topraklara olan bağlılığıyla öne çıkıyor.

Rektörlük İçin 28 Başvuru

Malatya'nın köklü eğitim kurumlarından İnönü Üniversitesi’nde mevcut Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay’ın görev süresinin sona ermesiyle birlikte, 28 aday Rektörlük için başvuruda bulundu. Bu adaylardan biri de üniversitenin Onkoloji Hastanesinde Hematoloji Bölümü Öğretim Üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. İlhami Berber. 1981 yılında Malatya Gündüzbey’de doğan Berber, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra İç Hastalıkları ve Hematoloji alanında eğitimini İnönü Üniversitesi’nde tamamladı. 2015 yılında Malatya Eğitim Araştırma Hastanesi'nde Erişkin Hematoloji Bölümünü kurarak büyük bir başarıya imza attı. 2017’de Doçent unvanını kazanan Berber, aynı yıl Malatya'da yılın hekimi ödülünü aldı. 2022’de profesörlük unvanını elde eden Berber, hem akademik hem de klinik başarılarıyla tanınıyor.

Prof. Dr. İlhami Berber Dikkat Çekiyor

116 Uluslararası Makale ile Bilim Dünyasına Katkı

Prof. Dr. İlhami Berber, uluslararası dergilerde yayımlanan 116 bilimsel makalesi ile dikkat çekiyor. Üniversitedeki tüm bölümlerin araştırma odaklı gelişmesi için çalışmalar yapacağını belirten Berber, tıp öğrencilerini donanımlı hekimler olarak yetiştirmeyi ve Malatya başta olmak üzere çevre illerden gelen onkoloji hastalarına şifa sunmayı hedefliyor. Ayrıca, Kahramanmaraş depremleri sonrası sosyal medyada aktif olarak hastalarıyla iletişim kurarak, tedavi süreçlerinin aksamasını engellemeye çalıştı.

Hizmet Aşkı ve Sosyal Sorumluluk

Prof. Dr. Berber, deprem sonrası hastaların tedavi sürecinde yaşadığı zorluklara karşı sosyal medya üzerinden sorularını yanıtlayarak ve hastaneden tedavi almalarını sağlayarak büyük bir takdir topladı. Bu yaklaşımıyla “Milletimize hizmet, her koşulda boynumuzun borcudur” diyen Berber, sivil toplum kuruluşlarında da aktif bir rol üstleniyor. İstanbul Malatyalılar Derneği Genel Başkan Yardımcılığı ve Malatya Platformu Genel Başkan Yardımcılığı (Bilim Kurulu Üyeliği) görevleriyle şehir ve çevresi için katkı sağlıyor.

YÖK’ün Seçimi ve Gelecek Aşamalar

Prof. Dr. İlhami Berber’in de adaylar arasında bulunduğu 28 rektör adayı, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından mülakata çağrıldı. Mülakatta üniversite için hedeflerini ve projelerini paylaşan Berber, YÖK tarafından belirlenen üç aday arasında yer alarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak. Erdoğan, bu üç isimden birini İnönü Üniversitesi’ne rektör olarak atayacak.

Haber: Faruk Serhat TUNÇ - Dünya Haber Ajansı (DHA)



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.