Tarih: 01.10.2024 20:20

İran'dan İsrail'e Onlarca Füze Saldırısı Gerçekleşti

Facebook Twitter Linked-in

İran'dan İsrail'e yönelik füzeler fırlatıldığı bildirildi. İsrail ordusunun yaptığı yazılı açıklamada, kısa süre önce İran'dan füzelerin atıldığı belirtildi. Tel Aviv başta olmak üzere ülkenin genelinde sirenlerin çaldığı aktarıldı. İsraillilere, "uyarıları dikkate almaları ve güvenli yerlerde kalmaları" çağrısı yapıldı. Bu açıklamanın ardından birçok bölgede siren sesleri duyulmaya başlandı. İran medyasında, İsrail’e 250 balistik füze ateşlendiği bilgisi verildi.

İRAN DEVRİM MUHAFIZLARINDAN AÇIKLAMA

İran Devrim Muhafızları, İsrail’e düzenlenen füze saldırısını doğrulayarak, “Haniye, Nasrallah ve Nilfuruşan’ın intikamı için işgal topraklarının kalbini hedef aldık” ifadelerini kullandı. Ayrıca, Siyonist rejimin İran’a karşı bir yanıt vermesi durumunda daha ağır saldırılarla karşılaşacaklarını belirttiler.

İSRAİL'DEN TEHDİTİ CİDDİYETLE TAKİP EDİYOR

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Daniel Hagari, İran’ın muhtemel füze saldırısının “geniş çaplı” olmasını beklediklerini duyurdu. Hagari, “Tehdidi ciddiyetle takip ediyoruz. Halktan ordunun talimatlarına uymanızı istiyoruz. İran’dan gelecek ateşin kapsamı geniş çaplı olabilir” dedi. Sirenler çaldığında halkın korunaklı alanlara girmesi ve orada kalması gerektiğini vurguladı.

ÜRDÜN HAVA SAHASINI KAPATTI

Ürdün, İran’ın İsrail’e yönelik füze saldırısının ardından hava sahasını uçuşlara kapattı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —