Tarih: 28.09.2024 23:27

İsraf Skandalı: BİM Vatandaşın Tepkisini Çekti

Facebook Twitter Linked-in

BİM'in son kullanma tarihi yaklaşan ürünleri, meyve ve sebzeleri çöpe atması, Bahçeşehir’deki vatandaşların tepkisini çekti. Vatandaşlar, israf ve duyarsızlık karşısında seslerini yükseltti. Bir vatandaşımız BİM’in atılan ürünlerini toplayan bir kişinin fotoğrafını gönderdi ve bu duruma öfkesini dile getirdi: "Yazıktır, günahtır atılan bu meyvelere ve sebzelere! Ya bir yere bağışlayın ya da stoklarınızı daha iyi yönetin. Bu kadar basit aslında. Bu gidişle başımıza taş yağacak!"

Vatandaşlar Duyarsızlığa Tepki Gösteriyor

Bahçekent’te bulunan BİM mağazası, birçok vatandaşın tepkisini toplamış durumda. Hayat pahalılığı nedeniyle insanların gıda ürünlerine erişimi her geçen gün daha zorlaşırken, marketlerin temiz ve tüketilebilir ürünleri çöpe atması büyük bir israf olarak görülüyor. Bir vatandaş bu durumu şu sözlerle dile getirdi: "Bu hayat pahalılığında insanlar ürün alamazken, bunların temiz olan ürünleri çöpe atması hiçbir şeyle izah edilemez. Son kullanma tarihleri geçmesine az bir zaman kala ürünleri atıyorlar ya da bayatlamış ürünleri hiç düşünmeden çöpe atıyorlar. Bu büyük bir israf ve günahtır!"

Yetkililer Sessiz Kalmamalı

Bu içler acısı durum karşısında yetkililerin duyarsız kalmaması gerektiğini vurgulayan vatandaşlar, israfın önlenmesi için harekete geçilmesini talep ediyorlar. Özellikle son kullanma tarihi yaklaşan ürünlerin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması, marketlerin ise stok yönetimi konusunda daha dikkatli olmaları gerektiği konusunda birleşiyorlar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —