Jaan Roose İstanbul Boğazı'nda Kıtalar Arası İlk İpte Yürüyüşü Yaptı

Jaan Roose İstanbul Boğazı

Estonyalı slackline sporcusu Jaan Roose, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde Anadolu'dan Avrupa'ya yürüyerek tarihe geçti. Kıtalar arası ilk ip geçişini 47 dakikada tamamladı.

  • Hikmet AYDOĞAN

Boğazı'nda Tarih Yazıldı

Slackline dünyasının üç kez şampiyonu Estonyalı sporcu Jaan Roose, 15 Eylül Pazar günü İstanbul Boğazı'nda önemli bir başarıya imza attı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde kurulan 1074 metrelik ip üzerinde Anadolu yakasından Avrupa yakasına yürüyen Roose, kıtalar arası ilk ip geçişini gerçekleştirdi.

165 metre yükseklikteki bu zorlu yürüyüşü 47 dakikada tamamlayan Roose, daha önce bu yükseklikte Asya'dan Avrupa'ya yürüyüş yapılmamıştı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü katkılarıyla gerçekleştirilen bu tarihi geçişin ardından Roose, "Boğaz'ın tarihi ve doğal güzelliği eşsiz bir slackline deneyimi sundu. Tarih yazdım, çok mutluyum!" şeklinde duygularını paylaştı.

Jaan Roose, slackline alanında birçok dünya rekorunun yanı sıra Estonya'nın en yüksek çağlayanı Valaste Şelalesi'nde kışın 50 metre yükseklikte yürüyüş ve Katar'da dünyanın en uzun tek bina slackline yürüyüşü gibi birçok ilke imza atmıştır. Bu yeni başarısı ise Red Bull Türkiye Instagram hesabından izlenebilir.

Estonyalı slackline sporcusu Jaan Roose, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde Anadolu'dan Avrupa'ya yürüyerek kıtalar arası ilk ip geçişini gerçekleştirdi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.