Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, ilçedeki 220 bin bağımsız bölümün 130 bininin 1999 sonrasında yapıldığını belirterek, yüzde 60 bağımsız bölümde kentsel dönüşüm sağlandığını söyledi.

Başkan Öztekin, yaklaşık 460 bin vatandaşın yaşadığı Kağıthane'de kentsel dönüşümle ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi.
Olası bir İstanbul depremi öncesinde ilçedeki tüm yapıları yenileme arzusu içinde olduklarını belirten Başkan Öztekin, "Olası bir afeti minimize ederek sonuçlandırmak istiyoruz. 2019-2023 yılları içerisinde 4 yıllık süre zarfında 825 binamızı yıktık ve yeniden yaptık. Toplamda 5 bin 500 bağımsız birimin yıkımını gerçekleştirdik ve 9 bin konut ürettik." dedi.
Başkan Öztekin, yaklaşık 35 bin kişinin 4 yıllık süre zarfında depreme dayanıklı yeni binalarda yaşamaya başladığını anlatarak, şöyle devam etti:
"Kağıthane'de toplamda yaklaşık 26 bin binamız var. 1980 ile 2000'de yapılan binalarımız var. Asıl bizim odaklandığımız yer 1980 öncesi yapılan binalarımız. Bunlar 2-3 katlı dönüşümü çok daha kolay olan binalar. Kağıthane'de 4 yıl içinde yıktığımız 825 binanın çoğu 1980 öncesi binalarımızdı. Ayrıca gecekondu dediğimiz binalar var, bunların yıkımına devam ediyoruz, onlara da yeni konutlar tahsis ediyoruz bu dönemde. Yahya Kemal Mahallesi'ni de dönüşme alanına aldık. Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde Çevrecilik Bakanlığımızla beraber toplamda 125 binanın yıkımını yapmıştık. Yenilerini TOKİ ile beraber yaptık. Toplamda burada 657 konut, 57 iş yeri ürettik. Geçtiğimiz haftalarda da anahtar teslimi yaptık, vatandaşlarımız depreme dayanıklı konutlarda oturmaya başladı. Merkez mahallemizdeki Hizmet Sitesi dönüşüm alanını bu dönem içerisinde faaliyete geçirdik. 288 konutun yıkımını yaptık, şu anda 300 konutu yerinde üretiyoruz TOKİ ile beraber. Orada da 1000'e yakın insanımız depreme dayanıklı binalarda yaşamış olacak."
"1980 öncesinde yapılmış 3-4 bin binamız var"
Kağıthane'de devlet ve özel sektörle 4 yıl süre zarfında toplamda 9 bin yeni konut ürettiklerini vurgulayan Öztekin, bu çalışmaların son derece kıymetli olduğunu belirtti.
Başkan Öztekin, "Kağıthane'de 1980 öncesinde yapılmış olan 3-4 bin binamız var. Bunların çok hızlı bir şekilde dönüştürülmesi lazım. Burada da toplam konut sayısı 15-16 bin civarında. Bunları dönüştürürsek olası İstanbul depremi öncesine de can ve mal kaybını minimize edecek." diye konuştu.
Kağıthane'de kentsel dönüşüm çalışmalarına belediye olarak her türlü desteği verdiklerini anlatan Öztekin, şunları kaydetti:
"Mart içerisinde Büyükdere Planları dediğimiz Sultan Selim, Emniyet Evleri ve Yeşilce mahallelerini içeren plan notunu Büyükşehir meclisinden ve ilçe belediye meclisinden geçirdik. Eski binaların dönüşümünü kapsayacak planlar yapmış olduk. Yine geçtiğimiz aylarda da çok önemli bir teşvik oluşturduk ilçe belediyesi olarak. Eğer binalarda 2 ve 3 parsel birleşirse 600 metrekare olmak şartıyla artı 1 kat ilave veriyoruz. Örneğin; Kağıthane'mizdeki binalarda 3 veya 4 katlı imar planları, eğer ticariyse 5 kat imar planları var. Eğer konut alanında kalıyorsa ve 600 metrekarede insanlar bir araya geliyorsa 2 veya 3 bina, biz artı 1 katla o binanın teşvikle tekrar yapılanmasına izin veriyoruz. O bir katla da o bina yenilenmiş oluyor. Yine aynı zamanda da ada bazında dönüşümlere destek veriyoruz. Yeşil alanda, yolda kalan yerlere de belediye olarak destek oluyoruz. Kağıthane'de toplamda 26 bin bina, yaklaşık 220 bine yakın bağımsız bölüm var. 220 bin bağımsız bölümün 130 bini 1999 yılı sonrasında yapıldı. Kağıthane'de, bağımsız bölümlerin yüzde 60'ında dönüşüm oldu. Geri kalını da çok hızlı bir şekilde dönüştürmemiz lazım."
Ticaret Bakanı Bolat ve Macar mevkidaşı Szijjártó, iki ülke iş insanlarını bir araya getiren toplantıya ev sahipliği yaptı.
Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un, Ahmed Şara ile Mazlum Abdi arasında ayarladığı telefon görüşmesi, Şara'nın hattı açmamasıyla sonuçlandı.
New York Belediye Başkanı Mamdani, İsrail ile ilgili eski kısıtlamaları kaldırdı ve selefinin tartışmalı kararlarını geçersiz kıldı. “Yolumuz şeffaflık ve ifade özgürlüğü” dedi.
Suriye’de tedavüle giren yeni banknotlardaki sekiz köşeli yıldız, tasarımın ötesinde kültürel ve siyasi mesajlar taşıyor. Semboller üzerinden güçlü bir analiz.
Afganistan Platformu (AP), savaşın değil barışın dilini dünyaya taşımak için Türkiye’den güçlü bir iletişim atağı başlattı.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Sevgi Eli, 2025'te afetzedeler de dahil binlerce aileye giysi ve ev eşyası yardımı ulaştırdı.
Yazar Adnan Kalkan, Aile Masası’nın 7. bölümünde sevgi, saygı ve merhametin aileyi nasıl ayakta tuttuğunu İslami ve insani boyutlarıyla ele alıyor.
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te Noter’in yanında açılan Nevale Yemek, ev tadında sulu yemekleri, uygun fiyatı ve aile emeğiyle kısa sürede ilgi odağı oldu.
ERCAN KUTLU / MEDYA90 - Balıkçı Kenan, Siteler Ortaokulu’nun başarılı öğrencilerini ağırladı. Balık boldu, meyve suyu boldu; en çok da cömertlik ve mutluluk vardı.
Modern hayatın dağınıklığında kaybolan insan için kalıcı iz bırakmanın yolu, tek bir ana hedef seçip zamanı, enerjiyi ve anlamı onun etrafında toplamaktan geçiyor.
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet Bereket, uyuyan hücreler ve FETÖ terör örgütüyle mücadelenin tavizsiz sürdürülmesi gerektiğini açıkladı.
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet Bereket, artan sokak çeteleri ve güvenlik sorunlarına dikkat çekerek yetkilileri acil ve caydırıcı önlemler almaya çağırdı.
Çekmeköy Çamlık Mahallesi'nde İETT şoförü tartışma sonrası kontrolü kaybetti, otobüs kaldırıma çıkarak araçlara ve yayalara çarptı. Olay yerinde panik yaşandı, yaralılar yola savruldu.
Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde bir gemide bakım sırasında karbondioksit tüpü patladı. İlk belirlemelere göre 1 işçi hayatını kaybetti, 4 kişi gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
17 yıldır sürdürülen Yazı, Editörlük ve Medya Kursu’nun mezunları, Türk Edebiyatı Vakfı’ndaki törende belgelerini usta kalemlerin elinden aldı.
Yazı Editörlük ve Medya Kursu’nu başarıyla tamamlayan 36 kursiyer, yarın Sultanahmet’te Türk Edebiyatı Vakfı’nda düzenlenecek törenle belgelerini alacak.
Bir grup lise öğrencisi, Osmanlı’dan günümüze uzanan 200 yıllık vakıf mirasını belgesel, web sitesi ve akademik makaleyle bilim dünyasına taşıdı.
Yozgat’ta düzenlenen Edebiyat ve Bilim Buluşması programında Prof. Dr. Hamdi Temel, akademik birikimini ve edebi çalışmalarını katılımcılarla paylaştı.
Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilerle buluşan yazar A. Levent Ertekin, Türkçenin tarihsel gücünü ve Gazi Umur Bey’in dil mirasındaki rolünü anlattı.
Prof. Dr. Hamdi Temel, Pakistan’da düzenlenen uluslararası konferansta mikroplastiklerin insan vücudunda organlardan beyne kadar ilerleyebildiğini açıkladı.
Karya Farma HBX Ar-Ge ekibi, klasik antibiyotiklerin ötesine geçen HBX-2371 metodolojisiyle çok katmanlı biyolojik etki ağına sahip “akıllı antibiyotik” çalışmasını duyurdu.
HABER / ERCAN KUTLU - Adil Türkiye Partisi Genel Başkanı Dr. Ata Barlas Aşkar, kanser ve kronik hastalıklarda bilimsel yaklaşım, etik sorumluluk ve hasta güvenliğinin esas alınması gerektiğini vurguladı.
İzmir’de iki Hacettepe Üniversitesi mezunu ergoterapist tarafından kurulan Ergoterapi Danışmanlık Merkezi, özel eğitimde bireysel çözümler sunuyor.
ANALİZ | Medya90 - Toplumda “otizmli çocuklarda problem davranış” diye yanlış adlandırılan tepkiler aslında bir kriz alarmıdır. Bu yazı, davranışı anlamaya odaklanan yeni bakışı inceliyor.
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.