Uluslararası Yetenek Avcıları Futbol Akademisi (UYAFA) tarafından, toplumsal bütünleşmenin güçlendirilmesi ile millî dayanışma ve kardeşliğin pekiştirilmesi amacıyla çocukların katılımıyla düzenlenen “Tek Yürek Futbol Turnuvası”nın ilki Gümüşhane’de yapıldı. Farklı illerden 350 çocuğun katıldığı ve 4 gün süren turnuvada şampiyon Bayburt takımı oldu.
UYAFA koordinesinde; Gümüşhane Valiliği, Gümüşhane Belediyesi, Gümüşhane Üniversitesi, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Trabzon Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve TFF Gümüşhane İl Temsilciliği iş birliğiyle gerçekleştirilen turnuvada, 12 kentten gelen sporcular U13 kategorisinde mücadele etti.
Yenişehir Stadyumu’nda düzenlenen ve 4 gün süren organizasyonda; sevgi, kardeşlik ve dostluk duygularının büyütülmesi hedeflendi. Turnuvaya Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Gaziantep, Adana, Adıyaman, Hatay, Hakkâri, Mardin, Batman, Bayburt, Şırnak, Van ve Gümüşhane illerinden yaklaşık 350 sporcu katıldı.
Bayburt’un şampiyon olduğu organizasyonda centilmenlik kupası ise Hakkâri takımının oldu. Hakkâri takımına kupa ve madalyalarını UYAFA Onursal Başkanı Özcan Şimşek takdim etti.
Özcan Şimşek: “UYAFA projemizi final ile taçlandırmak istiyoruz”
Özcan Şimşek yaptığı açıklamada, “Terörsüz Türkiye” hedefine spor yoluyla katkı sunmayı amaçladıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Toplumsal bütünleşmenin güçlendirilmesi, millî dayanışma ve kardeşliğin pekiştirilmesi için önümüzdeki aylarda Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde, çocukların katılımıyla bir futbol turnuvası düzenleyeceğiz.
20 yıl önce, Uluslararası Yetenek Avcıları Futbol Akademisi (UYAFA) olarak, ‘Birlik, beraberlik ve kardeşlik için taş atma, gol at! Altın çocuklar’ projesiyle yola çıktık. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde hayata geçirdiğimiz bu projeyle amacımız; çocukları terör ortamından uzak tutmak, spor yoluyla hayata katmak ve genç yetenekleri keşfetmekti.
Bunu başardık. Terör örgütü PKK’nın fesih ve silah bırakma kararının ardından, UYAFA projemizi bir finalle taçlandırmak istiyoruz. Düzenleyeceğimiz turnuvaya ‘Tek Yürek Futbol Cup’ adını verdik. Katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.”
“Tek Yürek Futbol Cup, sadece bir turnuva değil; kardeşliğin, dostluğun ve ‘Terörsüz Türkiye’nin güçlü bir mesajıdır.”
UYAFA Genel Başkanı Necati Alçık, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2025’i “Aile Yılı” ilan etmesi ve “Terörsüz Türkiye” vizyonuna katkı sunmak amacıyla anlamlı bir etkinlik düzenlediklerini ifade etti.
Amacının sadece yetenekli çocukları keşfetmek olmadığını belirten Alçık, “Hayata daha güçlü bireyler yetiştirerek, çocuklarımızı geleceğe taşımak istiyoruz.” dedi.
Karadeniz: “Herkese teşekkür ediyorum”
UYAFA Hakkâri Temsilcisi Murat Karadeniz ise şu ifadeleri kullandı:
“UYAFA Genel Başkanı ve yönetimine, Gümüşhane Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü ve ekibine, Gümüşhane halkına, çocuklara ve ailelerine, UYAFA Hakkâri Antrenörümüz Erhan Sevli’ye, çocuklarımızın buraya gelmesine destek veren başta Hakkâri Valimiz Sayın Ali Çelik’e, Şemdinli Kaymakamı Sayın Yunus Emre Akpınar’a ve Hakkâri Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Sayın Emin Yıldırım’a teşekkür ediyorum.”
Dr. Cengiz Maden: “Bu çalışmaları taçlandıracağız”
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Dr. Cengiz Maden ise, aileyi güçlendirmeye ve birlik duygusunu pekiştirmeye yönelik pek çok çalışma yürüttüklerini belirterek şu değerlendirmede bulundu:
“Bugün bu çalışmaları inşallah taçlandıracağız. Türkiye çapında ses getiren büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmanın onurunu yaşıyoruz. Gerçekleştirilen turnuva sadece bir kupa için değil; kardeşlik, dostluk ve geleceğimiz olan ailelerimizin birlik mesajı için sahaya çıkıyoruz.”
Mücahit Atalay: “Sporcuları ağırlamaktan mutluyuz”
Gençlik ve Spor İl Müdürü Mücahit Atalay da etkinlik için kente gelen sporcuları ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirtti.
Sizce spor, toplumsal kardeşlik ve dayanışmayı güçlendirmede ne kadar etkili? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın.
Afganistan Platformu (AP), savaşın değil barışın dilini dünyaya taşımak için Türkiye’den güçlü bir iletişim atağı başlattı.
Başkan Erdoğan’ın talimatıyla AFAD ekipleri Gazze’ye gidiyor. İsrail basını Türkiye’nin sahada fiili güç oluşturmasından rahatsız. Ankara, Gazze’de yeni bir insani ve siyasi etki merkezi kurmaya hazırlanıyor.
Gazze’ye insani yardım götürmek için yola çıkan Sumud Filosu, İsrail’in ablukasını aşamadı ama insanlığın onurunu tüm dünyada ayağa kaldırdı.
HABER - ÖNDER GÜZELARSLAN - Birleşmiş Milletler, Türk iş insanı Mustafa Tatar’a “Uluslararası Barış Elçisi” unvanı verdi.
İstanbul’da bisiklet severler “Sumud İçin Pedallıyoruz” diyerek Gazze’deki insani krize dikkat çekti.
HABER / ÖNDER GÜZELARSLAN - Manisa Vakfı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında İstanbul Engelliler Derneği üyelerini ağırlayarak farkındalık oluşturan anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.
HABER / ERCAN KUTLU - Kahramanmaraşlı usta Mehmet Poyraz’ın açtığı Mehmet Chef; kebap, kelle–paça, zeytinyağlı, serpme kahvaltı ve paket servis hizmetiyle Bahçekent’in yeni lezzet adresi oldu.
Mustafa Böyükata, Anadolu’nun gönüllü çevrecilerinden Abdullah Karataş’ın ağaç sevgisini, diktiği binlerce fidanı ve Türkiye’nin farklı bölgelerinde yürüttüğü doğa çalışmalarını anlatıyor.
ERCAN KUTLU - Bahçekent Furkan Işık Bulvarı’nda hizmet veren Komagene şubesi, işletmeci Nevzat Söylemez’in güler yüzlü yaklaşımı ve özel bademli-cevizli çiğ köfte tarifiyle bölge halkının favorisi oldu.
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te yıllardır yüzlerce eve titiz işçilikle hizmet veren Caner Demirezen, bölge halkına en kaliteli boyayı en uygun fiyatlarla sunduğunu ve tüm işlerinin arkasında durduğunu ifade ediyor.
Çekmeköy Çamlık Mahallesi'nde İETT şoförü tartışma sonrası kontrolü kaybetti, otobüs kaldırıma çıkarak araçlara ve yayalara çarptı. Olay yerinde panik yaşandı, yaralılar yola savruldu.
Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde bir gemide bakım sırasında karbondioksit tüpü patladı. İlk belirlemelere göre 1 işçi hayatını kaybetti, 4 kişi gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul, İzmir, Artvin, Kastamonu, Mersin ve Mardin merkezli olmak üzere 21 ilde 1 Milyar Liralık İşlem Hacmi Ortaya Çıktı.
AK Parti’nin açıklamasıyla gündeme oturan “PKK silah bırakıyor” iddiası sonrası uzmanlar konuştu. Güvenlik, siyaset ve kamuoyunun ortak beklentisi: Kalıcı barış ve toplumsal huzur.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
Bursa Konyalılar Derneği, 5. Şeb-i Arûs programını bu yıl “Gönüller Gazze İçin” temasıyla düzenliyor. Mevlânâ’nın sevgi ve merhamet çağrısı, Gazze’nin acısıyla birleşiyor.
İzmir Çiğli’de düzenlenen Erzurum Tanıtım ve Gastronomi Günleri, konserler, sahne gösterileri ve yöresel lezzetlerin yer aldığı etkinliklerle yoğun ilgi gördü ve coşkuyla sona erdi.
Nevşehir’de açılan Ahmet Minguzzi Skate Parkı, hem spor alanı hem de sanat dokunuşlarıyla dikkat çekerken, genç yaşta hayatını kaybeden Ahmet Minguzzi’nin anısını yaşatıyor.
Trabzon Kitap Fuarında okurlarla buluşan Mücahit Güler, “Tevhid Bağlamında Logoterapi” eseriyle büyük ilgi gördü. Kitap, insanın anlam arayışını Kur’ani bir perspektifle ele almasıyla dikkat çekti.
İzmir Öğretmen Akademilerinde konuşan Eğitimci-Yazar A. Levent Ertekin, tüm mal varlığını eğitime bağışlayan Melahat Aksoy’un hayatını ve fedakârlıklarla dolu öğretmenlik öyküsünü anlattı.
Sebze ve meyvelerin plastik poşette bekletilmesi, dioksin tehlikesi, organik ürün yanılgısı ve gıdaların doğru saklama yöntemleri… Uzmanların yıllardır uyardığı kritik bilgiler.
KARYA FARMA, kadim Karya topraklarının şifa mirasını modern bilimle buluşturdu. HBX-2371 GOLD SMART DROP, doğadan ilham alan yenilikçi bir yaşam formülüdür.
Modern çağın sessiz salgını haline gelen uykusuzluk, artık bireysel değil toplumsal bir kriz. Prof. Dr. Kürşat Şahin YILDIRIMER, bu çağın en yorgun zihnini anlatıyor.
Basit belirtiler bazen ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Vücudun verdiği 20 önemli sinyali doğru okumayı öğrenin.
Uzmanlara göre yaşlılarda en sık ölümle sonuçlanan iki tehlike var: düşme ve boğulma. Basit önlemlerle bu riskler büyük ölçüde azaltılabiliyor.
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.