Güvenilir haber kaynağınız Medya90.com

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Dünyada İlk ve Tek 7,5 Milyonluk Fosil Faunasını Yeniden Ayağa Kaldırdı

Yamula Barajı çevresindeki bilimsel kazılarda bulunan ve dünyanın ilgisini çeken 7,5 milyon yıllık fosiller Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile ayağa kaldırıldı ve Büyükşehir Belediyesi fuaye alanında düzenlenen sergide ziyarete açıldı.

SIYASET 20.11.2023 19:01:14 0
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Dünyada İlk ve Tek 7,5 Milyonluk Fosil Faunasını Yeniden Ayağa Kaldırdı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, dünyanın jeolojik tarihine Kayseri’den ışık tuttuklarını belirterek, bilim insanlarının “Choerolophodon” diye belirlediği ve “Fillerin Atası” olarak nitelenen 7.5 milyon yıl öncesine ait bozulmamış fosilin, dünyadaki ilk ve tek örnek olarak dikkat çektiğini açıkladı.

Kadim kentin doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi ve kültürel mirasına da sahip çıkarak bu alanda önemli yatırımlar yapan ve yürütülen bilimsel çalışmalara güçlü şekilde destek veren Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi, dünyanın jeolojik tarihine adeta ışık tutan 7,5 milyon yıllık fosil faunasının yeniden canlandırma çalışmaları kapsamında “Kayıp Fauna” Belgeseli Lansmanı ve Resim Sergisi düzenledi.

Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği kazı çalışmalarında ortaya çıkan üç toynaklı atlar, hortumlugiller, boş boynuzlular ve zürafagiller ailelerinden türlerin yer aldığı fosiller ve replikaları vatandaşların ziyaretine açıldı.

Büyükşehir Belediyesi fuaye alanındaki sergi, Meclis Salonu’nda düzenlenen “Kayıp Fauna” Belgeseli Lansmanı ve Resim Sergisi Açılış Töreni ile ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Bülent Gönültaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, Kapadokya Paleontoloji Araştırmaları Derneği Başkanı ve Yamula Kazısı Bilim Heyeti Üyesi Hacı Bayram Veli Üniversitesi Antropoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Okşan Başoğlu, Kazı Heyeti Bilimsel Danışmanı Prof. Dr. Pınar Gözlük Kırmızıoğlu, Kültepe Kaniş-Karum Höyüğü Kazı Başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu, Kayseri Arkeoloji Müzesi Müdürü Gökhan Yıldız, Belgesel Yapımcısı ve Sunucusu Biyolog Rıfat Çığ, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, Genel Sekreter Yardımcıları, daire başkanları, kazı heyeti ve basın mensupları katıldı.

“Kayıp Fauna” Belgeseli Lansmanı’nda konuşan Başkan Büyükkılıç, çalışmada emeği olanlara teşekkür ederek “Kültürel bağlamda, turizm bağlamında, sosyal içerikli çalışmalarda, sportif çalışmalarda yer alma açısından da Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin önem arz ettiğini sizler de takdir edersiniz. Şu anda 6 ayrı bölgede kazı çalışmaları ile ilgili desteklerimizi sürdürdüğümüzü buradan hatırlatmak isterim” dedi.

Büyükkılıç, konuşmasında kadim kentin farklı noktalarında süren bilimsel çalışmalara da değinerek, şunları söyledi:

“Keykubadiye Sarayı ile ilgili yapılan çalışmalar konusunda olsun, Kızık Köşkle olsun, Seyyid Burhaneddin Hazretleri mezarlığında yaptığımız çalışmalarla ilgili bölgemizdeki önemli kazı çalışmaları olduğunu da hatırlatırken, yine tabi ki İncesu bölgemizde yapmış olduğumuz mozaiklerle ilgili Örenşehir’deki, Kültepe Kaniş-Karum’da yapılan çalışmaları sizler zaten takip ediyorsunuz. Onu da taçlandırmak adına inşallah genel müdür yardımcımız burada, kendilerine teşriflerinden dolayı teşekkür ederken, bu konu ile ilgili yapacağımız müze çalışması ki yer altında 3 bin 500 metrekare genişlikte ve bu alanda yapılan bir çalışma olduğunu, bunun da yine ulusal ve uluslararası bazda kendisinden söz ettirecek önemli bir çalışma olduğunu da buradan hatırlatmak isterim.”

BÜYÜKKILIÇ, “BİZ İŞ BİRLİĞİNİ ÇOK ÇOK ÖNEMSİYORUZ”

Başkan Büyükkılıç, Kayseri’yi bilimsel bağlamda hem ulusal hem de uluslararası süreçte kendisinde söz ettirmesini çok önemsediklerini ve bu konu hakkında birçok çalışma yaptıklarını ifade etti. Başkan Büyükkılıç, kent için iş birliğini çok önemsediklerini kaydederek, “Biz iş birliğini çok çok önemsiyoruz. Şehrimizi olumlu anlamda bilimsel bağlamda hem ulusal hem de uluslararası süreçte kendisinde söz ettirsin istiyoruz. O açıdan da hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan hangi kurum ve kuruluş olursa olsun, sayın valimizle birlikte el ele vermek suretiyle bu şehir hep olumlu manada paylaşılsın diye gayret gösteriyoruz. Bir Soğanlı Vadisi kendisinden söz ettirirken, bir Kapuzbaşı Şelalesi kendisinden söz ettirirken, bir Sultan Sazlığı bizim olmazsa olmazımız olurken yine dediğimiz gibi Kültepe ya da başka çalışmalar. Gün yüzüne çıkınca hakikaten hem ulusal bazda, hem de uluslararası bazda kendisinden söz ettiren bir çalışmanın burada hep birlikte paylaşımında bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

BÜYÜKKILIÇ, “EMEĞİ GEÇENLERE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. HOCALARIMI BİR KEZ DAHA KUTLUYORUM”

Türkiye’deki kültürel bazdaki çalışmalarına katkı sağlamayı çok önemsediklerini dile getiren Büyükkılıç, emeği geçenlere herkese teşekkür ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “

Hocalarımı bir kez daha kutluyorum.  Biz hiçbir konuda bu iş bizim işimiz değil, her iş bizim işimiz diyerek şehrimize hizmet etmeyi ibadet biliyor. Ülkemizin kültürel bazdaki çalışmalarına katkı sağlamayı önemsiyoruz. Kültür Bakanlığımızın bu çalışmalarda bizlere olan güvenini de layık olma yönünde irade göstereceğimizi paylaşıyor. Hepinize sevgiler, saygılar sunuyorum. Sağ olun. Var olun. Allah’a emanet olun.”

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Bülent Gönültaş da Kayıp Fauna Belgeseli Tanıtımı ve Resim Sergisi’nin açılışına katılmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Kurtarma kazısı olarak başlanan ve halen sürdürülen Yamula Barajı kazı çalışmalarında birçok fosil kalıntısı ortaya çıkarılmıştır. Yamula Barajı kazılarında ortaya çıkarılan bilimsel verilerin tanıtımına yönelik Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Memduh Büyükkılıç’ın desteğiyle Prof. Dr. Pınar Gözlük Kırmızıoğlu, Prof. Dr. Okşan Başoğlu ve Prof. Dr. Cesur Pehlivan başkanlığında oluşturulan bilimsel heyet tarafından hazırlanan Kayıp Fauna Belgeseli’ne ve resim sergisine katkı sağlayan herkese selamlarımı sunuyorum” diye konuştu. 

Kapadokya Paleontoloji Araştırmaları Derneği Başkanı ve Yamula Kazısı Bilim Heyeti Üyesi Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okşan Başoğlu, “Kayıp Fauna” belgeseli lansmanı ve resim sergisi açılışı programında yaptığı konuşmada, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile 2018 yılından bugüne yürütülen kazı ve konstrüksiyon çalışmaları ile dernek faaliyetleri hakkında bilgiler aktardı.

Başoğlu, Anadolu’nun en büyük fosil yatağı olarak nitelediği Yamula bölgesinin, dünyadaki eşi benzeri olmayan, tek örneklerin yer aldığı, zengin bir lokalite olduğunu vurguladı. Son derece iyi, korunmuş muhteşem örneklerin bulunduğu bölgede çalışmaların sürdüğünü ifade eden Prof. Dr. Başoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın öncülüğünde paleontoloji müzesi kurulduğunu ifade ederek, böyle bir müzenin hayalleri olduğunu ve sabırsızlıkla hayata geçmesini beklediklerini söyledi. Başoğlu son olarak çalışmaların en önemli kısmı olan fosillerin ayağa kaldırılması çalışması yapıldığını ve Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile çalışmaların gerçekleştirildiğini dile getirdi. Başoğlu, Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere herkese teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmaların ardından kazı çalışmalarını ve buluntuları anlatan Belgesel Yapımcısı ve Sunucusu Biyolog Rıfat Çığ tarafından hazırlanan “Kayıp Fauna” Belgeseli izletildi.

Lansmanın ardından Başkan Büyükkılıç ve katılımcılar fuaye alanına geçerek 7,5 milyon yıllık fosiller ve resim sergisini ilgiyle gezdi.

Sergi gezisinin ardından burada açıklamalarda bulunan Büyükkılıç, “Öncelikle Genel Müdür Yardımcımıza, hocalarımıza, ekibe bir kez daha teşekkür ediyorum. İçerde teorik olarak dinledik, burada da görsel bağlamda yapılan çalışmaları yerinde izliyoruz. Kayseri’nin jeomorfolojik ve paleontolojik değerlendirmesi yeninden tarih yazılacak diye paylaşmak istiyorum. Uluslararası boyutta da şehrimizi bilimsel bağlamda ön plana çıkartan bir yaklaşım sergilendiğini; Amerika’dan, Almanya’dan, Finlandiya’dan gelen bilim adamlarının bu çalışmaları Kayseri’mizde izlemek suretiyle Kayseri’ye değer kattığını da paylaşmak istiyorum” şeklinde konuştu.

“KAYSERİ’NİN ZENGİNLİKLERİNİ İNSANLARIN HEM BİLGİSİNE SUNUYORUZ”

Başkan Büyükkılıç, emeği geçenlere teşekkür ederek, şunları söyledi:

“İnşallah müzemizi tamamlayınca bunların orijinallerini orada sergilemek suretiyle de aynı zamanda Kayseri kendisinden bu alanda söz ettiren yegâne bir şehir olarak anılacak diye umuyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bunların hepsi Kayseri için bir zenginlik. Biz de bu zenginlikleri insanların hem bilgisine, hem de zevkine sunuyoruz. Kayseri’mize değer katan bu güzide ekibe teşekkür ediyor, yapılan çalışmalar hayırlı olsun diyorum.”

Hacı Bayram Veli Üniversitesi Antropoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Okşan Başoğlu da çok mutlu ve gururlu olduklarını dile getirerek, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın destekleri ile güzel çalışmalar ortaya koyduklarını belirtti.

Başkan Büyükkılıç’ın özel önem verdiği ve dünyanın jeolojik tarihine adeta ışık tuttuğunu düşündüğü 7,5 milyon yıllık fosil faunası yeniden canlandırma çalışmaları Kayseri Büyükşehir Belediyesi destekleriyle sürerken, çalışmalarda bulunan fosiller vatandaşlarla buluşturuluyor.

Büyükşehir Belediyesi Fuaye alanında açılan sergide, 2018 yılından bu yana çıkarılan birçok farklı türdeki canlıların fosilleri ve bu fosiller kullanılarak elde edilen replika ayaklandırmaları ve Proboscidae (Hortumlugiller), Bovidae (Boş Boynuzlular) ile Giraffidae (Zürafagiller) ailelerinden türler ziyaretçilerini bekliyor.

En önemli buluntulardan biri olarak görülen ve dünyadaki ilk ve bozulmamış tek örnek olarak açıklanan Fillerin Atası  Choerolophodon’un parçaları birleştirilerek yapılan ayaklandırma çalışmaları da tamamlandı ve kafatasından birebir alınan kalıpla oluşturulan replikası da sergide yer alıyor.



Kayseri,Kayseri Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : MEDYA90

Trump’ın Gazze Açıklaması: Ekonomik Plan mı, Siyasi Hamle mi?

Trump Gazze Planı uluslararası tepki çekti. ABD eski Başkanı Donald Trump, Gazze için "gayrimenkul anlaşması" ifadesini kullanarak yeni bir tartışma başlattı. Filistin halkı ve dünya liderleri plana karşı çıkıyor.

Gazze’de Eğitim Felaketi: İsrail Saldırılarıyla Okulların Yüzde 85’i Kullanılamaz Halde

İsrail’in 15 aylık saldırıları sonucu Gazze’deki okulların yüzde 85’i hizmet dışı kaldı. Eğitim 2 yıldır aksıyor, binlerce öğrenci ve akademisyen hayatını kaybetti.

Trump'ın Gazze Planına Barak'tan Eleştiri: "Hayal Ürünü"

Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Trump'ın Gazze'deki Filistinlileri başka yere gönderme planını "hayal ürünü" olarak nitelendirdi ve Arap ülkelerine baskı amacı taşıdığını belirtti.

Japon Hava Yolları Uçağı Seattle Havalimanı'nda Park Halindeki Uçağa Çarptı

ABD’de Seattle-Tacoma Havalimanı’nda Japon Hava Yolları’na ait 787-9 Dreamliner, taksi yaparken Delta Airlines’a ait park halindeki Boeing 737’nin kuyruğuna çarptı. Olayda yaralanan olmazken, bazı uçuşlar iptal edildi.

Guatemala ve ABD Göçmen Anlaşması: Ulaşım Masrafları ABD'ye Ait

Guatemala Devlet Başkanı Bernardo Arevalo, ABD ile yeni bir göçmen anlaşması imzalandığını açıkladı. Sınır dışı edilen göçmenlerin kabulü ve ulaşım masraflarının ABD tarafından karşılanacağı belirtildi. Ekonomik kalkınma ile göç s

Netanyahu ile Macron Gazze ve Lübnan'ı Konuştu

Gazze Kasabı Netanyahu ile Macron, Gazze ve Lübnan'daki son durumu değerlendirdi.

ABD’de Trump Dönemi Krizle Başladı: Dua Törenine Tepki!

ABD Başkanı Trump, yemin töreni sonrası yasa dışı göçmenler ve LGBT lobisine yönelik sıkı önlemler almaya başladı. Dua töreninde piskoposun merhamet çağrısı ise yeni bir kriz yarattı.

Fazla Kilolara Karşı Etkin Mücadele! Uzmanlar Uyardı

HABER / ERCAN KUTLU - Obeziteye karşı bilinçlenmek ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarını artırmak için uzmanlar harekete geçti. Çalışanlara yönelik düzenlenen eğitimde, kilo kontrolü ile ilgili önemli bilgiler paylaşıldı.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Mahalleliyle İftarda Buluşuyor

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, 12 Mart 2025’te Forever Düğün Salonu’nda mahalleliyle iftar açacak. İftar, teravih ve Muhabbet Çadırı’nda sıcak sohbetlerle Ramazan coşkusu yaşanacak.

Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacıbayram Tombul’a Onur İftarı ve Plaket Takdimi

HABER / ERCAN KUTLU - Emekli Memur-Sen İstanbul İl Başkanı Arslan Özüduruk, Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacıbayram Tombul’un onuruna düzenlenen iftarda, İstanbul’daki başarılı sendika çalışmaları için plaket takdim etti.

BAŞKAN ÖZDEMİR İFTARINI BELEDİYE PERSONELİYLE YAPTI

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir,iftar programında yaptığı konuşmada, belediye çalışanlarının şehre sunduğu katkılara vurgu yaparak, “Biz, hizmet etmeyi ilke edinmiş büyük bir aileyiz” dedi.

Elite World, Amsterdam’daki İlk Oteliyle Avrupa’ya Açılıyor

Franchise iş modeliyle büyüme hedeflerine emin adımlarla ilerleyen Elite World Hotels & Resorts, 2025’te yurt içinde Anadolu şehirleri, yurt dışında ise Avrupa’da büyümeyi odağına aldı.

Belediyeler, bütçelerinden zorunlu pay ayıracak

Belediyelerin hayvanlara ayırdığı ödenekler başka amaç için kullanılamayacak Belediyeler, bütçelerinden zorunlu pay ayıracak.

Posta güvercini tutkunları buluştu

İzmir Posta Güvercini Sevenler Derneği’nin ödül töreni, Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde Çamdibi’deki Şehit Er Adem Bilaloğlu Tesisleri’nde gerçekleştirildi.

İZMİR EMNİYETİNDEN UYUŞTURUCUYA BÜYÜK DARBE!

.

Bornova Polisi Ruhsatsız Silahlara Geçit Vermiyor: Operasyon Başarıyla Sonuçlandı

Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü, ruhsatsız silah taşıyan ve bulunduran şahıslara yönelik operasyonlarla huzur ve güvenliği sağlıyor.

MAHMUTLAR KYK YURDUNDA YANGIN

Alanyanın Mahmutlar mahallesi KYK yurdunun bitişiğindeki kazan dairesinde çıkan yangı korkuttu.

Otel İnşaatında Yangın Paniği

Antalya'nın Alanya ilçesi Saray Mahallesi Keykubat Bulvarı üzerinde bir otelin inşaatında çıkan yangın büyük paniğe yol açtı.

İstanbul merkezli 7 ilde FETÖ operasyonu: 12 gözaltı

İstanbul merkezli 7 ilde FETÖ'nün mali yapılanmasına yönelik operasyonda kapatılan Bank Asya Grubu hissedarlarından Erdal Babadağ dahil 12 kişi gözaltına alındı. Adreslerde dijital materyaller ele geçirildi.

Uyuşturucu ile Mücadelede Sporun Gücü İzmir'de Bir Araya Getirdi

Uyuşturucu ile mücadelede sporun gücü! İzmirTumed öncülüğünde düzenlenen futbol turnuvası, gençleri bağımlılıktan uzaklaştırmayı amaçladı.

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Yıldız Saracoğlu’nda Güvenlik Tedbirlerini Denetledi

İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Fenerbahçe-Göztepe maçında güvenlik önlemlerini yerinde denetledi.

Başkan Zeyrek Turizm Fuarı’nın açılışına katıldı

18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z

Hafta Sonu Kahvaltısı İçin Biyer'e Uğramaya Ne Dersiniz?

Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.

Çanakkale Turistlerin Yeni Gözdesi Mi?

Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.

2025'te Nereye Tatile Gideceğiz? Resmi Tatil Günleri ve Öneriler

2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.

Yunanistan'da Türkler İçin Oturum İzni Kolaylığı

Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.

TÜRSAB Boğaziçi BTK, Seyahat Acentaları ile 2024 Sezonunu Değerlendirdi

TÜRSAB Boğaziçi BTK'nın TZL SUITES Otel’de düzenlediği etkinlikte seyahat acentaları, 2024 sezonunu değerlendirdi ve 2025 turizm beklentilerini ele aldı. Etkinliğe TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya da katıldı.

Doğa Tutkunları OutdoorFest’te Buluşuyor

21-22 Eylül tarihlerinde Nefes Orman’da düzenlenecek OutdoorFest, offroad, binicilik, enduro gibi etkinliklerle doğa ve macera tutkunlarına nefes kesici bir deneyim sunacak.

Karagöz ve Hacivat'ın Büyülü Dünyası Çocuklarla Buluşuyor

Karagöz ve Hacivat'ın renkli dünyası, geleneksel Türk gölge oyununu çocuklarla buluşturuyor. Eğlenceli ve öğretici diyaloglarla kültürel mirasımız, yeni nesillere aktarılıyor.

"Berra Özlem İnal: Psikolojinin Gücüyle Sahnelere Dönüş"

Ses sanatçısı Berra Özlem İnal, psikolojik destekle travmalarını aştı, hem ruhsal hem de fiziksel bir dönüşüm yaşayarak sahnelerdeki yerini aldı. St. Clements Üniversitesi’nde psikoloji eğitimi alarak kariyerine de devam ediyor.

Esenyurt’ta Okur-Yazar Buluşmaları: Selvigül Kandoğmuş Şahin ile İmza ve Söyleşi

Esenyurt Müftülüğü’nün düzenlediği “Okur-Yazar Buluşmaları” etkinliği, 5 Mart 2025 Çarşamba günü Diyanet Gençlik Merkezi’nde gerçekleşecek. Selvigül Kandoğmuş Şahin’in katılacağı etkinlikte imza ve söyleşi programı yer alacak.

Düzce Konuralp Film Festivali Başlıyor: Sinema ve Sanatın Buluşması

Düzce Konuralp Film Festivali, 15-18 Mayıs 2025 tarihlerinde Düzce’de gerçekleşecek. Kurmaca, belgesel ve yapım destek kategorilerinde yarışmalar ve ödüller sinemaseverleri bekliyor.

NAZIM HİKMET ŞİİRLER İLE ANILDI

Alanya'da ilklere imza atmaya devam ediyorlar.

Sağlıklı Yaşlanma İçin 6 Altın Kural: Yaşlılıkta Mutlu Olmanın Yolları Neler?

Yaşlılıkta Sağlıklı Kalmanın İpuçları: Dengeli Beslenme, Egzersiz ve Ruh Sağlığı ile Daha Enerjik ve Mutlu Bir Yaşam Mümkün! İşte Uzmanların Önerileri…

UNESCO Kış Okulu: Niğde’nin Kültürel Zenginlikleri Tanıtıldı

UNESCO Kış Okulu Niğde’de Büyük İlgi Gördü Niğde Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen "VIII. Somut Olmayan Kültürel Miras Kış Okulu", akademisyenlerden yöneticilere kadar geniş bir katılımla tamamlandı.

Mikroplastik Tehlikesi Paneli Düzenlendi

Gazi Üniversitesi'nde Gıda Güvenliği ve Mikroplastik Tehlikesi Paneli Düzenlendi

Bunama Belirtileri 11 Yıl Önceden Ortaya Çıkıyor: İşte Erken Uyarı İşaretleri

Bilim insanları, bunamanın hafıza kaybı dışındaki erken belirtilerini keşfetti. Hızlı kilo kaybı ve yüksek iyi kolesterol seviyeleri, bunamanın habercisi olabilir. Bu bulgular, erken teşhis ve tedavi için umut vaat ediyor.

Erzincan’da Kış Soğuklarında Sıcacık Kestane Keyfi Devam Ediyor

Erzincan’da kış mevsiminin vazgeçilmezi kestane, sokak tezgâhlarında pişmeye devam ediyor. Soğuk havaların başlamasıyla kestane satıcıları ocaklarını yakarak sıcak kestane keyfini vatandaşlara sunuyor.

Kocaeli'nin termali yakında vitrine çıkıyor

Kocaeli’nin sağlık turizmine büyük katkı sunması beklenen Başiskele Yeniköy Termal Tesisleri’nde fiziki ilerleme oranı yüzde 85’e ulaştı

KARYA FARMA HBX-ARGE'DEN HAYVANCILIK ALANINDA YENİLİKÇİ PROJELER

Mastitist tedavisinde doğal içerikli HBX-2371, antibiyotik kullanımını azaltarak süt hayvanlarının sağlığını koruyor.

İstanbul'da Üst Solunum Yolu Enfeksiyonları Artışta! Toplu Taşımada Dikkat Edin

İstanbul'da üst solunum yolu enfeksiyonları sonbahar ayında artış gösterdi. Toplu taşıma araçlarında sosyal mesafeye dikkat edilmesi gerektiği ve hijyen kurallarına uyulmasının önem taşıdığı vurgulandı.

Takviye edici gıdaların bilinçsiz kullanımı tehlikeli

Son yıllarda, sağlıklı yaşam ve hastalıklardan korunma adına gıda takviyelerine olan ilgi giderek artarken, bu takviyelerin yanlış ve bilinçsiz kullanımı, ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor.

Bahçekentlilerin Ortak Talebi: Taziye Evi İhtiyacı Artık Zorunluluk!

HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in büyüyen nüfusu taziye evi ihtiyacını artırdı. Vatandaşlar, Yavuz Sultan Selim Camii altı veya Kur’an kurslarının bu amaçla kullanılmasını istiyor.

"Servis Şoförleri Cami Çeşmesini Araç Yıkamak İçin Kullanıyor: Yetkililer Harekete Geçmeli!"

HABER / ERCAN KUTLU - "Servis şoförleri, Bahçekent Emlak Konut Camii çeşmesini araç yıkamak için kullanıyor. Cemaat ve imam rahatsız, yetkililerden acil çözüm bekleniyor!"

Hacı Mürsel Oktay, Hadımköy Yeşilbayır Mezarlığı’nda Toprağa Verildi

Bahçekent’in sevilen ismi Hacı Mürsel Oktay, vefatının ardından Hadımköy Yeşilbayır Mezarlığı’nda defnedildi. Cenazeye yoğun katılım oldu; protokol, cemaat ve sevenleri son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

Asaf İlter Hoca ile Çocuklar Camiyi Seviyor, Hediyelerle Mutlu Oluyor!

Asaf İlter Hoca öncülüğünde Bahçekent’te çocuklar camiyle buluşuyor. Hediyeler, oyunlar ve manevi eğitimle dolu etkinlikler aileleri mutlu ediyor!

Orhan Sami, Avrupark Hayat Sitesi Yönetimi İçin Adaylığını Açıkladı

Avrupark Hayat Sitesi seçimleri için Orhan Sami adayı oldu. 25 Ocak 2025'te yapılacak seçimde, Orhan Sami modern yönetim anlayışı ve gelişmiş projeleriyle site sakinlerine daha kaliteli bir yaşam alanı sunmayı hedefliyor.

Kediler İçin Doğru Bakım ve Beslenme İpuçları

Bahçekent Veteriner Kliniği, kedi sahiplerine doğru bakım ve beslenme konusunda önemli bilgiler veriyor. Veteriner Hekim Mustafa Büke ve Ferhat Üstün’den değerli tavsiyeler.

Yeni Ürünler ve Ev Tatlılarıyla Özata Baklava Bahçekent'te Zirvede

Ev Tatlıları ile Bahçekent’te Bir Devrim: Özata Baklava, hem sağlıklı hem lezzetli seçeneklerle fark yaratıyor. Yeni tatlarla tatlı severlere müjde!

Anadolu Selçuklu Hastaneleri Yozgat’ta “Ocakbaşı Sohbetleri”nde Ele Alındı

Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu

2025 AİLE YILI’NA NİĞDE BELEDİYESİ’NDEN BÜYÜK DESTEK!

Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.

"Niğde Tiyatro Festivali Kapalı Gişe Coşkusu: Sanatseverler Buluştu!"

Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.

Niğde Belediyesi Zabıta Ekipleri 438 İş Yerini Denetledi: Halk Sağlığı Önceliğimiz

Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.

Niğde Belediyesi'nden Çocuklara Özel Sömestr Tiyatro Festivali

Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.

Başkan Aras Ankara’da temaslarda bulundu

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Aras, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya gitti. Başkan Aras, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile bir araya geldi.

Kadın Kooperatifleriyle Niğde'nin Ekonomisi Güçleniyor

Niğde Belediyesi, kadın kooperatiflerini güçlendiren projeye imza attı. 7 milyon 350 bin TL bütçeli proje, kadınların iş gücüne katılımını artırarak, yöresel ürün üretimi ve istihdamla bölge ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyor.

1

3 KİLO SARDALYA VEYA İSTAVRİT ALANA BİR KİLOSU BEDAVA

2

Yerel Basın Mesleki Dayanışma ve Aile Bağları İle Güçlendi

3

Edirne Tokatlılar Derneği'nden 700 Kişilik İftar

4

Yerlikaya, Kaçakçılara Karşı Kararlıyız…

5

Fidan; İslam Dünyası Adalet İçin Tek Yürek

6

Karagöz ve Hacivat'ın Büyülü Dünyası Çocuklarla Buluşuyor

7

"İstiklâl Marşı’nın 104. Yılı: Milli Kimliğimizin Şahlanışı"

19.3° / 13.2°

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.