Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i makamında ziyaret etti.
GAZİANTEP (İGFA) - Çeşitli temaslarda bulunmak için Gaziantep’e gelen KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i makamında ziyaret ederek şeref defterini imzaladı.
Cumhurbaşkanı Tatar, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, KKTC’yi geliştirmek ve yapısını güçlendirmek için Gaziantep’te yürütülen görüşmelerin bir kısmının KKTC’de de yapılacağını belirterek şöyle konuştu: “Gaziantep'e geldiğimde muazzam bir ilham ve ışık alıyorum. Tabii bunun sebebi Büyükşehir Belediye başkanımız Fatma Şahin’in tecrübesi. İnşallah önümüzdeki dönemde bu yoğun temaslar neticesi itibariyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne Gaziantep'teki bu görüşmelerin bir kısmını ciddi anlamda orada da göreceğiz. Çünkü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni geliştirmek ve yapısını güçlendirmek için olağanüstü bir gayret içerisindeyiz. Şu anda Doğu Akdeniz'de bir Türk devleti olarak biliyorsunuz Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,çeşitli platformlarda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanınmasına yönelik çok büyük gayretleri vardır. Türk devleti teşkilatına gözlemci statüsü ve kabul edilmiş olmamız tarihi bir adımdı. Dolayısıyla Gaziantep'in bize dokunuşu, bize verdiği destek fevkalade önemli. Değerli huzurlarınızda bir kez daha Gaziantep halkına sevgi ve saygılarımı ifade etmek istiyorum.”
TATAR: FATMA ŞAHİN LİDERLİĞİNDE DOĞU AKDENİZ’DEKİ PARLAYAN YILDIZ OLACAĞIZ
Siyasi zemin güçlü olduktan sonra, teknolojik gelişmeleri bu dijital gelişmelerin KKTC’nin daha çok ileri taşınacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, sözlerine şöyle devam etti: “Turizm anlamında, kültürel anlamda, üniversitelerimizle gerçekten bütün bu hem eğitim hem kültürel faaliyetler, aynı zamanda Anadolu’dan götürülen suyla tarımsal faaliyetlerin potansiyelinin artırılması. O bakımdan bu bilim ve ilim dünyasında özellikle pandemi sonrasında yeni bir dönem bizi beklemektedir. Dolayısıyla Sayın Fatma Şahin’in liderliğinde buradaki tecrübeyle birlikte inşallah ifade ettiklerini, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde hayata geçirebilirsek Doğu Akdeniz’deki parlayan yıldız olacağız.”
ŞAHİN: BİLGİ ORMANINI BİZ AYNI ŞEKİLDE KUZEY KIBRIS’A DA GÖTÜRMEK İSTİYORUZ
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de, KKTC’nin kültürel mirası, zenginliği, organik tarımı, nasıl bir yeşil ada olabileceği, yeşil kalkınma ve yeşil adayla, bilgi ve teknolojiyle, kültürel mirasla donatılmış bir Kuzey Kıbrıs’ın nasıl büyüyebileceğini ön gördüğünü belirterek, “Kıbrıs’a gittiğim zaman büyüme kapasitesi beni çok heyecanlandırıyor. Oraya baktığım zaman Gaziantep modeli aslında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 1994’te İstanbul’da attığı tohumdur. Biz Gaziantep’te bunu bir bilgi ormanına dönüştürdük. Bilgi ormanını biz aynı şekilde Kuzey Kıbrıs’a da götürmek istiyoruz” diye konuştu.
ŞAHİN: KIBRIS’TA YEŞİL ADA MASTER PLANI ÇIKARACAĞIZ
Yeşil ekonominin Kıbrıs’ta var olduğunu ve bununla KKTC’nin ekonomisinin büyüyeceğine değinen Şahin sözlerine şöyle devam etti: “Burayı yeşil ada yapacağız. Yeşil ada master planı çıkaracağız. Şimdi orada ulaşım ve enerjinin o kadar büyük potansiyeli var. Sosyal içerme dediğimiz çok güçlü kadınlar var. Kadınların hem kariyer hem çocuk yapması için kreş destekleri, çocukların spor yapması ve teknolojik altyapıyı oluşturması için bizim burada yaptığımız deney yapılar, bilim merkezleri. Bunlarla birlikte herkesin mutlu olduğu, herkesin çok huzurlu olduğu, gençlerden çok daha zengin olduğu yeni dönem. Biz buna Türkiye Yüzyılı diyoruz. Türkiye Yüzyılı'nın Kıbrıs modelini yapacak gücümüz var, aşkımız var, heyecanımız bilgi ve tecrübemiz var. Cumhurbaşkanımızın buraya gelmiş olması da bize çok ilham veriyor. Bu koordinasyonu Sayın Cumhurbaşkanımız sağladığı zaman biz onların emrinde ve hizmetindeyiz.”
Ziyarete, Gaziantep Valisi Davut Gül, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Gaziantep Başkonsolosu Fatma Demirel, Büyükşehir Belediyesi Başkan vekilleri Osman Toprak, Latif Karadağ, Mehmet Berk katıldı.
Ticaret Bakanı Bolat ve Macar mevkidaşı Szijjártó, iki ülke iş insanlarını bir araya getiren toplantıya ev sahipliği yaptı.
Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un, Ahmed Şara ile Mazlum Abdi arasında ayarladığı telefon görüşmesi, Şara'nın hattı açmamasıyla sonuçlandı.
New York Belediye Başkanı Mamdani, İsrail ile ilgili eski kısıtlamaları kaldırdı ve selefinin tartışmalı kararlarını geçersiz kıldı. “Yolumuz şeffaflık ve ifade özgürlüğü” dedi.
Suriye’de tedavüle giren yeni banknotlardaki sekiz köşeli yıldız, tasarımın ötesinde kültürel ve siyasi mesajlar taşıyor. Semboller üzerinden güçlü bir analiz.
Afganistan Platformu (AP), savaşın değil barışın dilini dünyaya taşımak için Türkiye’den güçlü bir iletişim atağı başlattı.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Sevgi Eli, 2025'te afetzedeler de dahil binlerce aileye giysi ve ev eşyası yardımı ulaştırdı.
Yazar Adnan Kalkan, Aile Masası’nın 7. bölümünde sevgi, saygı ve merhametin aileyi nasıl ayakta tuttuğunu İslami ve insani boyutlarıyla ele alıyor.
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te Noter’in yanında açılan Nevale Yemek, ev tadında sulu yemekleri, uygun fiyatı ve aile emeğiyle kısa sürede ilgi odağı oldu.
ERCAN KUTLU / MEDYA90 - Balıkçı Kenan, Siteler Ortaokulu’nun başarılı öğrencilerini ağırladı. Balık boldu, meyve suyu boldu; en çok da cömertlik ve mutluluk vardı.
Modern hayatın dağınıklığında kaybolan insan için kalıcı iz bırakmanın yolu, tek bir ana hedef seçip zamanı, enerjiyi ve anlamı onun etrafında toplamaktan geçiyor.
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet Bereket, uyuyan hücreler ve FETÖ terör örgütüyle mücadelenin tavizsiz sürdürülmesi gerektiğini açıkladı.
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet Bereket, artan sokak çeteleri ve güvenlik sorunlarına dikkat çekerek yetkilileri acil ve caydırıcı önlemler almaya çağırdı.
Çekmeköy Çamlık Mahallesi'nde İETT şoförü tartışma sonrası kontrolü kaybetti, otobüs kaldırıma çıkarak araçlara ve yayalara çarptı. Olay yerinde panik yaşandı, yaralılar yola savruldu.
Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde bir gemide bakım sırasında karbondioksit tüpü patladı. İlk belirlemelere göre 1 işçi hayatını kaybetti, 4 kişi gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
17 yıldır sürdürülen Yazı, Editörlük ve Medya Kursu’nun mezunları, Türk Edebiyatı Vakfı’ndaki törende belgelerini usta kalemlerin elinden aldı.
Yazı Editörlük ve Medya Kursu’nu başarıyla tamamlayan 36 kursiyer, yarın Sultanahmet’te Türk Edebiyatı Vakfı’nda düzenlenecek törenle belgelerini alacak.
Bir grup lise öğrencisi, Osmanlı’dan günümüze uzanan 200 yıllık vakıf mirasını belgesel, web sitesi ve akademik makaleyle bilim dünyasına taşıdı.
Yozgat’ta düzenlenen Edebiyat ve Bilim Buluşması programında Prof. Dr. Hamdi Temel, akademik birikimini ve edebi çalışmalarını katılımcılarla paylaştı.
Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilerle buluşan yazar A. Levent Ertekin, Türkçenin tarihsel gücünü ve Gazi Umur Bey’in dil mirasındaki rolünü anlattı.
Bahçekent Veteriner Kliniği’nin deneyimli ismi Veteriner Mustafa Büke, kış aylarında kediler ve köpeklerde görülen sessiz susuzluk tehlikesine karşı hayati uyarılarda bulundu.
Prof. Dr. Hamdi Temel, Pakistan’da düzenlenen uluslararası konferansta mikroplastiklerin insan vücudunda organlardan beyne kadar ilerleyebildiğini açıkladı.
Karya Farma HBX Ar-Ge ekibi, klasik antibiyotiklerin ötesine geçen HBX-2371 metodolojisiyle çok katmanlı biyolojik etki ağına sahip “akıllı antibiyotik” çalışmasını duyurdu.
HABER / ERCAN KUTLU - Adil Türkiye Partisi Genel Başkanı Dr. Ata Barlas Aşkar, kanser ve kronik hastalıklarda bilimsel yaklaşım, etik sorumluluk ve hasta güvenliğinin esas alınması gerektiğini vurguladı.
İzmir’de iki Hacettepe Üniversitesi mezunu ergoterapist tarafından kurulan Ergoterapi Danışmanlık Merkezi, özel eğitimde bireysel çözümler sunuyor.
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.