Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin tüm birimlerinin dahil olduğu eş zamanlı deprem tatbikatına 12.500 personel katıldı. Tatbikatta Büyükşehir kurtarma ekipler tam not aldı.
KOCAELİ (İGFA) - Hayata geçirdiği birçok proje ve çalışma ile olası afetlere hazırlık yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tüm daire başkanlıkları ve iştiraklerinde katıldığı büyük bir deprem tatbikatı gerçekleştirdi.
İSU Genel Müdürlüğü Hizmet Binasının merkezi olduğu tatbikata Büyükşehir’in il genelindeki tüm birimlerinden 12 bin 500 personel katıldı. Büyükşehir Belediyesi Afet Müdahale Planı’nın (TAMP) işlerliğinin test edildiği tatbikatta personellerin hızla tahliyesi, binadan ve enkaz altından yaralı kurtarma çalışmaları, belirlenen süre içerisinde tamamlandı. Tatbikata ayrıca Genel Müdürlük yerleşkesi içerisinde bulunan anaokulu öğretmenler ve öğrencileri de katıldı.
“TÜM BİRİM VE YERLEŞKELER KATILDI”
İSU Genel Müdürlüğü’nün merkez olduğu tatbikata Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlık, iştiraklerin genel müdürleri, daire başkanları ve bürokratlar da eşlik etti. Tatbikat sonrasında konuşan Genel Sekreter Gündoğdu, “Tatbikatımızı başarıyla gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bu tatbikata Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ana binası, yerleşkeleri, diğer ilçelerde bulunan hizmet tesisleri, İSU Genel Müdürlüğü ve iştirakleri yani Büyükşehir’in tüm birimleri katıldı. 12 bin 500 personelimiz var bizim. Tatbikattan tamamının haberi var” dedi.
“AFET MUTFAĞINDA GÜNLÜK 60 BİN KİŞİLİK YEMEK”
Genel Sekreter Gündoğdu, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak göreve geldiğimizden bugüne kadar ağır hasarlı binaların testlerini yaptık. Ağır hasarlı olanların yıkımını gerçekleştirdik. Bu kapsamda 2 tane afet tırı alındı. Acil durumlarda mobil olarak hizmet versin diye. Bildiğiniz gibi gece 12’den sonra Düzce’de deprem yaşandı ama sabah biz ışıklar aydınlanmadan Antikkapı vasıtasıyla yemek tırlarımızla hizmet vermeye başladık. Ayrıca itfaiye teşkilatımıza tabiri caizse bir sandık hazırladık. Bu sandık tırın dorsesi şeklinde. Türkiye’nin herhangi bir yerinde afet olduğunda hemen ivedilikle arkadaşlarımız oraya intikal edebilmektedir. Bu tırın içinde aletler ve 10 kişinin yatacağı, yemek pişirilebileceği, kendi enerjisini üretebileceği imkanlar var. Yani gittiği beldeye hiç yük olmayacak kabiliyete sahip. Yemek tırlarımız da aynı şekilde günlük 15 bin kişiye yemek üretecek kapasiteye sahip. Bunun dışında Başiskele ilçemiz sınırları içerisinde afet mutfağı inşa ediyoruz. 2023 yılında orayı devreye alacağız. Oranın etrafındaki arsaları da kamulaştırarak bir toplanma alanı oluşturacağız. Afet durumunda insanlarımızı orada ağırlayabileceğiz. Afet mutfağımız da devreye alındığında günlük 50-60 bin yemek ve ekmek üretebilecek kapasiteye sahip olacak. İtfaiye teşkilatımızın araç ekipman ve bakımını da destekledik. 28 araç ilave alınacak. Dolayısıyla itfaiye teşkilatımızı da güçlendirmiş olacağız. Ben bu tatbikatta emeği geçen bütün ekibimize çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
SENARYO: MERKEZ ÜSSÜ İZMİT, BÜYÜKLÜK 5.7
Tatbikat senaryosu gereği merkez üssü İzmit olan deprem saat 10.00’da başladı, 5.7 büyüklüğünde oldu ve 20 saniye sürdü. Afet durumlarında görevli personellerin yerini aldığı tatbikat, il genelindeki tüm birimler ile birlikte merkez olarak İSU Genel Müdürlüğü Binasında yapıldı.
İştirakler dahil tüm Büyükşehir personellerinin katıldığı depremin ilk anında çök, kapan ve tutun yaparak hayat üçgeni oluşturuldu. Depremin hemen sonrasında Büyükşehir Belediyesi Afet, Acil Durum Yönetim Merkezi (AADYM) faaliyete geçirildi. Depremin sona ermesinden dolayı personel ihtiyatlı bir şekilde bulundukları binayı boşaltmaya başladı. Toplanma alanına gelen personelden yaralı ve eksik olanlar tespit edildi. Ayrıca Büyükşehir’in tüm birimlerinden telsiz vasıtası ile oluşan durum hakkında bilgi alındı.
Senaryo gereği İSU Genel Müdürlüğü Hizmet Binası A Blokta hasar oluşması sonucunda bina içerisindeki yaralı personel ile bina etrafındaki enkaz ve araç içerisinde bulunan personel, Kocaeli İtfaiyesi Müdahale ve Önleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kurtarıldı. Kocaeli İtfaiyesi’nin çok hızlı bir şekilde müdahalesi sonucunda kurtarılan ve yaralı olan personel, 112 UMKE Sağlık ekiplerine teslim edilerek, ilk müdahalesinin yapılması sağlandı.
Trump Gazze Planı uluslararası tepki çekti. ABD eski Başkanı Donald Trump, Gazze için "gayrimenkul anlaşması" ifadesini kullanarak yeni bir tartışma başlattı. Filistin halkı ve dünya liderleri plana karşı çıkıyor.
İsrail’in 15 aylık saldırıları sonucu Gazze’deki okulların yüzde 85’i hizmet dışı kaldı. Eğitim 2 yıldır aksıyor, binlerce öğrenci ve akademisyen hayatını kaybetti.
Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Trump'ın Gazze'deki Filistinlileri başka yere gönderme planını "hayal ürünü" olarak nitelendirdi ve Arap ülkelerine baskı amacı taşıdığını belirtti.
ABD’de Seattle-Tacoma Havalimanı’nda Japon Hava Yolları’na ait 787-9 Dreamliner, taksi yaparken Delta Airlines’a ait park halindeki Boeing 737’nin kuyruğuna çarptı. Olayda yaralanan olmazken, bazı uçuşlar iptal edildi.
Guatemala Devlet Başkanı Bernardo Arevalo, ABD ile yeni bir göçmen anlaşması imzalandığını açıkladı. Sınır dışı edilen göçmenlerin kabulü ve ulaşım masraflarının ABD tarafından karşılanacağı belirtildi. Ekonomik kalkınma ile göç s
Polis Haftası kapsamında gönülleri fetheden Mustafa Şahin, dezavantajlı çocuklara hediyeler dağıtarak onların yüzünü güldürdü. Şefkatiyle tanınan Şahin, yine örnek bir davranış sergiledi.
Niğde Belediyesi, İlhanlı Mahallesi’nde Ramazan coşkusunu yaşatıyor! 17 Mart’ta Alyans Düğün Salonu’nda iftar, Rahman Camii’nde teravih ve Muhabbet Çadırı’nda keyifli sohbetler sizleri bekliyor.
Niğde Belediyesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve TÜGVA iş birliğiyle 7.500 öğrenciyi bir araya getiren dev iftar sofrası kurdu.
HABER / ERCAN KUTLU - Obeziteye karşı bilinçlenmek ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarını artırmak için uzmanlar harekete geçti. Çalışanlara yönelik düzenlenen eğitimde, kilo kontrolü ile ilgili önemli bilgiler paylaşıldı.
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, 12 Mart 2025’te Forever Düğün Salonu’nda mahalleliyle iftar açacak. İftar, teravih ve Muhabbet Çadırı’nda sıcak sohbetlerle Ramazan coşkusu yaşanacak.
HABER / ERCAN KUTLU - Emekli Memur-Sen İstanbul İl Başkanı Arslan Özüduruk, Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacıbayram Tombul’un onuruna düzenlenen iftarda, İstanbul’daki başarılı sendika çalışmaları için plaket takdim etti.
Antalya’nın Manavgat ilçesinde, şoför kapısı bulunmayan bir aracın trafiğe çıkması görenleri hayrete düşürdü. Aracı kullanan sürücünün, trafik kurallarını hiçe sayarak tehlikeli manevralar yaptığı iddia edildi.
Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü, ruhsatsız silah taşıyan ve bulunduran şahıslara yönelik operasyonlarla huzur ve güvenliği sağlıyor.
Alanyanın Mahmutlar mahallesi KYK yurdunun bitişiğindeki kazan dairesinde çıkan yangı korkuttu.
Antalya'nın Alanya ilçesi Saray Mahallesi Keykubat Bulvarı üzerinde bir otelin inşaatında çıkan yangın büyük paniğe yol açtı.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
HABER / ERCAN KUTLU - Ramazan Bayramı, Bahçelievler’de unutulmaz bir etkinliğe sahne oldu. Vali Davut Gül ve protokol üyelerinin çektirdiği selfie, sosyal medyada fenomenleşerek binlerce beğeni topladı.
Tire Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen söyleşide öğrencilere Tire’nin tarih ve kültür mirasını anlattı. Etkinlik, kitapların imzalanması ve gençlerle interaktif sohbetlerle tamamlandı.
Eğitimci-Yazar A. Levent Ertekin’in hazırladığı "Afgan Kınalı Kuzular" kitabı, Çanakkale Zaferi etkinliklerinde Herat’ta tanıtıldı. Kitap, iki ülkenin kardeşliğine vurgu yaparak büyük ilgi gördü.
Alevilik ve Bektaşilik Çalışmaları Bilim Ödülleri, 15 Mart 2025’te AKM’de düzenlenen törenle sahiplerine verildi.
Yüksek tansiyon, dünya genelinde 1 milyardan fazla kişiyi etkilerken, hatalı tansiyon ölçümleri yanlış teşhislere ve gereksiz tedavilere yol açıyor.
Ramazan ayıyla birlikte balık tezgahları bereketlendi! Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı'nda sardalya ve istavrit fiyatları dibe vurdu. 3 kilo balık alana 1 kilo bedava kampanyasıyla sağlıklı beslenme fırsatı.
Gazi Üniversitesi'nde Gıda Güvenliği ve Mikroplastik Tehlikesi Paneli Düzenlendi
Bilim insanları, bunamanın hafıza kaybı dışındaki erken belirtilerini keşfetti. Hızlı kilo kaybı ve yüksek iyi kolesterol seviyeleri, bunamanın habercisi olabilir. Bu bulgular, erken teşhis ve tedavi için umut vaat ediyor.
Erzincan’da kış mevsiminin vazgeçilmezi kestane, sokak tezgâhlarında pişmeye devam ediyor. Soğuk havaların başlamasıyla kestane satıcıları ocaklarını yakarak sıcak kestane keyfini vatandaşlara sunuyor.
HABER / ERCAN KUTLU - "Bahçeşehir’in başarılı Müdürü Ümit Karaağaç: Okulunda aile seminerleri, fidan dikim etkinlikleri ve spor başarılarıyla eğitimi renklendiriyor! Öğrenciler: ‘Onunla gurur duyuyoruz’."
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in büyüyen nüfusu taziye evi ihtiyacını artırdı. Vatandaşlar, Yavuz Sultan Selim Camii altı veya Kur’an kurslarının bu amaçla kullanılmasını istiyor.
HABER / ERCAN KUTLU - "Servis şoförleri, Bahçekent Emlak Konut Camii çeşmesini araç yıkamak için kullanıyor. Cemaat ve imam rahatsız, yetkililerden acil çözüm bekleniyor!"
Bahçekent’in sevilen ismi Hacı Mürsel Oktay, vefatının ardından Hadımköy Yeşilbayır Mezarlığı’nda defnedildi. Cenazeye yoğun katılım oldu; protokol, cemaat ve sevenleri son yolculuğunda yalnız bırakmadı.
Asaf İlter Hoca öncülüğünde Bahçekent’te çocuklar camiyle buluşuyor. Hediyeler, oyunlar ve manevi eğitimle dolu etkinlikler aileleri mutlu ediyor!
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.