Küpeli; Yerel Basın Birliğinden Sosyal Dayanışmaya Ortak Vizyon
HABER / DUYGU CANKO / YEHA - İstanbul’un duayen gazetecilerinden ve Türkiye Yerel Basın Birliği Derneği Onursal Başkanı Mustafa Küpeli, Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün’ü “Fikir Fabrikası”nda ziyaret ederek yerel basının geleceği üzerine önemli değerlendirmelerde bulundu.
Ziyarette basın mensuplarına seslenen Küpeli, Türkiye Yerel Basın Birliği’nin çalışmalarını yakından takip ettiğini ve yürütülen projeleri takdir ettiğini belirtti. Küpeli, “Yerel basının eğitimi ve gelişimi için atılan adımları büyük bir hayranlıkla izliyorum. Genel Başkanımız Nezir Karayün, bu süreçte örnek bir liderlik sergileyerek yerel medyanın daha güçlü ve etkin bir yapıya kavuşması için çalışıyor. Hem kendisini hem de ekibini kutluyorum,” şeklinde konuştu.
SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMAYA VURGU
Mustafa Küpeli, konuşmasında yalnızca basın alanındaki gelişmelere değil, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın önemine de dikkat çekti. Küpeli, “Yerel basın sadece haber yapmakla kalmamalı; aynı zamanda toplumun ihtiyaçlarına duyarlı olmalı ve sosyal dayanışmayı desteklemelidir. Nezir Karayün liderliğinde Türkiye Yerel Basın Birliği’nin bu konuda da güzel çalışmalar yaptığını görüyorum. Yardımlaşma ruhunun yerel medyada daha fazla yer bulması, toplumsal birlik ve beraberlik açısından hayati bir öneme sahiptir,” ifadelerini kullandı.
KARAYÜN: “MUSTAFA KÜPELİ’DEN ÇOK ŞEY ÖĞRENECEĞİZ”
Onursal Başkan Mustafa Küpeli’nin övgü dolu sözleri karşısında teşekkürlerini dile getiren Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün ise duygularını şu sözlerle ifade etti:
“Değerli büyüğümüz ve onursal başkanımız Mustafa Küpeli’ye nazik ziyaretleri için çok teşekkür ediyorum. Kendisi, hem yerel hem de ulusal medya camiasında saygın bir isimdir. İstanbul’da gazeteciliğin ‘ağabeyi’ olarak tanınan, babacan tavırları ve örnek kişiliğiyle hepimize ilham veren bir duayen. Ondan öğreneceğimiz çok şey var. Türkiye Yerel Basın Birliği olarak onun tecrübelerinden yararlanmak bizim için büyük bir şans.”
YEREL BASININ GELECEĞİ İÇİN ORTAK HEDEFLER BELİRLENDİ
Ziyarette, yerel basının geleceği, gazeteciliğin etik değerleri ve dijital dönüşüm gibi konularda kapsamlı bir fikir alışverişi yapıldı. Mustafa Küpeli, Nezir Karayün liderliğinde hayata geçirilen projelerin yerel basının gelişimine katkı sunduğunu belirterek, yerel gazetecilerin daha donanımlı hale gelmesinin önemine dikkat çekti.
Karayün, Türkiye Yerel Basın Birliği’nin yerel medya mensuplarını destekleyecek yeni eğitim programları, sosyal projeler ve dayanışma etkinlikleri düzenlemeye devam edeceğini belirtti.
YEREL MEDYADA SOSYAL DAYANIŞMANIN ROLÜ VURGULANDI
Ziyaretin sonunda, hem basın mensuplarına hem de topluma yönelik sosyal dayanışma projelerinin daha fazla gündeme getirilmesi gerektiği noktasında fikir birliğine varıldı. Mustafa Küpeli, yerel basının toplumsal sorunlara duyarlı olması gerektiğini belirterek, basın mensuplarına şu mesajı verdi:
“Gazetecilik yalnızca haber yapmaktan ibaret değildir. Toplumun nabzını tutan yerel medya, sosyal dayanışmayı güçlendirecek projelere öncülük ederek halkın sesi olmalıdır.”
Nezir Karayün ise, “Türkiye Yerel Basın Birliği olarak biz de bu misyona uygun çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Hem gazetecilik mesleğinin etik değerlerini koruyacağız hem de dayanışmayı ön planda tutacağız,” diyerek mesajını iletti.
YEREL BASININ GELECEĞİNE UMUT VEREN ZİYARET
Bu anlamlı ziyaret, yerel basının eğitimi, sosyal dayanışma ve etik gazetecilik konularında ortak hedeflerin altının çizildiği verimli bir buluşma olarak kayda geçti. Mustafa Küpeli ve Nezir Karayün’ün bu buluşması, yerel medyanın dayanışma ruhunu güçlendirme yolunda önemli bir adım oldu.
#TürkiyeYerelBasınBirliği #MustafaKüpeli #NezirKarayün #YerelBasın #Gazetecilik #SosyalDayanışma #MedyaEğitimi #YerelMedya #BasınDayanışması
Trump Gazze Planı uluslararası tepki çekti. ABD eski Başkanı Donald Trump, Gazze için "gayrimenkul anlaşması" ifadesini kullanarak yeni bir tartışma başlattı. Filistin halkı ve dünya liderleri plana karşı çıkıyor.
İsrail’in 15 aylık saldırıları sonucu Gazze’deki okulların yüzde 85’i hizmet dışı kaldı. Eğitim 2 yıldır aksıyor, binlerce öğrenci ve akademisyen hayatını kaybetti.
Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Trump'ın Gazze'deki Filistinlileri başka yere gönderme planını "hayal ürünü" olarak nitelendirdi ve Arap ülkelerine baskı amacı taşıdığını belirtti.
ABD’de Seattle-Tacoma Havalimanı’nda Japon Hava Yolları’na ait 787-9 Dreamliner, taksi yaparken Delta Airlines’a ait park halindeki Boeing 737’nin kuyruğuna çarptı. Olayda yaralanan olmazken, bazı uçuşlar iptal edildi.
Guatemala Devlet Başkanı Bernardo Arevalo, ABD ile yeni bir göçmen anlaşması imzalandığını açıkladı. Sınır dışı edilen göçmenlerin kabulü ve ulaşım masraflarının ABD tarafından karşılanacağı belirtildi. Ekonomik kalkınma ile göç s
Niğde Belediyesi, İlhanlı Mahallesi’nde Ramazan coşkusunu yaşatıyor! 17 Mart’ta Alyans Düğün Salonu’nda iftar, Rahman Camii’nde teravih ve Muhabbet Çadırı’nda keyifli sohbetler sizleri bekliyor.
Niğde Belediyesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve TÜGVA iş birliğiyle 7.500 öğrenciyi bir araya getiren dev iftar sofrası kurdu.
HABER / ERCAN KUTLU - Obeziteye karşı bilinçlenmek ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarını artırmak için uzmanlar harekete geçti. Çalışanlara yönelik düzenlenen eğitimde, kilo kontrolü ile ilgili önemli bilgiler paylaşıldı.
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, 12 Mart 2025’te Forever Düğün Salonu’nda mahalleliyle iftar açacak. İftar, teravih ve Muhabbet Çadırı’nda sıcak sohbetlerle Ramazan coşkusu yaşanacak.
HABER / ERCAN KUTLU - Emekli Memur-Sen İstanbul İl Başkanı Arslan Özüduruk, Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacıbayram Tombul’un onuruna düzenlenen iftarda, İstanbul’daki başarılı sendika çalışmaları için plaket takdim etti.
Antalya’nın Manavgat ilçesinde, şoför kapısı bulunmayan bir aracın trafiğe çıkması görenleri hayrete düşürdü. Aracı kullanan sürücünün, trafik kurallarını hiçe sayarak tehlikeli manevralar yaptığı iddia edildi.
Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü, ruhsatsız silah taşıyan ve bulunduran şahıslara yönelik operasyonlarla huzur ve güvenliği sağlıyor.
Alanyanın Mahmutlar mahallesi KYK yurdunun bitişiğindeki kazan dairesinde çıkan yangı korkuttu.
Antalya'nın Alanya ilçesi Saray Mahallesi Keykubat Bulvarı üzerinde bir otelin inşaatında çıkan yangın büyük paniğe yol açtı.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
HABER / ERCAN KUTLU - Ramazan Bayramı, Bahçelievler’de unutulmaz bir etkinliğe sahne oldu. Vali Davut Gül ve protokol üyelerinin çektirdiği selfie, sosyal medyada fenomenleşerek binlerce beğeni topladı.
Tire Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen söyleşide öğrencilere Tire’nin tarih ve kültür mirasını anlattı. Etkinlik, kitapların imzalanması ve gençlerle interaktif sohbetlerle tamamlandı.
Eğitimci-Yazar A. Levent Ertekin’in hazırladığı "Afgan Kınalı Kuzular" kitabı, Çanakkale Zaferi etkinliklerinde Herat’ta tanıtıldı. Kitap, iki ülkenin kardeşliğine vurgu yaparak büyük ilgi gördü.
Alevilik ve Bektaşilik Çalışmaları Bilim Ödülleri, 15 Mart 2025’te AKM’de düzenlenen törenle sahiplerine verildi.
Ramazan ayıyla birlikte balık tezgahları bereketlendi! Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı'nda sardalya ve istavrit fiyatları dibe vurdu. 3 kilo balık alana 1 kilo bedava kampanyasıyla sağlıklı beslenme fırsatı.
Gazi Üniversitesi'nde Gıda Güvenliği ve Mikroplastik Tehlikesi Paneli Düzenlendi
Bilim insanları, bunamanın hafıza kaybı dışındaki erken belirtilerini keşfetti. Hızlı kilo kaybı ve yüksek iyi kolesterol seviyeleri, bunamanın habercisi olabilir. Bu bulgular, erken teşhis ve tedavi için umut vaat ediyor.
Erzincan’da kış mevsiminin vazgeçilmezi kestane, sokak tezgâhlarında pişmeye devam ediyor. Soğuk havaların başlamasıyla kestane satıcıları ocaklarını yakarak sıcak kestane keyfini vatandaşlara sunuyor.
Kocaeli’nin sağlık turizmine büyük katkı sunması beklenen Başiskele Yeniköy Termal Tesisleri’nde fiziki ilerleme oranı yüzde 85’e ulaştı
HABER / ERCAN KUTLU - "Bahçeşehir’in başarılı Müdürü Ümit Karaağaç: Okulunda aile seminerleri, fidan dikim etkinlikleri ve spor başarılarıyla eğitimi renklendiriyor! Öğrenciler: ‘Onunla gurur duyuyoruz’."
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in büyüyen nüfusu taziye evi ihtiyacını artırdı. Vatandaşlar, Yavuz Sultan Selim Camii altı veya Kur’an kurslarının bu amaçla kullanılmasını istiyor.
HABER / ERCAN KUTLU - "Servis şoförleri, Bahçekent Emlak Konut Camii çeşmesini araç yıkamak için kullanıyor. Cemaat ve imam rahatsız, yetkililerden acil çözüm bekleniyor!"
Bahçekent’in sevilen ismi Hacı Mürsel Oktay, vefatının ardından Hadımköy Yeşilbayır Mezarlığı’nda defnedildi. Cenazeye yoğun katılım oldu; protokol, cemaat ve sevenleri son yolculuğunda yalnız bırakmadı.
Asaf İlter Hoca öncülüğünde Bahçekent’te çocuklar camiyle buluşuyor. Hediyeler, oyunlar ve manevi eğitimle dolu etkinlikler aileleri mutlu ediyor!
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.