https://search.google.com/search-console/
Yaradılış temelli müfredatın onaylanması eğitimde ateist ve evrimci anlayışın devamından yana olan seküler yobazları küplere bindirdi. CHP’yle irtibatlı sendikalar, 28 Şubatçıların söylemlerine sarılarak müfredatı yerden yere vurmaya başladı. Milli müfredatı içine sindiremeyen Eğitim-Sen, hükümete müfredatın geri çekilmemesi halinde “Çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz” kampanyası başlatacakları tehditinde bulundu. Laikçi yobazlar Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’i hedef aldı.
Yaradılış temelli müfredatın (maarif modeli) onaylanması eğitimde ateist ve evrimci anlayışın devamından yana olan seküler yobazları küplere bindirdi. CHP’yle irtibatlı sendikalar, 28 Şubatçıların söylemlerine sarılarak müfredatı yerden yere vurmaya başladı. Asım’ın neslini yetiştirmeye dönük modele yüklenen şer odakları tepki topladı. Bu sendikalardan Eğitim-Sen’in Genel Başkanı Kemal Irmak, skandal sözler sarf etti. Hem CHP ve DEM’in hem güdümlü sendikaların hem de karanlık odaların idarecileriyle görüştüğünü belirten Irmak, “Geniş tabanlı eylemlilik programı açıklayacağız. Okulların açılma dönemine kadar protestolarımız sürecek. Gerekirse ‘çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz’ kampanyası başlatacağız” dedi. Hızını alamayan Irmak Ayrıca Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’i gerici toplum tahayyülünü hayata geçirmeye çalışmakla itham etti. Cumhuriyet gazetesi de “Eğitimcilerden ortak mücadele” haberini manşetten verdi.
Akit’e konuşan eğitimci-yazar Adnan Kalkan ise, şunları söyledi: “Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı hazırlarken çok özenli davrandı. Daha önceki müfredatın tamamen seküler, milli ve manevi değerleri yeteri kadar işlememesi sebebiyle modele bu değerleri eklemeye çalıştı. Mevcut eğitim sistemiyle yetiştirilen gençliğin kendi ülkesini terk etme eğiliminde olması, vatanına ve milletine aidiyet duygusunun olmaması ya da zayıf olması, toplumda sorumluluk almaması, şahsi manada psikolojik doyum sağlamaması yönüyle ön plana çıkmasından ötürü yeni müfredatta öğrencinin duygusal, sosyal ve aidiyet duygusunun geliştirilmesine önem verildi. Sol kesimin çocukları da buna ihtiyaç duymaktadır. Aklı, kalbi ve ruhu sağlam bir nesil yetiştirmeye karşı çıkışın sağlıklı bir düşünce olmadığı kanaatindeyim. Sol kesimin yersiz saldırıları tamamen ideolojiktir. Nitekim muhafazakâr kesimin istediği bir müfredat tam olarak ortaya çıkmış değildir. Öyle anlaşılıyor ki orta halli bir müfredat ortaya konulmuştur. Bu manada milli ve manevi değerlere karşı çıkmanın geçerli bir sebebi yoktur. Kendi ülkesine, milletine ve dinine aidiyet hissedecek bir neslin yetiştirilmesine karşı çıkanlar ancak aklı, kalbi ve ruhu dışarıda olan, vatana aidiyeti olmayan kişilerdir. Bu vatanı kuranlar milli ve manevi değerleri olan insanlardır. Medeniyeti inşa edenler aidiyet hissedenlerdir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın müfredat konusunda geri adım atmaması gerekmektedir. ”
İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Akın ise şu görüşleri paylaştı: “Eğitim-Sen Genel Başkanının söylemlerine itibar edilmemeli. ‘Çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz’ kampanyası ne demektir? Cevaplayayım. Devlete başkaldırıdır. Anayasal suçtur. Eğitim hakkını ihlaldir. Çocuk istismarıdır. Böyle eylem mi olur? Hangi devirdeyiz? Savcılar düğmeye basmalıdır. Eğitim hakkı önlenemez. Bu hak koruma altındadır. Çocuklar bile kendilerini okula yollamayan ebeveynlere dava açar. Eğitim-Sen de onu kumanda eden CHP de diğer yandaşları da yerli müfredata yanlış yöntemlerle karşı çıkmaktadır. 28 Şubat’tan kalma ‘gerici’, ‘dinci’ gibi kavramları kullanarak hata etmektedir. Gerçi dertlerini biliyoruz; İslam. Amaçları çocukları inançlarından, kültürlerinden koparmak. ‘Din’, ‘ahlâk’ kavramlarından rahatsız oluyorlar. Ateist, evrimci, alkolik toplum hayal ediyorlar. Durum böyle olmayınca Pavlov’un köpeği gibi kuduruyorlar. Bunlar için din gericilik, dindar gerici. Aslında eksiklikler de var. Dini ve ahlâki hususlar daha detaylı anlatılabilirdi. Yakın tarihe gidilebilirdi. Emperyalizm, Siyonizm, darbeler, LGBTİ ve sosyal ağların sakıncalarından, sinsi planlar konu edilebilirdi.”
Trump Gazze Planı uluslararası tepki çekti. ABD eski Başkanı Donald Trump, Gazze için "gayrimenkul anlaşması" ifadesini kullanarak yeni bir tartışma başlattı. Filistin halkı ve dünya liderleri plana karşı çıkıyor.
İsrail’in 15 aylık saldırıları sonucu Gazze’deki okulların yüzde 85’i hizmet dışı kaldı. Eğitim 2 yıldır aksıyor, binlerce öğrenci ve akademisyen hayatını kaybetti.
Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Trump'ın Gazze'deki Filistinlileri başka yere gönderme planını "hayal ürünü" olarak nitelendirdi ve Arap ülkelerine baskı amacı taşıdığını belirtti.
ABD’de Seattle-Tacoma Havalimanı’nda Japon Hava Yolları’na ait 787-9 Dreamliner, taksi yaparken Delta Airlines’a ait park halindeki Boeing 737’nin kuyruğuna çarptı. Olayda yaralanan olmazken, bazı uçuşlar iptal edildi.
Guatemala Devlet Başkanı Bernardo Arevalo, ABD ile yeni bir göçmen anlaşması imzalandığını açıkladı. Sınır dışı edilen göçmenlerin kabulü ve ulaşım masraflarının ABD tarafından karşılanacağı belirtildi. Ekonomik kalkınma ile göç s
İzmir'de kanserle mücadele eden Erol A. ve 94 yaşındaki annesinin yıllardır beklediği akülü sandalye, hayırseverlerin desteğiyle evlerine ulaştırıldı.
HABER / ERCAN KUTLU - Yerli üretim, helal içerik ve katkısız formülüyle Perla Gelato, Bahçekent Hayat Park’ta dondurma deneyimini yeniden tanımlıyor.
Üniversiteli gençler geçim derdi, işsizlik ve gelecek kaygısı nedeniyle umutsuz. Sosyal medya baskısı ve sistemin dayattığı beklentiler gençleri boğuyor.
HABER / ERCAN KUTLU - 27 Temmuz Cuma hutbesinde kamu hakkı net şekilde işlendi. Esnaf ve vatandaş, “Bu vaazlar özlediğimiz gerçek hutbeler” diyerek hutbeye destek verdi. Bu tarz vaazlar devam etmeli.
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’teki Hayat Park susuzluk nedeniyle çölleşmeye başladı. Ağaçlar kuruyor, otlar sarardı. Vatandaşlar İBB'ye sesleniyor: “Buraya hayat değil, kuraklık getiriyorsunuz!”
AK Parti’nin açıklamasıyla gündeme oturan “PKK silah bırakıyor” iddiası sonrası uzmanlar konuştu. Güvenlik, siyaset ve kamuoyunun ortak beklentisi: Kalıcı barış ve toplumsal huzur.
Buca Belediyesi, Uluslararası Uyuşturucu ile Mücadele Günü’nde toplumun ortak sesini yansıtan farkındalık paneli düzenledi. Uzmanlar, bağımlılıkla mücadelede toplumsal dayanışmanın önemini vurguladı.
İnternetten alışveriş yaparken 3D Secure kapalıysa, kart bilgileriniz dolandırıcıların eline geçebilir. Güvende misiniz? Bu hayati bilgileri mutlaka okuyun ve sevdiklerinizle paylaşın!
İzmir’de düzenlenen çalıştayda, uzmanlar ve STK’lar uyuşturucuyla mücadelede kalıcı çözümler için bir araya geldi. İzmir TUMED Başkanı Yalçın’dan net mesaj: Gençler başlamadan engellenmeli!
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanlığı, organize suç örgütlerine yönelik 4 ayrı ilde eş zamanlı operasyonlar düzenledi.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
İmran Salkan, Balkan ezgileriyle yoğurduğu yeni türküsü “Bulut Gelir Seher İle” ile dinleyicisini duygusal bir yolculuğa çıkarıyor.
MEDYA90 - İzmirli gazeteci Yunus Karakaya’nın hayatı, yönetmen Okan Canbolat tarafından dijital platformlara taşınıyor.
Birlik Beraberlik Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Diş, 55 ilde 180 ilçeyi kapsayan faaliyetlerini kamuoyuyla paylaştı. “Bir Damlaydık, Okyanus Olduk” sözüyle gönüllere dokunan çalışmalarını anlattı.
İzmir İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Öğretmen Akademileri kapanış töreni, eğitimcilerin kültürel, meslekî ve duygusal gelişimine vurgu yapan anlamlı mesajlarla tamamlandı.
Nusret Tarar’ın “Vedalar Yarım Kaldı” adlı son eseri hem yüreklere dokunuyor hem de tüm geliriyle Gazze’ye umut oluyor. Kitap, gerçek yaşamdan kesitlerle Anadolu’nun sessiz çığlıklarını dile getiriyor.
Yaşlanmak kader değil! Doğru beslenme, düzenli uyku ve stres kontrolüyle yılları geri çevirmek mümkün. İşte uzman görüşlerine dayalı, herkesin uygulayabileceği etkili yöntemler!
Gece içilen bir bardak su yaşlı bir vatandaşın hayatına mal oldu. Uzmanlar, yaşlıların su içerken bile dikkatli olması gerektiğini vurguluyor. Boğulma, düşme kadar ölümcül olabilir!
Karya Farma HBX Ar-Ge’nin geliştirdiği HBX-HGM71 formülü, laboratuvar ortamında %99,99 oranında patojen yok edici başarısıyla çocukların sağlığına adandı.
Yüksek tansiyon, dünya genelinde 1 milyardan fazla kişiyi etkilerken, hatalı tansiyon ölçümleri yanlış teşhislere ve gereksiz tedavilere yol açıyor.
Ramazan ayıyla birlikte balık tezgahları bereketlendi! Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı'nda sardalya ve istavrit fiyatları dibe vurdu. 3 kilo balık alana 1 kilo bedava kampanyasıyla sağlıklı beslenme fırsatı.
Gazi Üniversitesi'nde Gıda Güvenliği ve Mikroplastik Tehlikesi Paneli Düzenlendi
Bilim insanları, bunamanın hafıza kaybı dışındaki erken belirtilerini keşfetti. Hızlı kilo kaybı ve yüksek iyi kolesterol seviyeleri, bunamanın habercisi olabilir. Bu bulgular, erken teşhis ve tedavi için umut vaat ediyor.
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Bahçekent’te açılan Meşhur Ömer Aybak Adıyaman Çiğköftecisi, %40 indirimli kampanyası ve lezzet dolu menüsüyle çiğköfte severlerin yeni gözdesi oldu. Tostlarıyla da fark yaratıyor!
Bahçekent, Paşa Döner’le ilk kez kaliteli dönerle tanıştı. Esnaf, ev hanımları ve öğrenciler memnun; işletmeci Yaşar Yıldırım “Bu mahalleye hizmet etmek gurur verici” diyor.
Bahçeşehir ve Bahçekent’te onlarca sitenin elektrik işlerini üstlenen Caner Cimşit, HGS Elektrik markasıyla güvenli, hızlı ve kalıcı çözümler sunuyor. Gönül rahatlığıyla ulaşabileceğiniz bu uzman, sadece arıza gidermekle kalmıyor,
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.