Tarih: 31.08.2024 23:33

Limitless Makers Programı Gençleri Geleceğe Hazırladı

Facebook Twitter Linked-in

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın düzenlediği 'Limitless Makers Programı', bu yıl dördüncü kez tamamlandı. Liselere Geçiş Sistemi'nde (LGS) başarı gösteren ve inovasyon ile teknolojiye ilgi duyan öğrenciler, bir ay süren bu programda alanında uzman isimlerle bir araya geldi.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, "Geliştiren ve öğreten programlarımızla gençlerimizin kariyer yolculuklarında yanlarında olmaya devam edeceğiz" dedi. Program, İstanbul Riva Milli Takımlar Kamp Tesisinde 4-31 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirildi. Katılımcılar, yenilenebilir enerji, yapay zeka, havacılık teknolojileri gibi çeşitli konularda eğitim aldı.

Gençler, teorik ve uygulamalı eğitimler, atölye çalışmaları ve takım çalışması aktiviteleriyle teknoloji üretim süreçlerini yakından deneyimledi. Programın sonunda, öğrenciler final projelerini sunarak edindikleri bilgi ve becerileri sergiledi.

Bakan Bak, "Limitless Makers Programı, gençlerimize sınır tanımayan bir bakış açısı kazandırdı. Bu yıl, yapay zekadan uzay teknolojilerine kadar pek çok alanda eğitimler verdik ve gençlerimizin başarıları bizlere büyük umut veriyor" dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —