Lübnan'da Eş Zamanlı Patlamalar

Lübnan

Lübnan'da Hizbullah mensuplarına ait eski teknoloji Pager cihazlarının İsrail siber saldırısıyla patlatılması sonucu binlerce kişi yaralandı. Patlamaların, lityum pillerin aşırı ısınmasıyla meydana geldiği bildiriliyor.

Lübnan'da meydana gelen eş zamanlı patlamalar, eski teknolojiyle yapılan bir ölüm tuzağını gözler önüne serdi. Hizbullah mensuplarının izlenme riskini azaltmak amacıyla kullandığı eski model Pager cihazlarının, İsrail’in siber saldırısıyla patlatıldığı öğrenildi. Patlamaların nedeni karmaşık bir siber saldırı olarak değerlendiriliyor.

Hizbullah'ın Pager'ları Patladı

Modern cep telefonlarının güvenlik açığı nedeniyle Hizbullah mensupları eski model Pager cihazlarını tercih etmişti. İsrail ve Lübnan basını, Pager cihazlarının içindeki lityum pillerin aşırı ısınarak patladığını belirtiyor. Lübnan El Manar TV ve İsrail merkezli Haaretz gazetesi, sinyal gönderilmesi sonucu ısınan lityum pillerin infilak ettiğini öne sürdü.

Patlamaların Etkileri

Lübnan resmi ajansı NNA, patlamaların taşınabilir pager sistemlerinin yüksek teknoloji kullanılarak infilak ettirilmesi sonucu gerçekleştiğini açıkladı. Patlamalar sonucu birçok kişi yaralanmış ve hastanelere sevk edilmiştir. Pager cihazlarının belde taşınması, ciddi yaralanmalara ve ölüme neden oldu.

Lityum Pillerin Tehlikesi

Lityum piller modern cihazlarda yaygın olarak kullanılsa da aşırı ısındığında büyük patlamalara yol açabiliyor. Güçlü dış sinyaller, pillerde kimyasal reaksiyonları tetikleyebiliyor. Lübnan’daki saldırı, Pager cihazlarının da benzer güvenlik açıklarına sahip olduğunu ortaya koydu.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.