Tarih: 24.09.2023 15:31

Mesleğini Seven Kuaför: Ramazan Çimen

Facebook Twitter Linked-in

Kastamonuluyum. Bahçekent’te yeniyim. Evliyim. Mesleğimi çok seviyorum. 

Ben bir kişiyi traş ederken ilk önce kendim beğenmeliyim. Sonra müşterime sorarım. Ona yakışan en güzeli ne ise onu yaparım. Benim traşım inanın diğer kuaförler 15 veya 20 dakikada bitirirler. Benim traşım ise bazen  1 bazen 1.5 saat sürüyor. Dediğim gibi kafa yapısına, yüz yapısına göre traş etmeye çalışıyorum.

Çocukluğumdan beri. Yaklaşık olarak 20 seneyi aşkındır bu mesleği yapıyorum. Ve inanın mesleğime aşığım. Severek yapıyorum. Tüm Bahçekentlileride bir kerede olsa uğramalarını isterim. En azından sizin vesilenizle buradan tüm Bahçekent okuyucularınızı çay  içmeye davet ediyorum.

Burada Bahçekent’te salonumuzu açtık. Güzel geri dönüşler alıyoruz. Kaliteli hizmetimiz ve yeniliklerimiz ile Bahçekent’te tercih edilen bir salon olacağımıza inanıyorum.

Evet. Yüzde yüz çırak ve kalfa sıkıntısı çekiyoruz. Gençlerin bu dönemde eğitim isteklerinin artması. Maaş yetersizliği, ayrıca yeni iş alımlarında artık lise üniversite mezunu istenmesi gibi nedenler etkiliyor.

Kuaförlek mesleğinde okullu olan ile alaylı arasında tabiki fark var. Bizim iş el emeği, el işidir. Çekirdekten yetişip gelme işidir. Eğitimde ise daha çok teknik bilgiler teorik bilgiler verilmektedir.

Bu mesleği tercih ettiğimde tabii ki bir zorluğu olacağını biliyordum. Ancak o yaşta o düşünceler ile neler kaybedeceğimi ve neler kazanabileceği mi tam olarak bilmiyordum.

Hiçbir şey kaybetmedim, aslında çok şey kazandım. Bu mesleğe çocukluğumu verdim. Yaşıtlarım hatta arkadaşlarım sokakta hiçbir şey bilmeden hiçbir şey görmeden oyunlar oynarken ben bu mesleğimi yapıyordum.

Bizleri Bahçekent okuyucuları ile buluşturduğunuz için öncelikle ben sizlere teşekkür etmek isterim. Bu vesile ile Tüm Bahçekentlilere en güzel hizmeti vermek için buraya geldiğimi söylemek isterim. 

Yerimize gelmelerini ve çayımızı içmelerini bekliyoruz. 

Bizleri aramak veya gelmek isteyen Bahçekentlilere numaramı sizlerin vesilesi ile bildirmek istiyorum. 0530 461 37 47 Bahçeşehir Mercedes Bulvarı 2. Kısım Mah. B2 No 17’deyiz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —