Meteoroloji'den Kritik Açıklama: Kavurucu Sıcaklıklar Yerini Sağanak Yağışlara Bırakıyor

Meteoroloji

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurt genelinde etkili olan kavurucu sıcaklıkların hafta sonundan itibaren sağanak yağışlarla yer değiştireceğini duyurdu.

Meteoroloji'den Kritik Açıklama: Kavurucu Sıcaklıklar Yerini Sağanak Yağışlara Bırakıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kavurucu sıcaklıkların yerini serinletici sağanak yağışlara bırakacağını duyurdu. Yurt genelinde etkili olan yüksek sıcaklıklar, kısa süre içinde mevsim normallerine dönecek. Özellikle Marmara Bölgesi ve diğer birçok bölgede gök gürültülü ve kuvvetli sağanak yağışların görüleceği uyarısında bulunuldu.

Hafta Sonu İç Kesimlerde Sıcaklıklar Mevsim Normallerine Dönecek

Hava Tahmin Uzmanı Abdullah Macit, hafta sonundan itibaren iç kesimlerde sıcaklıkların mevsim normallerine düşmesini beklediklerini belirtti. Macit, "Hafta sonundan itibaren, özellikle gök gürültülü ve sağanak yağışlar şeklinde olacak. Marmara Bölgesi'nde hafta sonunda yağışların etkili olmasını ve pazar gününden itibaren sağanak yağışların devamını öngörüyoruz," dedi.

Marmara'da Hafta Sonu Yağışlar Etkili Olacak

Abdullah Macit, Marmara Bölgesi’nde hafta sonu yağışların etkili olacağını vurguladı. Ayrıca, iç kesimlerde sıcaklıkların mevsim normallerine döneceğini ve hafta sonundan itibaren özellikle gök gürültülü sağanak yağışların görüleceğini açıkladı. Akdeniz'in iç kesimleri ve Karadeniz Bölgesi'nde de yağışların devam edeceği belirtiliyor.

Çanakkale ve İzmir'de Hava Durumu: Sıcaklıklar 35-36 Derece Civarında

Çanakkale ve İzmir’deki hava durumu hakkında bilgi veren Macit, "Önümüzdeki üç gün boyunca yağış beklenmiyor. Ancak İzmir’in iç kesimlerinde ve Manisa’da yerel sağanak yağışlar görülebilir. Çanakkale’de yağış beklenmiyor ve sıcaklıklar 35 ila 36 derece civarında seyredecek," dedi.

Sonuç olarak, kavurucu sıcaklıkların ardından yurt genelinde serinletici yağışların etkili olması bekleniyor. Vatandaşların hava durumu güncellemelerini takip etmeleri ve gerekli önlemleri almaları önem arz ediyor.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.