Tarih: 10.10.2024 17:05

Milletvekili Dusak, Mumya Balıklarıyla Türkiye'nin İlk Deniz Müzesi'nde

Facebook Twitter Linked-in

Milletvekili Abdürrahim Dusak Türkiye Deniz Canlıları Müzesi'ni Ziyaret Etti

 

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdürrahim Dusak, Türkiye'nin ilk olan Deniz Canlıları Müzesi'ni ziyaret ederek mumya balıkları inceledi. Dusak, müzeyi Türkiye'ye kazandırdığı için müze kurucusu Balıkçı Kenan Balcı'ya teşekkür etti.

Abdürrahim Dusak'ın Türkiye Deniz Canlıları Müzesi ziyaretinden bir kare

Müzenin 52 Yıllık Ücretsiz Hizmeti Devam Ediyor

 

Ziyaret sırasında, müzenin 52 yıldır ücretsiz hizmet verdiğini vurgulayan Balıkçı Kenan Balcı, “Müzemiz yıllardır büyük bir özenle korunuyor ve gelecek nesillere aktarılmak için çalışmalar yapılıyor” dedi. Mumya balıkları, öğrenciler ve ziyaretçiler tarafından büyük ilgi görüyor. Balcı, “Buradaki emeğimizi gören ziyaretçilerimiz bize teşekkür ediyor” ifadelerini kullandı.

 

Mavi Vatanın Önemi Vurgulandı

 

Ziyaret sonrası açıklama yapan Milletvekili Abdürrahim Dusak, Türkiye’nin denizlerinin önemine dikkat çekerek, "Mavi vatanımızı gelecek nesillere tanıtmak büyük bir sorumluluk. Bu müze, denizlerimizin güzelliğini dünyaya gösteriyor" şeklinde konuştu.

 

Balık Tüketimi Sağlığımız İçin Önemli

 

Bir tıp doktoru olarak Dusak, balık tüketiminin sağlığa olan faydalarına dikkat çekerek, “Haftada en az iki, üç defa balık tüketilmesini öneriyorum. Balık sağlıklı beslenmenin vazgeçilmez bir parçasıdır” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —