Milli Eğitim Bakanı Prof.Dr. Yusuf Tekin: Bu eğitim binalarını çocuklarımıza armağan eden Belediye Başkanımız Av.Abdurrahman Dursun'a teşekkür ediyorum, Allah sizlerden razı olsun
Milli Eğitim Bakanı Prof.Dr. Yusuf Tekin’in katılımıyla Sultangazi genelinde yapılan 4 eğitim tesisinin toplu açılış ve temel atma töreni düzenlendi. Törene İstanbul Valisi Davut Gül ve Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun da katıldı.
Milli Eğitim Bakanı Prof.Dr. Yusuf Tekin’in katılımıyla, Sultangazi'ye kazandırılan Nadide Ahmet Tütüncüoğlu İlkokulu, Cebeci İlkokulu, Sultançiftliği Mahallesi Ana Kucağı’nın açılış töreni ile Cebeci Mahallesi Ana Kucağı’nın temel atma töreni gerçekleşti.
Yayla Mahallesi'nde yer alan Nadide Ahmet Tütüncüoğlu İlkokulu’nda düzenlenen törene Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, İstanbul Valisi Davut Gül, Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun ile eşi Tuba Dursun, hayırsever Macide Hallaç, siyasi parti temsilcileri, belediye başkan yardımcıları, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Milli Eğitim Bakanı Prof.Dr. Yusuf Tekin , “Devletimiz eğitim alanında üzerine düşeni yapıyor. Yeni eğitim binaları kazandırma konusunda belediyemize ve hayırseverlerimize de önemli görevler düşüyor. Öncelikle bu güzel eğitim binasını çocuklarımıza armağan eden başta Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, Allah sizlerden razı olsun” diye konuştu.
İstanbul Valisi Gül; “ Sultangazimiz hızla büyüyen bir şehir. Genç nüfusu yoğun olan bir şehir. Eğitim alanları kazandırmak için hem belediyelerimize hem de hayırseverlerimize büyük iş düşüyor. Yapımı devam eden projeler de tamamlandıkça çocuklarımız daha iyi şartlarda eğitim alacaklar” diye konuştu.
“Sadece 72 Günde Yaptık”
5 yıl önce seçim zamanı Yayla Mahallesi’ndeki okul sorununu çözme sözü verdiklerini belirten Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, göreve gelir gelmez sözlerini tuttuklarını belirtti; “Biz en önemli meselenin eğitim olduğunu hep ifade ettik. Aslında göreve gelir gelmez bu okul sorununu çözmemiz de eğitime bakış açımızın bir göstergesidir. İmar sorunları yüzünden bir çivi dahi çakılamayan okulun yerine sadece 72 günde 19 derslikli bir okul kazandırdık. Şimdi yavrularımız pırıl pırıl dersliklerinde eğitim görüyor” dedi.
Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun; “ Cebeci mahallemizde taşımalı eğitim sorununu da ortadan kaldırarak Cebeci İlkokulu ve anaokulu kazandırdık. Eğitim alanında bir başka önemli projemiz olan Sultançiftliği Ana Kucağı ile de çocuklarımıza kreş eğitimi veriyoruz. İnşaatına başladığımız 2. Ana Kucağını da Cebeci Mahallemize en kısa sürede kazandıracağız” diye konuştu.
Paşa Torunları Meselesi
İlçenin yıllardır devam eden bir problemini daha çözdüklerini belirten Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, “ Sultangazi’nin 5 milyon metrekaresini alakadar eden Paşa Torunları meselesini sıkı bir çalışmayla çözüme kavuşturuyoruz. Süreç tamamlandığında bölgenin en büyük sıkıntılarından olan mülkiyet problemi de böylece çözülmüş olacak” dedi.
Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, Yayla Mahallesi Nadide Ahmet Tütüncüoğlu İlkokulu yapımına vesile olan, Nadide Ahmet Tütüncüoğlu’nun çocukları Macide Hallaç’a teşekkür etti. Protokol, Nadide Ahmet Tütüncüoğlu’nun torunu Özcan Hallaç’a teşekkür plaketi verdi.
Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, İstanbul Valisi Davut Gül ve Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun ve diğer protokol, konuşmaların ardından öğrencilerle birlikte kurdele kesti.
Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr Yusuf Tekin ve Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, Nadide Ahmet Tütüncüoğlu İlk ve Ortaokulu’nu gezerek öğrencilerle ve öğretmenlerle sohbet etti.
Trump Gazze Planı uluslararası tepki çekti. ABD eski Başkanı Donald Trump, Gazze için "gayrimenkul anlaşması" ifadesini kullanarak yeni bir tartışma başlattı. Filistin halkı ve dünya liderleri plana karşı çıkıyor.
İsrail’in 15 aylık saldırıları sonucu Gazze’deki okulların yüzde 85’i hizmet dışı kaldı. Eğitim 2 yıldır aksıyor, binlerce öğrenci ve akademisyen hayatını kaybetti.
Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Trump'ın Gazze'deki Filistinlileri başka yere gönderme planını "hayal ürünü" olarak nitelendirdi ve Arap ülkelerine baskı amacı taşıdığını belirtti.
ABD’de Seattle-Tacoma Havalimanı’nda Japon Hava Yolları’na ait 787-9 Dreamliner, taksi yaparken Delta Airlines’a ait park halindeki Boeing 737’nin kuyruğuna çarptı. Olayda yaralanan olmazken, bazı uçuşlar iptal edildi.
Guatemala Devlet Başkanı Bernardo Arevalo, ABD ile yeni bir göçmen anlaşması imzalandığını açıkladı. Sınır dışı edilen göçmenlerin kabulü ve ulaşım masraflarının ABD tarafından karşılanacağı belirtildi. Ekonomik kalkınma ile göç s
HABER / MEHMET ÜNAL / ADOM AJANS- Toplu taşımacılık sektörünün dünyadaki en önemli aktörleri, Adana’da düzenlenen özel bir toplantıda buluştu.
HABER / HACI ALİ YILMAZ / ADOM AJANS - Kombiler, artık günlük yaşamımızın vazgeçilmez bir parçası. Ancak bu cihazları doğru ve verimli kullanmak, hem enerji tüketimini azaltıyor hem de faturaları düşürüyor.
Yozgat Bozok Üniversitesi’nde düzenlenen atölye çalışmasında gençler, iş planı hazırlayarak Yozgat’a özgü girişimcilik potansiyelini keşfetti.
Pazaryeri’nde Kaymakam Ahmed Tayyib Kahraman ve Belediye Başkanı Zekiye Tekin, Pazaryeri Anaokulu’nu ziyaret ederek minik öğrencilerle buluştu, eğitim ve okul durumu hakkında bilgi aldı.
Geçersiz Sertifikalar, Hayali Eğitimler, Ruhsal İstismar: Zuhal Atasoy Dalman’a Acil Müdahale Çağrısı!
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanlığı, organize suç örgütlerine yönelik 4 ayrı ilde eş zamanlı operasyonlar düzenledi.
Gaziantep Gönüllü Kuruluşlar Platformu, terörle mücadelede yeni bir sayfa açılması için kritik bir açıklama yaptı. 40 yılı aşkın terör sarmalının son bulması için tüm kesimleri işbirliğine davet etti.
Antalya’nın Manavgat ilçesinde, şoför kapısı bulunmayan bir aracın trafiğe çıkması görenleri hayrete düşürdü. Aracı kullanan sürücünün, trafik kurallarını hiçe sayarak tehlikeli manevralar yaptığı iddia edildi.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
Öğrencilikten öğretmenliğe bir yürek yolculuğu… Saniye Gökoğuz’un ilk romanı Penceremde Kar Çiçeği raflara çıkmadan merak uyandırdı.
Bursa’nın İznik ilçesinde, tasavvuf dünyasının önemli isimlerinden Eşrefoğlu Abdullah Rumi, vefatının 556. yılında anlamlı bir programla anılacak.
İzmir Avaz Araştırma ve Strateji Merkezi’nin ev sahipliğinde düzenlenen “Küresel İklim Değişikliği ve Türkiye’ye Etkileri” konulu konferansta, Ziraat Yüksek Mühendisi Uğur Şimdi önemli değerlendirmelerde bulundu.
Gazeteci-yazar Ravza Zeybek'in kaleme aldığı yeni roman “Kervan”, okuyucuyu içsel bir yolculuğa çıkarıyor. Kitap, hayatın anlamını sorgulayanlar için adeta bir başucu eseri.
HABER / ERCAN KUTLU - Ramazan Bayramı, Bahçelievler’de unutulmaz bir etkinliğe sahne oldu. Vali Davut Gül ve protokol üyelerinin çektirdiği selfie, sosyal medyada fenomenleşerek binlerce beğeni topladı.
Karya Farma HBX Ar-Ge’nin geliştirdiği HBX-HGM71 formülü, laboratuvar ortamında %99,99 oranında patojen yok edici başarısıyla çocukların sağlığına adandı.
Yüksek tansiyon, dünya genelinde 1 milyardan fazla kişiyi etkilerken, hatalı tansiyon ölçümleri yanlış teşhislere ve gereksiz tedavilere yol açıyor.
Ramazan ayıyla birlikte balık tezgahları bereketlendi! Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı'nda sardalya ve istavrit fiyatları dibe vurdu. 3 kilo balık alana 1 kilo bedava kampanyasıyla sağlıklı beslenme fırsatı.
Gazi Üniversitesi'nde Gıda Güvenliği ve Mikroplastik Tehlikesi Paneli Düzenlendi
Bilim insanları, bunamanın hafıza kaybı dışındaki erken belirtilerini keşfetti. Hızlı kilo kaybı ve yüksek iyi kolesterol seviyeleri, bunamanın habercisi olabilir. Bu bulgular, erken teşhis ve tedavi için umut vaat ediyor.
Bahçekent’te açılan Meşhur Ömer Aybak Adıyaman Çiğköftecisi, %40 indirimli kampanyası ve lezzet dolu menüsüyle çiğköfte severlerin yeni gözdesi oldu. Tostlarıyla da fark yaratıyor!
Bahçekent, Paşa Döner’le ilk kez kaliteli dönerle tanıştı. Esnaf, ev hanımları ve öğrenciler memnun; işletmeci Yaşar Yıldırım “Bu mahalleye hizmet etmek gurur verici” diyor.
Bahçeşehir ve Bahçekent’te onlarca sitenin elektrik işlerini üstlenen Caner Cimşit, HGS Elektrik markasıyla güvenli, hızlı ve kalıcı çözümler sunuyor. Gönül rahatlığıyla ulaşabileceğiniz bu uzman, sadece arıza gidermekle kalmıyor,
HABER / ERCAN KUTLU - "Bahçeşehir’in başarılı Müdürü Ümit Karaağaç: Okulunda aile seminerleri, fidan dikim etkinlikleri ve spor başarılarıyla eğitimi renklendiriyor! Öğrenciler: ‘Onunla gurur duyuyoruz’."
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in büyüyen nüfusu taziye evi ihtiyacını artırdı. Vatandaşlar, Yavuz Sultan Selim Camii altı veya Kur’an kurslarının bu amaçla kullanılmasını istiyor.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.