“Milli Müdafaadan Milli Kalkınmaya Türkiye Yüzyılı’nın Kadınları Yüzyılın Kadın İstihdamı İş-Pozitif Tanıtım Programı” AKM’de Gerçekleştirildi

“Milli Müdafaadan Milli Kalkınmaya Türkiye Yüzyılı’nın Kadınları Yüzyılın Kadın İstihdamı İş-Pozitif Tanıtım Programı” AKM’de Gerçekleştirildi

Haberi Sesli Oku
SIYASET 10.02.2024 03:08:12 0
“Milli Müdafaadan Milli Kalkınmaya Türkiye Yüzyılı’nın Kadınları Yüzyılın Kadın İstihdamı İş-Pozitif Tanıtım Programı” AKM’de Gerçekleştirildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Eşi Emine Erdoğan’ın teşrifleriyle Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen “Milli Müdafaadan Milli Kalkınmaya Türkiye Yüzyılı’ nın Kadınları Yüzyılın Kadın İstihdamı İş-Pozitif Tanıtım Programı” na katıldı.

Programda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, üreten, ürettikçe hem güçlenen hem güçlendiren, gözünün nurunu hayata katan kadınlarla buluşmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Erdoğan, "Güçlü bir Türkiye, üç temel üzerinde yükselir: 'Güçlü kadın, güçlü aile ve güçlü toplum.' Kadınların hak ettiği ölçüde, kendisine yer bulamadığı, bireylerin aile sıcaklığından uzaklaşarak, yalnızlaştığı bir toplum, her türlü saldırıya açık hale gelir” diye konuştu.

Kalkınmaya yönelik amaçların bugün yalnızca ekonomik değil, sosyal ve toplumsal boyutları da içerdiğini kaydeden Erdoğan, nüfusun neredeyse yarısını oluşturan kadınların güçlendirilmesi, üretim dünyasına adil ve hakkaniyetli bir sistem ile dahil edilmesinin, sürdürülebilir kalkınmayı hedefleyen her ülke için bir mecburiyet olduğunu aktardı.

Türkiye olarak son 20 yılda eğitimden istihdama, kadınların hak ve fırsatlardan eşit yararlanmaları için kapsamlı destek mekanizmaları oluşturduklarına değinen Erdoğan, "Kadınların, toplumsal her alanda önlerine çıkan engelleri kaldırmak için var gücümüzle çalıştık. Çünkü, inanıyoruz ki biz, kadını ve erkeği ile güçlü bir milletiz” dedi.

“Nitelikli İş Alanlarında Kadınlarımızın Sayısının Artması İçin İstihdam İmkanlarını Genişlettik” 

Türkiye Yüzyılı için koydukları hedeflere de ancak birlikte, omuz omuza yürüdüklerinde ulaşabileceklerini söyleyen Erdoğan, bu dayanışma ve birliktelik halinin, üretim ve iş dünyasında da kendisini gösterdiğine dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kadınlarımıza yönelik gerçekleştirdiğimiz süt ve doğum izni düzenlemeleri, kreş ve evde bakım desteği gibi uygulamalar taşıdıkları yükü hafifleterek, potansiyellerini gerçekleştirmelerini kolaylaştırdı. Eşit işe eşit ücretin, yasal güvence altına alınması ile emeğe karşı yapılan haksızlığın önüne geçildi. Eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmasına yönelik projeleri ardı ardına hayata geçirirken, diğer yandan nitelikli iş alanlarında kadınlarımızın sayısının artması için istihdam imkanlarını genişlettik."

Kadınların eğitim seviyesi yükseldikçe, işgücüne katılımlarının da aynı oranda arttığına tanık olduklarını belirten Erdoğan, "İstatistikler, 2005 yılında kadın istihdam oranı, yüzde 20'nin altında kalırken, 2022 yılından itibaren yüzde 30'u aştığını gösteriyor. Bu oran, 10 milyon kadınımızın iş dünyasında var olduğu anlamına geliyor” bilgisini paylaştı.

“Bir Projesi, İş Hayali Olan Tüm Kadınlarımızın Elinden Tutuyoruz” 

Erdoğan, ilgili kurumların, iş dünyasında bulunan milyonlarca kadınının hak ve fırsatlara erişimlerini artırırken, yaşadıkları mağduriyetleri de ortadan kaldırmak için seferber olduklarına dikkati çekerek, "Bir projesi, bir iş hayali olan tüm kadınlarımızın elinden tutuyor, üreten kadınlar ailemizi güçlendirdikçe, ülke olarak büyüyoruz. Biliyoruz ki kadın ruhunun hayatın hamuruna katılmadığı bir gelecek eksiktir, yarımdır. Toplumu yükseğe çıkaran kanatlardan birisi erkekse diğeri kadındır.Bu çerçevede kadınlarımıza yaptığımız her yatırım ile aslında ülkemizin geleceğini inşa ediyoruz. İnşallah güçlenen her kadın da onların ardından gelen genç kızlarımız için bir yol açmış olacak ve ülkemizi kalkınma hedeflerine bir adım daha yaklaştıracaktır” şeklinde konuştu.

Toplumsal hayatta aktif yer alan, üreten, güçlü kadınlara aşina bir millet olduklarına değinen Emine Erdoğan, kadınların tarih boyunca manevi ve kültürel mirasın muhafazasından milli müdafaaya kadar her alanda üstün görevler üstlendiklerini kaydetti.

Sanayi devriminin şekillendirdiği modern dünyanın üretimi belli kalıplara sıkıştırarak, ancak çalışanların üretenler olduğu algısını ortaya çıkardığını dile getiren Emine Erdoğan, bu sistemin dışında kalanların, bilhassa da kadınların emeğinin adeta yok sayıldığını ifade etti.

“Vicdani ve İnsani Değerlerin Korunduğu Modeller Geliştirmek İçin Çalışıyoruz”

Kadınların, toplumda aktif ve üreten konumda olmadıkları algısının, güçlerini ve potansiyellerini reddetmek anlamına geldiğinin altını çizen Erdoğan, "Esas bize dayatılmak istenen bu basmakalıp tanımlamaları reddetmeliyiz. Tarihimizde, yüzlerce yıl öncesinde toplumsal ve ekonomik hayatın öncüleri olan kadınların ayak izlerini takip etmeliyiz” dedi.

Daha adil, içinde herkesin kendi tabiatına uygun yer bulabildiği, vicdani ve insani değerlerin korunduğu modeller geliştirmek için çalıştıklarına vurgu yapan Erdoğan, "Yürekten inanıyorum ki bu toprakların kadınları güçlendikçe ülkemizde ve dünyadaki birçok sorunun çözümüne katkı sağlayacaktır. Nitekim Dünya Bankası'nın bir araştırmasına göre, istihdamda kadınların artışı ile dünya genelinde yoksulluğun azalması arasında bir paralellik bulunmaktadır” ifadesini kullandı.

Erdoğan, "İş Pozitif Projesi'nin de kadınlarımızın potansiyellerini keşfedebilecekleri ve kendilerine uygun çalışma ortamlarını bulabilecekleri, bir buluşma noktası olarak önemli bir ihtiyaca karşılık geleceğine inanıyorum” dedi

Erdoğan, devlet himayesinde büyümüş gençlerin de sisteme dahil edilmesiyle, projenin sosyal etkisinin her açıdan katlanmış olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı başta olmak üzere, projeye dahil olan tüm kurumlara, sivil toplum örgütlerine ve bütün paydaşlara şükranlarını sunan Emine Erdoğan, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.

“Çalışmak, Üretmek, Ülkemize ve Milletimize Değer Katmak İsteyen Bütün Kadınlarımızı Destekliyoruz” 

Bakan Işıkhan ise Türkiye Yüzyılı’ nın çalışma hayatı ve Türkiye Yüzyılı’ nın kadınları adına önemli bir projeyi hayata geçirmek üzere olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Kadın istihdamı, bizim son 21 yıldır, her bakımdan dünya standartlarının da üzerinde bir konuma yükselmeyi hedefleyen Türkiye olarak, gelecek vizyonumuzun temel unsurları arasında yer almaktadır. Bir toplumun medeniyet seviyesi kadınlarına verdiği değerle doğru orantılıdır. Hamdolsun ki biz, kadını, baş tacı yapan bir kültürün mirasçılarıyız. Bizim medeniyet anlayışımızda kadın; yeri geldiğinde devletimizde kurucu, yeri geldiğinde vatan müdafaamızda bir nefer, yeri geldiğinde ise kalkınma sürecinde çalışan ve üreten bireyler olarak toplumsal hayatımızda aktif rol almıştır” diye konuştu.

Işıkhan, nüfusun yaklaşık yarısını oluşturan kadınların; toplumsal yaşamda ve ekonomik süreçlerde güçlü bir konumda yer almasının önemine vurgu yaparak, “Farklı nedenleri olsa dahi; ülkemizde kadın istihdam oranları (%31,5) incelendiğinde; ne yazık ki arzu edilen noktada olmadığımızı görüyoruz. Bu nedenle kadınlarımızın toplumsal hayata aktif ve üretken katılımını desteklemeyi bir fırsat penceresi olarak değerlendiriyoruz. Sağlıktan eğitime, sanattan spora, bürokrasiden siyasete her zaman yanlarında olduğumuz gibi; çalışmak, üretmek, ülkemize ve milletimize değer katmak isteyen bütün kadınlarımızı destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“2023’te İŞKUR Aracılığıyla 464 Bini Aşkın Kadının İşe Yerleşmesini Sağladık”

Özellikle kamu istihdam kurumu İŞKUR vasıtasıyla yürütülen proje ve aktif işgücü programlarıyla ve özel politikalarla kadınların istihdam edilebilmelerini sağladıklarına dikkati çeken Bakan Işıkhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İŞKUR aracılığıyla sadece 2023 yılı içerisinde 464 bini aşkın kadının işe yerleştirilmesini sağlamış durumdayız. Eğitim; özellikle nitelikli iş gücünü artırma noktasında; çalışma hayatı politikalarımızın merkezinde yer alan mühim bir konudur. ‘Bir erkeği eğiten; bir kişiyi yetiştirmiş olur ama; bir kadını eğitirseniz bir toplumu eğitmiş olursunuz’ anlayışıyla, istikbalimizin garantisini kadınlarımızın eğitiminde, üretiminde ve gelişiminde görüyoruz. Eğitimli ve nitelikli iş gücü hedefiyle, geçtiğimiz yıl içerisinde 27 binin üzerinde kadınımızı; kurs ve programlardan yararlandırmış durumdayız. İŞKUR olarak, işe yerleştirme sürecinin en önemli adımlarından birisi olarak gördüğümüz iş ve meslek danışmanlığı hizmeti veriyoruz. Bu kapsamda yine 2023 yılı boyunca 877 bine yakın kadına danışmanlık hizmeti vermiş durumdayız.”

Işıkhan, sadece danışmanlık hizmeti alan kadınların sayısına bakıldığında kadınlarımızın çalışma isteğinin ve azminin görülebileceğine vurgu yaparak, “Kadınlarımızın bilgi, beceri ve donanımlarının artmasıyla, toplumsal gelişimimize kazandırılacak muazzam zenginliği öngörmek hiç de zor değildir. Biz de Bakanlık olarak bu azmi ve kararlılığı, sahip olduğumuz tüm imkanları seferber ederek ülkemizin istikbali için birer katma değere dönüştürmenin gayreti içerisindeyiz. İnşallah bu rakamlar, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, 2024 yılında, daha da artacaktır” şeklinde konuştu.

“Bakanlık Olarak Projeye 1 Milyar TL ile Destek Adımını Attık”

Milli Mücadele’de; cepheye mermi taşıyarak, muzaffer orduya Mehmetçikler yetiştirerek; ülkenin en zor zamanlarında çalışarak,  üreterek Cumhuriyeti kuran Türkiye'nin kadınlarının, yüzyılın kadınları olarak, bugün de yine aynı sarsılmaz ruhla çalışarak, üreterek, iş gücü piyasasında daha fazla yer alarak, Cumhuriyetin ikinci yüzyılını inşa edeceklerine yürekten inandıklarına değinen Işıkhan, şunları kaydetti:

“Bu yüzden Yüzyılın Kadın İstihdamı’ nı gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz bu projeye; ‘Milli Müdafaadan Milli Kalkınmaya; Türkiye Yüzyılı’ nın Kadınları’ ismini verdik. Bu kapsamda, 10 Bakanlığımızın proje ortağı olduğu, tüm kamu ve özel sektör kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları arasındaki istihdam eşleştirme süreçlerini kayıt altına alacak, İş-Pozitif adı altında bir sistem kurduk. İş-Pozitif Projemizi; kadın istihdamını artırmak ve kadınların iş gücü piyasasındaki potansiyellerini tam olarak yerine getirmelerini desteklemek amacıyla; Bakanlıklarımızla birlikte hayata geçireceğiz. Bakanlık olarak; İş-–pozitif projemiz kapsamında doğrudan kadınlarımıza sunulmak üzere 1 milyar lira destek ile projemize ilk adımı atıyoruz. Tabi bu rakam Bakanlığımızın; önümüzdeki süreçte başlatacağı programlar ve diğer bakanlıklarımızla imzalayacağımız protokoller neticesinde ciddi bütçe ve desteklerle daha da büyüyecek ve kadınlarımızın istihdamına çok önemli katkılar sunacaktır.”

“İŞKUR’da İzleme ve Değerlendirme Birimimizi Bugünden İtibaren Aktif Hale Getiriyoruz”

Bakan Işıkhan, İş-Pozitif projesinin takibi, işleyişi, kurumlar arası koordinasyonu için Bakanlık olarak üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getireceklerinin altını çizerek, “Bu kapsamda, İŞKUR Genel Müdürlüğümüzde; sistemin işleyişini ve paydaşlarımızla olan koordinasyonu en hızlı şekilde sağlamak amacıyla kurulan ‘İzleme ve Değerlendirme’ birimimizi bugünden itibaren aktif hale getireceğiz. Diğer yandan; çalışma hayatında işsizlikten daha büyük bir sorun varsa o da kayıt dışı istihdamdır. Kayıt dışılık, sistemin geleceğinden önce insanımızın geleceğini, sosyal güvenliğini tehdit eden bir süreçtir” değerlendirmesinde bulundu.

“Kalkınma Sürecimizde Kadınlarımızın Gücünü, Azmini ve Vizyonunu Daha Çok Görünür Hale Getireceğiz” 

Projeyle, istihdama yönelik eğitim veren ve çeşitli kurslar düzenleyen, işgücü ihtiyacı olan, istihdam oluşturma potansiyeline sahip aktörlerin; çevrimiçi olarak bir araya gelebileceklerini aktaran Işıkhan, “Böylece, kadınlarımızın kayıtlı olarak çalışma hayatına katılımlarının artırılması, hibe, teşvik, kredi ve muafiyetler aracılığıyla kadın istihdamının ve girişimciliğinin yolunun açılması ve aynı zamanda işverenlerin de teşvik edilmesine önemli bir katkı sağlamış olacağız. Bu tür proje ve programlarla, Türkiye olarak kalkınma sürecimizde kadınlarımızın gücünü, azmini ve vizyonunu daha çok görünür hale getireceğiz. İş Pozitif özetle; ülkemizde kadın istihdamını artırılmasını sağlayacak iş birliği sistemidir” ifadelerini kullandı.

“Kayıtlı Olan ‘Kadın İşsizler’, Sivil Toplum Kuruluşları, Özel Sektör Kuruluşları ve Kadın Kooperatifleri Projeden Yararlanabilecek”

Bakan Işıkhan, kadınların işgücüne katılımının hem işgücü piyasasının genişlemesine ve üretkenliğin artmasına yardımcı olacağına hem de sosyal güvenlik sisteminin daha da gelişmesine katkı sağlayacağına vurgu yaparak, şu bilgileri paylaştı:

“Kadın istihdamı sürdürülebilir bir ekonominin tesis edilmesinin yanı sıra sosyal uyum ve katılımı da beraberinde getirecektir. Önümüzdeki süreçte kadın istihdamını artıracak çalışmalarımız hususunda ise şu konu başlıkları üzerinde daha fazla durmayı hedeflemekteyiz: Eğitim ve Beceri Geliştirme, Kadınları Teşvik Eden Vergi ve Finansal İndirimler, Girişimcilik ve KOBİ Destekleri, Kadın İşletmelerine Destek, Kadınlar İçin Özel İstihdam Programları, özellikle iş ve aile yaşamını uyumlu hale getirecek Kadın Dostu İş Politikaları, başta paydaşlarımız olmak üzere toplumun her kesimini sürece dahil edebileceğimiz Toplumsal Katılım ve Ortaklık Kurma… başlıklarımızla inşallah bu süreci hak ettiği noktaya getireceğiz. Kadın istihdamını artırmaya hedefleyen bu projeden; Kamu Kurum ve Kuruluşları, İŞKUR’da kayıtlı olan ‘Kadın İşsizler’, Sanayi ve Ticaret Odaları, Sivil Toplum Kuruluşları, Özel Sektör Kuruluşları ve Kadın Kooperatifleri yararlanabilecektir.” 

Kadın istihdam programını hayata geçirirken daha önce Emine Erdoğan’ın öncülüğünde hayata geçirilen, BM Kalkınma Programının Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Eylem Ödülü’ne layık görülen ‘Sıfır Atık’ projesinden ilham alındığına dikkati çeken Işıkhan, “Ben inanıyorum ki; bugün hayata geçirdiğimiz program, tıpkı ‘sıfır atık’ gibi, çığır açacak ve kadın istihdam oranlarımızı sürekli yükseltecektir. Bu projemizin, Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde; her geçen gün daha gelişeceğine, daha da büyüyeceğine, toplumda büyük bir farkındalığı sağlayacağına ve dünyada da rol model haline gelecek bir program haline dönüşeceğine inanıyorum”  diye konuştu.

“Bu Yüzyılın İnşasında; Kadınlarımızın Öncü Bir Rol Üstleneceğine Yürekten İnanıyorum” 

Bakan Işıkhan, Türkiye’de ve dünyada istihdam alanında bir dünya markası haline gelen İŞKUR’un kıymetli projesinde yer alanlara teşekkür ederek, şunları aktardı:

“Geleceğin güçlü Türkiye Yüzyılı vizyonuna katkı sağlayan, bugün de birlikte protokol imzalayacağımız; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş’a, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mehmet Fatih Kacır’a ve diğer bakanlıklarımıza, AK Parti Grup Başkan Vekili Sayın Leyla Şahin Usta’ya; sivil ve kamu kurum ve kuruluşlarımıza, şahsım ve Bakanlığımız adına teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü; güçlü iradeleriyle, ülkemiz ve milletimiz adına attığımız her hayırlı adımda bizlere liderlik ve hamilik yapan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve kadınların çalışma hayatı başta olmak üzere her alandaki haklı mücadelesini yücelterek bugünlere gelmesini sağlayan Sayın Emine Erdoğan Hanımefendiye etmek istiyorum. Sayın Emine Erdoğan’ın riyasetinde; bu yüzyılın inşasında; kadınlarımızın öncü bir rol üstleneceğine yürekten inanıyorum.”

Emine Erdoğan, İş Pozitif programı kapsamında projelerini hayata geçiren kadın girişimcilerin ürünlerinin tanıtıldığı standı gezdi. Burada girişimci kadınlardan, hayata geçirdikleri projeler hakkında bilgi alan Erdoğan, ortaya çıkarılan ürünleri tek tek inceledi.

Çok sayıda girişimci kadının katıldığı programda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Kaymaz Yayla Doğal Yaşam Köyü Üretim Kalkınma Kooperatifi Sorumlusu Muazzez Ülker de birer konuşma yaptı.

 


Ankara,Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
belediye365.com
Haber Kaynak : MEDYA90

Netanyahu Öldü mü? İsrail’de Yönetim Boşluğu İddiası

Gazeteci Ayşegül Akyüz Yahşi’nin araştırması, İsrail-İran gerilimi sırasında Netanyahu’nun akıbetine dair soru işaretlerini ve İsrail yönetiminde olası bir “yönetim boşluğu” ihtimalini gündeme taşıdı.

Devrim Muhafızları’ndan Netanyahu İçin “Ebedi Karanlık” İması

AYŞEGÜL AKYÜZ YAHŞİ - İran Devrim Muhafızları’na yakın medya organları, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun akıbetinin belirsiz olduğu iddiasını yeniden gündeme taşıdı. İsrail yönetimi ise bu iddiaları kesin bir dille reddediyor.

Türkiye Savaşa Girecek mi? Kritik Senaryo

HABER ANALİZ / ERCAN KUTLU - ABD-İsrail ile İran arasındaki savaş bölgeyi sararken gözler Ankara’ya çevrildi. Türkiye dengeli politika sayesinde şimdilik dışında, ancak riskler büyüyor.

Epstein Dosyası Yeniden Gündemde: Küresel Ahlâk Tartışması

HABER MERKEZİ - Epstein soruşturmasına dair belgelerin yeniden gündeme gelmesi, küresel güç ilişkileri, şeffaflık ve hesap verebilirlik tartışmalarını yeniden alevlendirdi.

Erdoğan, Riyad'da Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyaretinde ikili ilişkiler ve bölgesel gelişmeler ele alındı.

Türkiye-Macaristan iş dünyası Budapeşte'de buluştu

Ticaret Bakanı Bolat ve Macar mevkidaşı Szijjártó, iki ülke iş insanlarını bir araya getiren toplantıya ev sahipliği yaptı.

Macron'un Suriye Arabuluculuk Girişimi Şara Tarafından Reddedildi

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un, Ahmed Şara ile Mazlum Abdi arasında ayarladığı telefon görüşmesi, Şara'nın hattı açmamasıyla sonuçlandı.

Osmangazi Meydanı'nda Ramazan etkinlikleri coşkuyla sürüyor

Cahit Kaşıkçılar'ın kukla gösterisi ve Türk Sanat Müziği dinletisiyle Bursalılar manevi bir akşam yaşadı.

Karatay'da iftar ve teravih buluşmaları

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, iftar ve teravih programlarında vatandaşlarla bir araya geldi.

Jandarma 27 ilde silah operasyonu: 259 gözaltı

Jandarma Genel Komutanlığı'nın 27 ilde düzenlediği operasyonda 1 kaçak silah imalathanesi bulundu, 259 şüpheli gözaltına alındı.

Bursa Emniyeti'nde Ramazan iftarında birlik mesajı

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü, teşkilat mensupları için iftar programı düzenledi. Kadir Gökce'nin himayesindeki buluşmada, dayanışma ve hizmet kararlılığı vurgulandı.

AKSAÇLILAR Başkanı Ahmet BEREKET'ten Ramazan Mesajı

AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet BEREKET, Ramazan'ın rahmet, bereket ve kardeşlik ayı olduğunu vurguladı.

Ramazan Böyle Karşılanır: Cami Doldu Taştı

HABER / ERCAN KUTLU - Başakşehir Bahçekent’te düzenlenen fener alayı programı, yüzlerce aile ve çocuğun katılımıyla Ramazan’ı coşkuyla karşıladı. Mehter eşliğinde başlayan gece, camide unutulmaz anlara sahne oldu.

Erken Tanı Hayat Kurtarıyor!

Doruk Nilüfer Hastanesi'nden Doç. Dr. Selin Aktürk Esen, Dünya Kanser Günü'nde erken teşhisin tedavi başarısını ve yaşam kalitesini artırdığını vurguladı.

AKSAÇLILAR Başkanı Bereket'ten FETÖ Uyarısı: Çok Dikkatli Olmalıyız

Ahmet Bereket, FETÖ'nün yeniden yapılanma çabalarına karşı devleti ve milleti uyardı, mücadelenin gevşetilmemesi gerektiğini vurguladı.

AKSAÇLILAR Başkanı'ndan Yalova'daki bebekli kavga tepkisi

Ahmet Bereket, 14 aylık İkra bebeğin yaralandığı olayı toplum vicdanını yaralayan kabul edilemez bir şiddet olarak nitelendirdi.

İYİ Partili Doğan'dan İzmir Körfezi ve Yerel Yönetimlere Sert Eleştiriler

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan, İzmir Körfezi kirliliğinde yerel yönetimleri eleştirdi ve İzmit modelinin uygulanmasını istedi.

Deprem Yıl Dönümünde Şehitler Anıldı, Dayanışma Vurgusu Yapıldı

Kahramanmaraş depreminin yıl dönümünde Sultanbeyli'de anma programı düzenlendi, film gösterimi ve konuşmalarla acılar hafızalarda tazelendi.

Ahmet Bereket: Uyuyan Hücre ve FETÖ Tehdidine Karşı Mücadele Sürmeli

AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet Bereket, uyuyan hücreler ve FETÖ terör örgütüyle mücadelenin tavizsiz sürdürülmesi gerektiğini açıkladı.

AKSAÇLILAR’dan Sokak Çetelerine Karşı Acil Çağrı

AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet Bereket, artan sokak çeteleri ve güvenlik sorunlarına dikkat çekerek yetkilileri acil ve caydırıcı önlemler almaya çağırdı.

“Çekmeköy’de İETT Şoförü Dehşet Saçtı: Yayalara Çarptı!”

Çekmeköy Çamlık Mahallesi'nde İETT şoförü tartışma sonrası kontrolü kaybetti, otobüs kaldırıma çıkarak araçlara ve yayalara çarptı. Olay yerinde panik yaşandı, yaralılar yola savruldu.

Başkan Zeyrek Turizm Fuarı’nın açılışına katıldı

18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z

Hafta Sonu Kahvaltısı İçin Biyer'e Uğramaya Ne Dersiniz?

Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.

Çanakkale Turistlerin Yeni Gözdesi Mi?

Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.

2025'te Nereye Tatile Gideceğiz? Resmi Tatil Günleri ve Öneriler

2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.

Yunanistan'da Türkler İçin Oturum İzni Kolaylığı

Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.

TÜRSAB Boğaziçi BTK, Seyahat Acentaları ile 2024 Sezonunu Değerlendirdi

TÜRSAB Boğaziçi BTK'nın TZL SUITES Otel’de düzenlediği etkinlikte seyahat acentaları, 2024 sezonunu değerlendirdi ve 2025 turizm beklentilerini ele aldı. Etkinliğe TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya da katıldı.

Doğa Tutkunları OutdoorFest’te Buluşuyor

21-22 Eylül tarihlerinde Nefes Orman’da düzenlenecek OutdoorFest, offroad, binicilik, enduro gibi etkinliklerle doğa ve macera tutkunlarına nefes kesici bir deneyim sunacak.

İzmir'de Genç Kemankeşler ve Yazarlar İftarda Buluştu

TYB İzmir Şubesi, geleneksel okçuluk sporuyla ilgilenen gençleri ve şehrin önemli isimlerini iftar sofrasında bir araya getirdi.

Sancakkale Savunması'nın 112. Yılı Anma Programı Düzenleniyor

Sancakkale Dayanışma Grubu, tarihi savunma yapısının tanıtılması ve korunması için 10 Mart'ta anma programı düzenliyor.

370 Yıllık Sancakkale'nin Yasaklı Tarihi ve 10 Mart Anma Töreni

İzmir'in 370 yıllık Sancakkale kalesi, 111 yıldır saklanan savunma gerçeği ve halka kapalı tutulması protesto ediliyor.

Anadolu İrfanı ve Kimlik Sınavı

Celal Karatüre’nin “Hacılar İlahisi” çıkışı üzerinden; Anadolu irfanı, Hoca Yesevi geleneği ve kimlik mücadelesi sosyolojik açıdan yeniden tartışılıyor.

Toplumsal Yara Roman Oldu

Toplumun kanayan yarası kadın cinayetlerini polisiye kurguyla anlatan “Züleyha / Yarıda Kalan Hayatlar”, Ankara’daki ilk imza gününde okurlarla buluştu; Yazar Şerafettin Yıldız, romanın vicdanlara dokunmasını amaçladığını söyledi.

8. Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği için Başvurular 20 Şubat'ta Sona Eriyor

Gaziantep'te düzenlenecek şenlikte öğrenciler projelerini sergileyecek, başvurular için son tarih 20 Şubat 2026.

Eflatun Saygılı KYK Yurdu'nda İnsan ve Düşünceyi Anlattı

Türkiye Yazarlar Birliği üyesi Eflatun Saygılı, KYK Ege Kız Yurdu'nda öğrencilerle insanın içgüdüleri ve huzuru üzerine söyleşi gerçekleştirdi.

Travma ve Bağımlılık Semineri Öğretmenlerle Buluştu

Prof. Dr. Erdinç Öztürk'ün katılımıyla düzenlenen seminerde, travmanın aile ve birey üzerindeki etkileri ile bağımlılığın psikolojik temelleri ele alındı.

Bahçeşehir Semt Polikliniği Yeniden Açıldı

HABER / ERCAN KUTLU - Başakşehir’de uzun süredir kapalı olan Bahçeşehir Semt Polikliniği yeniden hizmete açıldı. Mahalle sakinleri gelişmeyi memnuniyetle karşılarken göz doktoru atanması da bekleniyor.

Göz Kapağı Estetiğinde Yeni Trend: Doku Koruyucu Teknikler

Prof. Dr. Ahmet Karacalar, göz kapağı estetiğinde 'fazla dokuyu çıkarma' yerine 'hacim koruyucu' tekniklerin öne çıktığını açıkladı.

Ramazan Sofralarında Balık Önerisi

MEDYA90 HABER MERKEZİ - Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, Ramazan ayında iftar sofralarında haftada en az iki kez balık tüketilmesi gerektiğini söyledi.

Çene Tedavisinde 20 Dakikalık Yeni Dönem

ERCAN KUTLU / MEDYA90 - Uzm. Dt. Ömer Pirinç’in geliştirdiği minimal invaziv yaklaşımlar; çene eklem ağrıları, horlama ve bazı konuşma problemlerinde kısa sürede uygulanan fonksiyonel tedavi seçenekleri sunuyor.

Prof. Dr. Kürşat Şahin Yıldırımer ile Aşkın Bilimi ve Sosyolojisi

Prof. Dr. Kürşat Şahin Yıldırımer, aşk acısının biyolojik ve toplumsal kökenlerini açıklıyor.

Veteriner Mustafa Büke Açıkladı: Kedilerde Gizli Susuzluk

Bahçekent Veteriner Kliniği’nin deneyimli ismi Veteriner Mustafa Büke, kış aylarında kediler ve köpeklerde görülen sessiz susuzluk tehlikesine karşı hayati uyarılarda bulundu.

“Genç Girişimci Zahra’dan Bahçekent’e Çikolata Keyfi”

RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.

Çaya Geldik Etkinliği 654 Ada’da Gönülleri Fethetti

HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.

Hevi Zana Sami 3 Yıl Üst Üste Okul Birincisi Oldu

Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!

Matbaa ve Baskıda Uygun Fiyatlı Çözüm: Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi

HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.

Bahçekent 654 Ada Örnek Site Oldu: Yeni Yönetim Takdir Topluyor

ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.

Bahçekent’in Yeni Lezzet Durağı: Meşhur Ömer Aybak Adıyaman Çiğköftecisi Açıldı!

Bahçekent’te açılan Meşhur Ömer Aybak Adıyaman Çiğköftecisi, %40 indirimli kampanyası ve lezzet dolu menüsüyle çiğköfte severlerin yeni gözdesi oldu. Tostlarıyla da fark yaratıyor!

Bahçekent Paşa Döner’le Şenlendi: Kalite, Lezzet ve Güler Yüz Bir Arada!

Bahçekent, Paşa Döner’le ilk kez kaliteli dönerle tanıştı. Esnaf, ev hanımları ve öğrenciler memnun; işletmeci Yaşar Yıldırım “Bu mahalleye hizmet etmek gurur verici” diyor.

Niğde'de Ramazan Bereketi Mahalle Sofralarında Yaşanacak

Niğde Belediyesi, Ramazan'da Gönül Sofraları ve Muhabbet Çadırları ile hemşehrileri buluşturuyor.

Urla Esnaf Odası Seçiminde Tarafsızlık Tartışması

Belediye başkanı ve ilçe başkanının mevcut adaya açık desteği, esnaf seçimlerinde tarafsızlık ilkesini gündeme taşıdı.

Eyüpsultan'da Sevgi Etkinlikleri: Emekliler Lokali'nde Oyuncak Atölyesi

Eyüpsultan Belediyesi, Şubat ayı boyunca sürecek Sevgi Etkinlikleri kapsamında Emekliler Lokali'nde geleneksel Eyüp oyuncakları atölyesi düzenledi.

Anadolu Selçuklu Hastaneleri Yozgat’ta “Ocakbaşı Sohbetleri”nde Ele Alındı

Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu

2025 AİLE YILI’NA NİĞDE BELEDİYESİ’NDEN BÜYÜK DESTEK!

Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.

"Niğde Tiyatro Festivali Kapalı Gişe Coşkusu: Sanatseverler Buluştu!"

Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.

Niğde Belediyesi Zabıta Ekipleri 438 İş Yerini Denetledi: Halk Sağlığı Önceliğimiz

Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.

1

MEB, Ana Sınıfından Liseye Ramazan Etkinlikleri Başlattı

2

2025 Yılı İçin Ticari Kazanç Vergi Rehberi Yayımlandı

3

Ramazan Sofralarında Balık Önerisi

4

Beylikdüzü'nde Ramazan Sanat ve Kültürle Kutlanacak

5

Muharrem Yıldız'dan Berat Kandili mesajı: Birlik ve arınma vurgusu

6

Gürbüz Süleymanoğlu Berat Kandili'nde arınma ve kardeşlik mesajı verdi

7

Togay Çoban'dan Berat Kandili mesajı: Af ve kardeşlik vurgusu

false
10.8° / 7.1°

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.