Milli Teknoloji Hamlesi: SAHA EXPO 2024'te Gururla Sergileniyor

Milli Teknoloji Hamlesi: SAHA EXPO 2024

Türkiye'nin savunma gücü SAHA EXPO 2024'te bir araya geliyor, milletimiz gururla izliyor!

SAHA Expo, Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı; 1.000'den fazla firması ve 26 üniversitesi ile Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi olan SAHA İstanbul tarafından, Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ve diğer sivil ve askeri kamu kurumlarının katılımı ve desteği ile SAHA EXPO A.Ş. organizatörlüğünde başladı. Peki, Savunma Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı SAHA Expo ne zaman bitiyor, kaç gün sürecek?

SAHA EXPO 2024 Programı

SAHA EXPO 2024 yılı, 22 Ekim'de başladı. Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayinde bölgenin en büyük fuarı olarak katılımcılarını ağırlamaya devam ediyor. 25-28 Ekim 2022 tarihlerinde düzenlenmiş olan üçüncü SAHA EXPO’ya, 109 ülkeden; 390’ı yabancı ve 567’si yerli olmak üzere toplam 957 firma, 268 resmi delegasyon, 112 ticari delegasyon, 40.000’i sektör profesyoneli olmak üzere 78.643 ziyaretçi katılmıştır. Fuarda binlerce B2B, B2G ve G2G görüşme ve stant ziyareti, 9 uluslararası panel ve 3 ana konuşmacı oturumu, 281 firma tarafından ürün lansmanı ve mali değeri 1 milyar doların üzerinde, ihracat oranı en az %60 olan 114 imza töreni gerçekleştirilmiştir. 2022 yılında bir önceki fuara göre; fuar alanında %50, katılımcı sayısında %112, ziyaretçi sayısında %226 artış olmuştur.

SAHA EXPO Tarihleri ve Programı

SAHA EXPO 2024, 22-26 Ekim tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi, Yeşilköy, İstanbul’da 90.000 m² alanda düzenlenmektedir. Türkiye’nin yükselen savunma ve havacılık üretim potansiyelini ve bağımsız üretim gücünü sergilemek için uluslararası bir platform olarak hizmet veren fuarda; savunma, havacılık, denizcilik ve uzay sanayinin stratejik öneme sahip birçok yüksek teknolojili ürünü sunulmakta ve bazıları ilk kez sergilenmektedir.

Yoğun Ziyaretçi Akını

Fuara Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkan Yardımcısı Ercan Kutlu ve birçok basın mensubu iştirak etti. Bunun yanında Niğtaş A.Ş. Yönetim Danışmanı Osman Aydemir, TSK'de uzun yıllar hizmet etmiş olan Hikmet Alan ve Ak Parti Başakşehir 2. Kısım Mahalle Başkanı Kaan Ulutaş da katılım gösterdi. Türkiye'nin her yanından yoğun gazeteci, yazar ve vatandaşların da yer aldığı etkinlik, büyük bir ilgiyle karşılandı.

Türkiye'nin Savunma Sanayiindeki Büyüme

Türkiye, savunma sanayiinde hızla büyüyerek dünya çapında önemli bir oyuncu haline gelmiştir. SAHA EXPO 2024, bu büyümeyi ve gelişimi sergileyen bir platform olarak, milletimizi gururlandıran birçok yüksek teknolojili ürünü tanıttı. Bu fuar, Türkiye'nin bağımsız üretim gücünü ve savunma sanayiindeki başarısını gözler önüne serdi.

Haber: Ercan KUTLU

SAHA EXPO 2024'te Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkan Yardımcısı, Niğtaş A.Ş. Yönetim Danışmanı, TSK'de uzun yıllar hizmet etmiş olan Hikmet Alan ve Ak Parti Başakşehir 2. Kısım Mahalle Başkanı Kaan Ulutaş birlikte
Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkan Yardımcısı, Niğtaş A.Ş. Yönetim Danışmanı, TSK'de uzun yıllar hizmet etmiş olan Hikmet Alan ve Ak Parti Başakşehir 2. Kısım Mahalle Başkanı Kaan Ulutaş, SAHA EXPO 2024'te bir araya geldi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.