Mobil şarj istasyonları deprem bölgesinde
Mobil şarj istasyonları deprem bölgesinde
Konya Büyükşehir, ilçe belediyeleri ile birlikte sabah saatlerinde de Mobil Mutfak, telsiz ve şarj istasyonları, su TIRI, aydınlatma kulesi, jeneratörler ve iş makinelerinden oluşan 68 araç ve içinde hasar tespit çalışmalarında görev alacak personelin de olduğu 146 personeli ilk etapta bölgeye gönderdi.
KONYA (İGFA) - Konya Büyükşehir Belediyesi, merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan deprem sonrası bölgedeki çalışmalara destek olmak için depremin hemen ardından ekip ve araçlarını yola çıkardı.
Depremin hemen ardından ilk olarak sabaha karşı 3 araç ve 16 kişilik arama kurtarma timini bölgeye gönderen Konya Büyükşehir Belediyesi, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda yeni ekipleri yola çıkarmaya devam ediyor.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, deprem bölgesindeki vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Başkan Altay, “Tüm milletimize geçmiş olsun. Büyük bir deprem yaşadık. Sabaha karşı Konya’dan arkadaşlarımız arama kurtarma öncelikli olmak üzere tüm hazırlıklarını yaparak yola çıktılar. Arkasından da yemek tırlarımız ve iş makinalarımızı da gönderdik. Rabbim beterinden korusun. Tüm ülkemize geçmiş olsun. Allah yar ve yardımcımız olsun” diye konuştu.

BAŞKANLAR AKOM’DA
Başkan Altay, sabah saatlerinde ise Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ile birlikte Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’nde (AKOM) koordinasyon toplantısı yaptı.
İlk andan itibaren AKOM’da gerekli çalışmaları yürüttüklerini aktaran Başkan Altay, “İlk aşamada arama-kurtarma ekiplerimizi koordine ederek hemen onları yola çıkarmıştık. Şu an itibariyle iş makinesi, yiyecek ve giyecek desteği konusunda da çalışmalarımızı yürütüyoruz. Konya Büyükşehir Belediyesi ve merkez ilçe belediyelerimizden şu an itibariyle 68 araç, 146 personel yola çıkmış durumda. Ayrıca AFAD Koordinasyon Merkezi tarafından yapılan bölüştürülmede Konya Hatay’la eşleştirildi. Hatay Valimizle ve görevlendirilen vali yardımcımızla koordinasyonu sağlamış durumdayız. Oradaki istekleri karşılamakla ilgili süreci bir an önce yürütmek için tüm ekiplerimiz seferber olmuş durumda. Bir taraftan da Konya’daki ihtiyaçların karşılanmasıyla ilgili çalışmaları yürütüyoruz. Ayrıca personelimiz Konevi Yerleşkesi’nde kan bağışında bulunmaya başladı. Ben tüm vatandaşlarımızdan da ihtiyaç halinde kullanılmak üzere kan bağışında bulunmaları için Kızılay’a başvurmalarını rica ediyorum. Bu süreci hep birlikte yöneteceğiz. Tüm milletimize geçmiş olsun. Devletimiz güçlüdür. İnşallah bunun üstesinden de geleceğiz. Rabbim devletimize zeval vermesin” ifadelerini kullandı.
BAŞKANLAR GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETTİ
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, tüm ülkeye geçmiş olsun dileklerini ileterek, “Sabah saatlerinden itibaren Büyükşehir Belediyemizin koordinasyonunda deprem bölgesiyle ilgili yardım çalışmalarını merkez ilçe belediye başkanlarımız ve Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte yürütüyoruz. Ekiplerimiz ve tüm ekipmanlarımız yola çıktı. Tüm vatandaşlarımızdan Kızılay’ın duyurmuş olduğu kan bağışı kampanyasına katılmalarını istirham ediyorum. Devletimiz büyük, devletimiz güçlü. Birlik ve beraberliğimiz daim olduğu sürece bunun üstesinden de inşallah geleceğiz” açıklamasını yaptı.
Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Sabahın ilk saatlerinde deprem olduğunu öğrenir öğrenmez tüm ekip ve ekipmanlarımızı oluşacak taleplere göre hazır hale getirdik. Büyükşehir Belediye Başkanımızın liderliğinde dört belediyemiz hep birlikte hem personel hem ekip ekipman hem gıda desteğiyle alakalı elimizden gelebilecek her türlü destekle bu işin içine dahil olduk. Sonrasında Hatay bizimle eşleştirildi. Şu anda bütün ekiplerimiz yola çıktı. Allah’ım bunları tekrar yaşatmasın. Çok büyük bir imtihan içindeyiz. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun. Hem geçmiş olsun diliyorum kaybettiğimiz canlar için de Allah’tan rahmet diliyorum. Hep beraber Konya olarak her zaman olduğu gibi nerede bir yardıma ihtiyaç varsa oradayız inşallah” cümlelerini kullandı.
Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ise şu ifadeleri kullandı: “1999 Gölcük depreminden sonraki en şiddetli depremi yaşadık. Milletimize, ülkemize geçmiş olsun. İnşallah bu hasarı da birlik beraberlik içinde atlatacağız. Hep birlikte mücadele vereceğiz. AKOM’da Büyükşehir Belediye Başkanımızın riyasetinde üç merkez ilçe birlikte toplandık ve depremle ilgili değerlendirmeleri birlikte yapıyoruz. Hatay’a yardım noktasında çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bütün iş makinelerimizle, arazözlerimizle, personelimizle ve bütün ekipmanlarımızla deprem bölgesindeki ihtiyaçlar doğrultusunda, oraya yardım noktasında göndermemiz gereken bütün ekipmanlarımızı yola çıkardık ve ihtiyaç oldukça da yol şartlarına göre bu ekipmanların gönderilmesine devam ediyoruz.”
Konya Büyükşehir Belediyesi, sabaha karşı yola çıkan arama kurtarma ekiplerinin ardından sabah saatlerinde de Mobil Mutfak TIR’ları, su TIR’ı, telsiz istasyonları, mobil şarj istasyonları, ekskavatörler, loderler, aydınlatma kulesi, jeneratörler, seyyar tuvaletler ve hizmet araçları başta olmak üzere ilçe belediyeleri ile birlikte 68 aracı ilk etapta AFAD koordinasyonunda deprem bölgesine sevk etti. Konya’dan bu araçlarla birlikte, hasar tespit çalışmalarına katkı sağlamak için teknik personel dahil toplamda 146 personel de Hatay’a yola çıktı. İhtiyaca göre AFAD koordinasyonunda yeni ekipler yola çıkacak.
OKUMADAN GEÇME
Netanyahu Öldü mü? İsrail’de Yönetim Boşluğu İddiası
Gazeteci Ayşegül Akyüz Yahşi’nin araştırması, İsrail-İran gerilimi sırasında Netanyahu’nun akıbetine dair soru işaretlerini ve İsrail yönetiminde olası bir “yönetim boşluğu” ihtimalini gündeme taşıdı.
Devrim Muhafızları’ndan Netanyahu İçin “Ebedi Karanlık” İması
AYŞEGÜL AKYÜZ YAHŞİ - İran Devrim Muhafızları’na yakın medya organları, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun akıbetinin belirsiz olduğu iddiasını yeniden gündeme taşıdı. İsrail yönetimi ise bu iddiaları kesin bir dille reddediyor.
Türkiye Savaşa Girecek mi? Kritik Senaryo
HABER ANALİZ / ERCAN KUTLU - ABD-İsrail ile İran arasındaki savaş bölgeyi sararken gözler Ankara’ya çevrildi. Türkiye dengeli politika sayesinde şimdilik dışında, ancak riskler büyüyor.
Epstein Dosyası Yeniden Gündemde: Küresel Ahlâk Tartışması
HABER MERKEZİ - Epstein soruşturmasına dair belgelerin yeniden gündeme gelmesi, küresel güç ilişkileri, şeffaflık ve hesap verebilirlik tartışmalarını yeniden alevlendirdi.
Erdoğan, Riyad'da Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyaretinde ikili ilişkiler ve bölgesel gelişmeler ele alındı.
Osmangazi Meydanı'nda Ramazan etkinlikleri coşkuyla sürüyor
Cahit Kaşıkçılar'ın kukla gösterisi ve Türk Sanat Müziği dinletisiyle Bursalılar manevi bir akşam yaşadı.
Karatay'da iftar ve teravih buluşmaları
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, iftar ve teravih programlarında vatandaşlarla bir araya geldi.
Jandarma 27 ilde silah operasyonu: 259 gözaltı
Jandarma Genel Komutanlığı'nın 27 ilde düzenlediği operasyonda 1 kaçak silah imalathanesi bulundu, 259 şüpheli gözaltına alındı.
Bursa Emniyeti'nde Ramazan iftarında birlik mesajı
Bursa İl Emniyet Müdürlüğü, teşkilat mensupları için iftar programı düzenledi. Kadir Gökce'nin himayesindeki buluşmada, dayanışma ve hizmet kararlılığı vurgulandı.
AKSAÇLILAR Başkanı Ahmet BEREKET'ten Ramazan Mesajı
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet BEREKET, Ramazan'ın rahmet, bereket ve kardeşlik ayı olduğunu vurguladı.
AKSAÇLILAR Başkanı Bereket'ten FETÖ Uyarısı: Çok Dikkatli Olmalıyız
Ahmet Bereket, FETÖ'nün yeniden yapılanma çabalarına karşı devleti ve milleti uyardı, mücadelenin gevşetilmemesi gerektiğini vurguladı.
AKSAÇLILAR Başkanı'ndan Yalova'daki bebekli kavga tepkisi
Ahmet Bereket, 14 aylık İkra bebeğin yaralandığı olayı toplum vicdanını yaralayan kabul edilemez bir şiddet olarak nitelendirdi.
İYİ Partili Doğan'dan İzmir Körfezi ve Yerel Yönetimlere Sert Eleştiriler
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan, İzmir Körfezi kirliliğinde yerel yönetimleri eleştirdi ve İzmit modelinin uygulanmasını istedi.
Deprem Yıl Dönümünde Şehitler Anıldı, Dayanışma Vurgusu Yapıldı
Kahramanmaraş depreminin yıl dönümünde Sultanbeyli'de anma programı düzenlendi, film gösterimi ve konuşmalarla acılar hafızalarda tazelendi.
Ahmet Bereket: Uyuyan Hücre ve FETÖ Tehdidine Karşı Mücadele Sürmeli
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet Bereket, uyuyan hücreler ve FETÖ terör örgütüyle mücadelenin tavizsiz sürdürülmesi gerektiğini açıkladı.
Başkan Zeyrek Turizm Fuarı’nın açılışına katıldı
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Hafta Sonu Kahvaltısı İçin Biyer'e Uğramaya Ne Dersiniz?
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale Turistlerin Yeni Gözdesi Mi?
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025'te Nereye Tatile Gideceğiz? Resmi Tatil Günleri ve Öneriler
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan'da Türkler İçin Oturum İzni Kolaylığı
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
İzmir'de Genç Kemankeşler ve Yazarlar İftarda Buluştu
TYB İzmir Şubesi, geleneksel okçuluk sporuyla ilgilenen gençleri ve şehrin önemli isimlerini iftar sofrasında bir araya getirdi.
Sancakkale Savunması'nın 112. Yılı Anma Programı Düzenleniyor
Sancakkale Dayanışma Grubu, tarihi savunma yapısının tanıtılması ve korunması için 10 Mart'ta anma programı düzenliyor.
370 Yıllık Sancakkale'nin Yasaklı Tarihi ve 10 Mart Anma Töreni
İzmir'in 370 yıllık Sancakkale kalesi, 111 yıldır saklanan savunma gerçeği ve halka kapalı tutulması protesto ediliyor.
Anadolu İrfanı ve Kimlik Sınavı
Celal Karatüre’nin “Hacılar İlahisi” çıkışı üzerinden; Anadolu irfanı, Hoca Yesevi geleneği ve kimlik mücadelesi sosyolojik açıdan yeniden tartışılıyor.
Toplumsal Yara Roman Oldu
Toplumun kanayan yarası kadın cinayetlerini polisiye kurguyla anlatan “Züleyha / Yarıda Kalan Hayatlar”, Ankara’daki ilk imza gününde okurlarla buluştu; Yazar Şerafettin Yıldız, romanın vicdanlara dokunmasını amaçladığını söyledi.
Travma ve Bağımlılık Semineri Öğretmenlerle Buluştu
Prof. Dr. Erdinç Öztürk'ün katılımıyla düzenlenen seminerde, travmanın aile ve birey üzerindeki etkileri ile bağımlılığın psikolojik temelleri ele alındı.
Bahçeşehir Semt Polikliniği Yeniden Açıldı
HABER / ERCAN KUTLU - Başakşehir’de uzun süredir kapalı olan Bahçeşehir Semt Polikliniği yeniden hizmete açıldı. Mahalle sakinleri gelişmeyi memnuniyetle karşılarken göz doktoru atanması da bekleniyor.
Göz Kapağı Estetiğinde Yeni Trend: Doku Koruyucu Teknikler
Prof. Dr. Ahmet Karacalar, göz kapağı estetiğinde 'fazla dokuyu çıkarma' yerine 'hacim koruyucu' tekniklerin öne çıktığını açıkladı.
Ramazan Sofralarında Balık Önerisi
MEDYA90 HABER MERKEZİ - Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, Ramazan ayında iftar sofralarında haftada en az iki kez balık tüketilmesi gerektiğini söyledi.
Çene Tedavisinde 20 Dakikalık Yeni Dönem
ERCAN KUTLU / MEDYA90 - Uzm. Dt. Ömer Pirinç’in geliştirdiği minimal invaziv yaklaşımlar; çene eklem ağrıları, horlama ve bazı konuşma problemlerinde kısa sürede uygulanan fonksiyonel tedavi seçenekleri sunuyor.
“Genç Girişimci Zahra’dan Bahçekent’e Çikolata Keyfi”
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.
Çaya Geldik Etkinliği 654 Ada’da Gönülleri Fethetti
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Hevi Zana Sami 3 Yıl Üst Üste Okul Birincisi Oldu
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
Matbaa ve Baskıda Uygun Fiyatlı Çözüm: Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
Bahçekent 654 Ada Örnek Site Oldu: Yeni Yönetim Takdir Topluyor
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Niğde'de Ramazan Bereketi Mahalle Sofralarında Yaşanacak
Niğde Belediyesi, Ramazan'da Gönül Sofraları ve Muhabbet Çadırları ile hemşehrileri buluşturuyor.
Urla Esnaf Odası Seçiminde Tarafsızlık Tartışması
Belediye başkanı ve ilçe başkanının mevcut adaya açık desteği, esnaf seçimlerinde tarafsızlık ilkesini gündeme taşıdı.
Eyüpsultan'da Sevgi Etkinlikleri: Emekliler Lokali'nde Oyuncak Atölyesi
Eyüpsultan Belediyesi, Şubat ayı boyunca sürecek Sevgi Etkinlikleri kapsamında Emekliler Lokali'nde geleneksel Eyüp oyuncakları atölyesi düzenledi.
Anadolu Selçuklu Hastaneleri Yozgat’ta “Ocakbaşı Sohbetleri”nde Ele Alındı
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
2025 AİLE YILI’NA NİĞDE BELEDİYESİ’NDEN BÜYÜK DESTEK!
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.



