Mubea Aviation’dan Avrupa Serbest Bölgesi’ne 44 Milyon Euro’luk Yeni Yatırım

Mubea Aviation’dan Avrupa Serbest Bölgesi’ne 44 Milyon Euro’luk Yeni Yatırım

Mubea Aviation, Avrupa Serbest Bölgesi’nde 44 milyon Euro yatırımla kurduğu yeni tesisi açtı. Yeni tesis, Türkiye’nin havacılık sanayisi için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

  • Hikmet AYDOĞAN

Mubea Aviation Havacılık’tan Avrupa Serbest Bölgesi’ne 44 Milyon Euro’luk Yeni Yatırımı Ergene II Tesisi’nin Açılışı Yapıldı

Mubea Aviation, dünya devi Airbus’a hizmet vermek amacıyla Avrupa Serbest Bölgesi’nde 44 milyon Euro yatırım yaparak yeni bir tesis açtı. Şahinler Holding’e bağlı bu ileri teknoloji fabrikası, Mubea’nın üretim kapasitesini üç katına çıkaracak. Türkiye’de ilk defa uçak parçalarının üretileceği bu tesis, ülkenin havacılık sanayisi açısından stratejik bir adım olarak değerlendiriliyor.

Açılış Töreni ve Katılımcılar

Açılış töreni; Ergene Kaymakamı Kadir Duman, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Çetin, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Volkan, Tekirdağ İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Fahrettin Akçal, Batı Marmara Gümrük Bölge Müdürü Akif Ertekin, Avrupa Serbest Bölge Müdürü Eyyüp Daşkın, Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, Avrupa Serbest Bölgesi Genel Müdürü Tarkan Değirmenci, Mubea Aviation Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Stefan Koch, Mubea Aviation Havacılık Genel Müdürü Aytaç Çetin, Airbus Üst Düzey Yöneticileri, ASB Yatırımcı Temsilcileri ve çok sayıda basın mensubunun katılımıyla gerçekleştirildi.

Kemal Şahin’in Açılış Konuşması

Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, açılışta yaptığı konuşmada, Avrupa Serbest Bölgesi’nin Türkiye için önemli bir teknoloji ve sanayi projesi olduğunu vurguladı. Projenin 2003 yılında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldığını ve serbest bölgenin Türkiye’deki serbest bölgeler arasında ilk sıralarda yer aldığını belirtti. Şahin, SEBKİDER’in amacının doğrudan yabancı yatırımları artırmak olduğunu ifade etti.

Stefan Koch’un Açıklamaları

Mubea Aviation Yönetim Kurulu Başkanı Stefan Koch, Mubea’nın dünya çapında 17.000 çalışanı ve 50'den fazla üretim lokasyonuyla büyük bir grup olduğunu belirtti. 2018’de havacılık ve uzay sektörüne adım atan Mubea, şimdi Avrupa uçak programlarındaki büyümesini Ergene’deki yeni tesisinden karşılayacak.

Eyüp Daşkın’ın Yatırım Değerlendirmesi

Avrupa Serbest Bölge Müdürü Eyüp Daşkın, Mubea’nın bölgedeki ikinci fabrikasının açılışını yapmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti. Bölgenin 2023 yılında 3 milyar doları aşan ticaret hacmiyle Türkiye’nin üçüncü büyük serbest bölgesi olduğunu belirtti.

Kadir Duman’ın Vurguladığı Noktalar

Ergene Kaymakamı Kadir Duman, Türkiye’nin yabancı yatırımcılara açık olduğunu ve Avrupa Serbest Bölgesi’nin yatırımlar için en uygun yer olduğunu vurguladı. Ergene’nin gelişimine katkıda bulunan yatırımların devamını diledi.

Açılış töreni, yeni Mubea tesisi Ergene II’nin gezisi ile sona erdi.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.