Muzaffer Tunç, 38 yıldır sürdürdüğü gazetecilik mesleği ve Sivil Toplum Örgütleri’nde aldığı görevler süresince Malatya’da birçok kişiyle iletişimde olduğunu aktardı. Tunç, Malatya’da birçok sorunu ele aldığını ve tüm bunlar için çözümler ürettiğini söyledi.
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından Malatya’daki durumu değerlendiren Tunç, şu anda yıkımların doğru bir şekilde gerçekleştirilmediğini ifade etti. Deprem konutlarıyla ilgili projesinden bahseden Tunç, 2 ay gibi bir sürede bir ekip oluşturulacağını, bir plan dahilinde şehrin altyapı ve üstyapı olgularını da düşünerek yeni bir yapılaşmaya gidileceğini belirtti.
Depremler sonrasında şehrin altyapısında meydana gelen tahribatlar nedeniyle hâlâ dönem dönem sorunların yaşandığı içme suyunun bir an önce temiz akması için altyapı çalışmalarına hızla başlanacağının altını çizen Tunç, aynı zamanda barajlar konusunda da çalışmalar yapacağını aktardı.
Esnaf ve çarşı için de çalışmalar yapacağını söyleyen Tunç, yeni bir semt pazarı alanı kurulacağını ve vatandaşlar için yeni bir istihdam alanı doğacağını belirtti.
Hedeflerini geniş sahalara yayan Tunç, hayvancılık üzerinde çalışmalarını arttıracağını, vatandaşlar için besi damları yapılacağını ve böylece hayvancılık sektöründe kolaylık sağlanacağını ifade etti. Tunç, tarım alanları içinse hobi bahçeleri projesi olduğunu ve bu sayede üniversite öğrencilerinin de teorik bilgilerini pratiğe dökme imkânı bulacaklarını söyledi. Tunç, aynı zamanda geliştirecekleri yeni bir yöntemle erken çiçek açan kayısı problemini de çözeceklerini, orman alanlarına fıstık, badem ve ceviz ağaçları dikileceğini, böylece dağlık bölgelerde hem üretim yapılacağını hem de yeşil alanların kazanılacağını dile getirdi.
Tunç, turizm ve bununla entegreli bir şekilde ulaşım alanında Malatya için Nemrut Dağı çevresinde yol, Malatya-Elâzığ arasında bir metro, havaalanı, teleferik, Karakaya Demiryolu İstasyonları ve çevresinde turizm yolu, Kayak Merkezi, Beylerderesi Viyadüğü gibi orta ve uzun vadede yapılacak olan hedefleri açıkladı.
Tunç göreve geldiği taktirde madencilik alanlarının genişletileceğini, serbest bölge ve semt pazarı alanlarıyla farklı sektörleri birleştireceğini, Malatya Holding projesi için, 30 pazarlamacıyla birlikte birçok ülkeye kayısı ticaretini yayacağını söyledi. Tunç, güneş enerjisi ve rüzgâr enerjisi santralleri gibi alanlardaki atılımlarla da Malatya’da ticareti canlandıracağını ifade etti.
Tunç, aynı zamanda Malatya’nın en önemli markalarından biri olan Yeni Malatyaspor ve ferdi sporcular için de projeleri olduğunu, göreve geldiği andan itibaren destek sağlayacağını ifadelerine ekledi.
Resmi kurumları tek bir yerde toplayacağını, böylece vatandaşların daha hızlı bir şekilde hizmet almasını sağlayacağını söyleyen Tunç, son olarak Malatya’da sırasıyla Kültür Sarayı, Medya Mensupları Sarayı, Muhtarlar Sarayı, Sanatçılar Sarayı, Dernek ve Vakıflar Sarayı, Spor Şampiyonları Sarayı, Engelliler Sarayı, Taziye Evleri Sarayı, Düğün ve Nişan Sarayı, Kadın El Sanatları Sarayı, Kütüphaneler Sarayı ve Kongre Merkezi Sarayı yaptıracağını, aynı amaç için bir araya gelen vatandaşları tek çatı altında toplamayı hedeflediğini anlattı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.