Neslican Tay'ın Hayat Hikayesi ve Ölüm Sebebi

Neslican Tay

Kanserle verdiği mücadeleyle tanınan Neslican Tay, 20 Eylül 2019'da 4. kez yakalandığı malign mezenkimal tümör nedeniyle hayatını kaybetti. Tay’ın yaşam öyküsü "Demir Kadın: Neslican" filmiyle ekrana geliyor.

Uzun yıllar kanser hastalığıyla mücadele eden Neslican Tay, 2019 yılında aramızdan ayrıldı. Yaşama tutunma mücadelesiyle akıllara kazınan Tay, 4. kez yakalandığı kansere yenik düştü. Genç kadının hayat hikayesini konu alan sinema filmi “Demir Kadın: Neslican” televizyon ekranlarında ilk kez yayınlanıyor. Peki, Neslican Tay kimdir, neden öldü, hastalığı neydi? İşte, Tay'ın hayat hikayesi...

Neslican Tay Kimdir?

Neslican Tay, 14 Mart 1998’de Bursa’da, Rizeli bir anne ve Manisalı Çerkes bir babanın çocuğu olarak dünyaya geldi. Liseye kadar olan eğitimini Rize'de tamamladıktan sonra, üniversite sınavına 2 hafta kala kanser olduğunu öğrendi ve eğitimine ara verdi. Gülbahar Mahallesi’nde ailesiyle yaşayan Neslican Tay, 3 kez yendiği hastalığa 4’üncü kez yakalandığını öğrendi.

Kanserle Mücadelesi ve Ölümü

Tümör nedeniyle sol bacağı kesilen Neslican, kansere karşı verdiği mücadele ile diğer hastalara örnek oldu. Sosyal medya üzerinden kanserle mücadelesini ve tedavi süreçlerini paylaşan Tay, kısa sürede 1,5 milyon takipçi sayısına ulaştı. Kanser tedavisi görürken Bahçeşehir Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nü kazanarak eğitimine devam etti. Son 1 yılını Rize ile İstanbul arasında gidip gelerek hem eğitimi hem de tedavisi ile geçiren Neslican, sağlık durumu kötüleşince İstanbul’da bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Doktorların tüm müdahalelerine rağmen Neslican Tay, 20 Eylül 2019’da hayatını kaybetti.

Hastalığı Neydi?

Neslican Tay, malign mezenkimal tümör sebebi ile hayata gözlerini yumdu. Yaygın tutulum yapmış malign mezenkimal tümöre bağlı semptomların sonucu Tay çoklu organ yetmezliği sebebiyle yaşama veda etti.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.