Okul Müdüründen Gazeteciyi Tehdit
HABER / ADOM AJANS – İSTANBUL - Küçükçekmece’de yaşanan bir olay, basın camiasında tepkilere yol açtı. Bir okul müdürünün gazeteci Tayfun Ercan’a yönelik tehditleri sonrası harekete geçen Basın Platformu, siyah çelenk bırakma kararı aldı. Ancak yetkililerin hızlı refleksi ve başlatılan resmi soruşturma nedeniyle bu eylem iptal edildi.
"TEHDİT SÖZLERİ TEPKİYİ BÜYÜTTÜ"
İddialara göre, Küçükçekmece Belediye Anaokulu Müdürü Hasan Kuşçu, sosyal medyada yapılan bir paylaşım sonrası Kent Yaşam Gazetesi Haber Müdürü Tayfun Ercan’ı telefonla arayarak tehdit etti. “Seni bulacağım, konum at” şeklinde konuştuğu öne sürülen Kuşçu’nun ayrıca ağır hakaret ve küfürler ettiği ifade edildi. Şikâyet üzerine müdür hakkında resmi soruşturma başlatıldı.
"YETKİLİLERİN DUYARLILIĞI EYLEMİ DURDURDU"
Basın Platformu, olayın ardından Küçükçekmece Belediye Anaokulu önüne siyah çelenk bırakmak üzere hazırlık yaptı. Ancak Küçükçekmece Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı’nın sürece hızlı müdahalesi ve başlattıkları soruşturma nedeniyle bu eylemin ertelendiği duyuruldu. Platform, yaptığı açıklamada “Devletimize güveniyoruz, hukuki süreci takip edeceğiz” mesajını verdi.
"GAZETECİLERE YÖNELİK TEHDİT TOPLUMUN HER KESİMİNE HAKARETTİR"
Basın açıklamasını okuyan Basın Platformu Başkanı M. Remzi Tanış’a, tehdit edilen gazeteci Tayfun Ercan, Kent Yaşam Gazetesi İmtiyaz Sahibi Celal Karaali ve Şok Gazetesi İmtiyaz Sahibi Taner Altun eşlik etti. Açıklamada, bir kamu görevlisinin gazetecilere yönelik hakaret ve tehditlerinin yalnızca kişisel bir sorun olmadığı, aynı zamanda toplumsal değerlere de zarar verdiği vurgulandı.
"İHALE İDDİALARI VE DEDİKODULAR GÜNDEMDE"
Tayfun Ercan’ın sosyal medya paylaşımında, Küçükçekmece'deki okul servis ihaleleriyle ilgili iddialara dikkat çektiği ve sürecin şeffaflığını savunduğu belirtildi. Ancak bu paylaşım sonrası okul müdürü Hasan Kuşçu'nun telefonla gazeteciyi tehdit ettiği kaydedildi. Ayrıca, müdürün bağlı bulunduğu sendikanın bazı ihaleler öncesinde servis firmalarıyla okulları ziyaret ettiğine dair duyumlar da kamuoyunda rahatsızlık yarattı. Bu iddiaların araştırılması isteniyor.
"BASIN PLATFORMU: BU İŞİN TAKİPÇİSİYİZ"
Basın Platformu, hukuki sürecin takipçisi olacaklarını ve bu olayın üstünün kapatılmasına izin vermeyeceklerini belirtti. Kamu görevlilerinin sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerektiğini vurgulayan açıklamada, “Bu tehdit sadece Tayfun Ercan’a değil, tüm basın emekçilerine yöneliktir. Bu dili ve yaklaşımı kabul etmiyoruz” ifadelerine yer verildi.
"TOPLUMA ÖRNEK OLMASI BEKLENENLERİN SORUMLULUĞU DAHA FAZLADIR"
Basın Platformu açıklamasında, “Bir eğitimcinin ağzından küfür, tehdit ve hakaret çıkması kabul edilemez. Toplumda çocuklara örnek olması gereken birinin böyle davranması, herkes için düşündürücüdür. Annelere, eşlere, çocuklara edilen küfür hepimize yapılmış sayılır. Bu nedenle, meseleyi hukuki yollarla çözüme kavuşturmak istiyoruz” denildi.
Ticaret Bakanı Bolat ve Macar mevkidaşı Szijjártó, iki ülke iş insanlarını bir araya getiren toplantıya ev sahipliği yaptı.
Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un, Ahmed Şara ile Mazlum Abdi arasında ayarladığı telefon görüşmesi, Şara'nın hattı açmamasıyla sonuçlandı.
New York Belediye Başkanı Mamdani, İsrail ile ilgili eski kısıtlamaları kaldırdı ve selefinin tartışmalı kararlarını geçersiz kıldı. “Yolumuz şeffaflık ve ifade özgürlüğü” dedi.
Suriye’de tedavüle giren yeni banknotlardaki sekiz köşeli yıldız, tasarımın ötesinde kültürel ve siyasi mesajlar taşıyor. Semboller üzerinden güçlü bir analiz.
Afganistan Platformu (AP), savaşın değil barışın dilini dünyaya taşımak için Türkiye’den güçlü bir iletişim atağı başlattı.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Sevgi Eli, 2025'te afetzedeler de dahil binlerce aileye giysi ve ev eşyası yardımı ulaştırdı.
Yazar Adnan Kalkan, Aile Masası’nın 7. bölümünde sevgi, saygı ve merhametin aileyi nasıl ayakta tuttuğunu İslami ve insani boyutlarıyla ele alıyor.
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te Noter’in yanında açılan Nevale Yemek, ev tadında sulu yemekleri, uygun fiyatı ve aile emeğiyle kısa sürede ilgi odağı oldu.
ERCAN KUTLU / MEDYA90 - Balıkçı Kenan, Siteler Ortaokulu’nun başarılı öğrencilerini ağırladı. Balık boldu, meyve suyu boldu; en çok da cömertlik ve mutluluk vardı.
Modern hayatın dağınıklığında kaybolan insan için kalıcı iz bırakmanın yolu, tek bir ana hedef seçip zamanı, enerjiyi ve anlamı onun etrafında toplamaktan geçiyor.
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet Bereket, uyuyan hücreler ve FETÖ terör örgütüyle mücadelenin tavizsiz sürdürülmesi gerektiğini açıkladı.
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet Bereket, artan sokak çeteleri ve güvenlik sorunlarına dikkat çekerek yetkilileri acil ve caydırıcı önlemler almaya çağırdı.
Çekmeköy Çamlık Mahallesi'nde İETT şoförü tartışma sonrası kontrolü kaybetti, otobüs kaldırıma çıkarak araçlara ve yayalara çarptı. Olay yerinde panik yaşandı, yaralılar yola savruldu.
Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde bir gemide bakım sırasında karbondioksit tüpü patladı. İlk belirlemelere göre 1 işçi hayatını kaybetti, 4 kişi gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
17 yıldır sürdürülen Yazı, Editörlük ve Medya Kursu’nun mezunları, Türk Edebiyatı Vakfı’ndaki törende belgelerini usta kalemlerin elinden aldı.
Yazı Editörlük ve Medya Kursu’nu başarıyla tamamlayan 36 kursiyer, yarın Sultanahmet’te Türk Edebiyatı Vakfı’nda düzenlenecek törenle belgelerini alacak.
Bir grup lise öğrencisi, Osmanlı’dan günümüze uzanan 200 yıllık vakıf mirasını belgesel, web sitesi ve akademik makaleyle bilim dünyasına taşıdı.
Yozgat’ta düzenlenen Edebiyat ve Bilim Buluşması programında Prof. Dr. Hamdi Temel, akademik birikimini ve edebi çalışmalarını katılımcılarla paylaştı.
Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilerle buluşan yazar A. Levent Ertekin, Türkçenin tarihsel gücünü ve Gazi Umur Bey’in dil mirasındaki rolünü anlattı.
Bahçekent Veteriner Kliniği’nin deneyimli ismi Veteriner Mustafa Büke, kış aylarında kediler ve köpeklerde görülen sessiz susuzluk tehlikesine karşı hayati uyarılarda bulundu.
Prof. Dr. Hamdi Temel, Pakistan’da düzenlenen uluslararası konferansta mikroplastiklerin insan vücudunda organlardan beyne kadar ilerleyebildiğini açıkladı.
Karya Farma HBX Ar-Ge ekibi, klasik antibiyotiklerin ötesine geçen HBX-2371 metodolojisiyle çok katmanlı biyolojik etki ağına sahip “akıllı antibiyotik” çalışmasını duyurdu.
HABER / ERCAN KUTLU - Adil Türkiye Partisi Genel Başkanı Dr. Ata Barlas Aşkar, kanser ve kronik hastalıklarda bilimsel yaklaşım, etik sorumluluk ve hasta güvenliğinin esas alınması gerektiğini vurguladı.
İzmir’de iki Hacettepe Üniversitesi mezunu ergoterapist tarafından kurulan Ergoterapi Danışmanlık Merkezi, özel eğitimde bireysel çözümler sunuyor.
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.