Orakçı: Yaptıklarım Yapacaklarımın Teminatıdır
Beylikdüzü İlçe Kurucu Belediye Başkanı Vehbi Orakçı, Türkiye'nin 7 bölgesinden insanları temsil eden kırkı aşkın konfederasyon, federasyon, spor klübü ve STK temsilcilerini, AREV Vakfında sabah kahvaltısında ağırladı.
Haber ve Fotoğraf: Ercan KUTLU
AREV Vakfı ve Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Beylikdüzü İlçe Kurucu Belediye Başkanı Vehbi Orakçı 40 yıldır Beylikdüzü'ne yaptığı hizmetleri özetledi. “Yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır” diyerek yeni dönemde; Ulaşım, Eğitim,Teknoloji, Kültür Sosyal belediyecilik, Kadınlar ve gençler için tasarladığı projeleri ve hizmet vizyonunu paylaştı.

AREV Vakfı ve Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Beylikdüzü İlçe Kurucu Belediye Başkanı Vehbi Orakçı açılış konuşmasına şu şekilde başladı:
“Değerli konuklar, Esenyurtumuzun Eski Belediye Başkanımız Ali Murat Alatepe,
Beylikdüzü Karadenizliler Derneği Başkanı Halil İbrahim Türkgenç, Meclis üyelerimiz, Siirt Derneğimizin Başkanı, Sivas Derneğimizin yönetim kurulu üyeleri, Kader Derneği Mahkumlarının Değerli Başkanı, Dünya Rekortmenleri Kulübünün Başkanı, Sarıkamış Derneğimizin Başkanı, Basınımızın değerli mensupları, buraya gelen ismini zikredemediğim tüm kıymetli davetlilerim, hepiniz hoşgeldiniz.
Unuttuğum varsa hakkınızı helal ediniz. Burası gönül sofrası. İşadamlarımız, Sanayicilerimiz, Beylikdüzümüzün topyekün kanaat önderleri hepiniz tekrar hoşgeldiniz.”
Kavaklının 40 yıllık elektrik sorununu 1 ayda çözdük.
15 yıldır toplumdan kopmamaya özen gösterdiklerini söyleyen Vehbi Orakçı “Nereye gittiysek Allaha hamdolsun ki 15 yıldır birisi karşımıza çıkıpta ‘Neden bu yolsuzluğu yaptın?’ diyen görmedim. Varsa bana getirin, burada basında var. Özür dileyeceğim. Helalleşeceğim kendisiyle.” diyerek sözlerine şu şekilde devam etti:
“Çünkü bizim inancımızın bize yüklediği bir sorumluluk var. Bu sorumluluk anlayışımız gereğince kırmadan, dökmeden, örselemeden, hizmetle, sevgi ile muhabbetle birleşecek bir sondur. Tekrar altını çiziyorum. Beylikdüzünde ben ve ekibimin başkanlığım ve işadamlığım ötesinde, 40 sene olacak. 40 yıl boyunca hangi Allahın kulu çıkıpta ‘Vehbi bizim canımızı yaktı, bizi üzdü’ diyorsa gelsin, konuşarak anlaşarak çözelim. Yeterki derdiniz çözüm olsun. Derdiniz iyi niyet olsun. Yeterki derde deva olmak için uğraşalım. Biz geldiğimizde elektriğimiz yoktu. Lise öğrencisi idim. İmza topladım. 15 yaşında idim. Kalktım Avcılarda TEK’e gittim. Müdüre çıktım. “Müdürüm Erzurumdam geldim. Bizim köyde elektrik yokta, anladımda, burda niye yok. Burası İstanbul.” ‘Sen kimsin?’ dedi. ‘Muhtar yokmu, aza yokmu?’ “Ben varım” dedim. Baktı ki ciddi bir duruş var. Dilekçeyi işleme koydu. Vicdanımız gereğince görev addettik. Kavaklının 40 yıllık elektrik sorununu 1 ayda çözdük.
Mühendis iken öğretmen açığını gördük. Maaşımızı okula bağışladık. Öğretmenlik yaptık. Yetmedi okulun çatısını, bahçesinin onarımını yaptık. Çocuklarımız daha düzgün bir yerde eğitim yapsın derdim vardı. Çünkü ben okuyamamıştım. Tezekten yapılan okulda okumuştum. Bizim inancımız bize bu millete hizmet etmeyi görev addettirdi. Derdimiz çok. Dert olunca derman arıyoruz. İnanırmısınız biz göreve geldiğimizde bankamatik yoktu. İnsanlar maaşlarını çekmek için Avcılara, Büyükçekmeceye gidiyordu. Başka bir hizmet yoktu. Yani 5 yıl içinde 136 eser yaptık. Hepsinin adı belli, şanı belli bu eserlerin. Bunu nasıl yaptık. Aşk ile yaptık. Biz buna hizmet aşkı diyoruz.

Orakçı: Kimin benden şikayeti varsa buyursun hesap sorsun
Sabah 5 te hizmete başlayıp, gecenin 11’ine kadar devam ediyordu bu hizmet aşkımız. Personelimiz çok yoruluyordu. Bizlere ‘Başkanım siz bizi hizmete aracı kıldınız. Yorgunluğumuz gidiyor. Akşam evimize gidince vicdanımız rahat uyku uyuyabiliyoruz’. Yani hizmetkar olmak, öncü olmak, sürükleyici olmak. İnsanları güzel şeylere ortak etmek. Biz görev yaptığımız sürece her ay, imamlar ile ayrı, okul müdürleri ile ayrı ve kanaat önderleri ile ayrı toplantılar tertipliyorduk. Onları dinliyorduk. Derdimiz ne idi? Onları dinleyelim. Eksiğimiz nerede, hatamız nerede, kusurumuz nerede? Yetinmedik. Her hafta, Her Cumartesi ve her Pazar sürekli hiç evde kavga etmedik. Bizim kentte, Barış mahallesinde, tek tek gezdik. Soframızı kurduk, halkımız geldi. Dinledik. Nerde eksik var, nerde bir hata var. Onlara diyordum ki “Ey halkım benden şikayetiniz var mı? Varsa söyleyin. Bir ara Beylikdüzümüzün kanını emen gruplar bir lobi oluşturdular. Vehbi Orakçı şunu yapmış, bunu yapmış. Bir sürü dedikodular. Biz şeffafız ve insanlara açığız. 40 bin kişi topladık. Onlara hitaben “Ey Halkımız biz bunları yaptık. Hizmetlerimiz bunlar” Okul sayımız 6 idi çıkardık 19 a. Bütçemiz 8 trilyondu. Çıkardık 100 trilyona. Sağlık ocağımız 1 idi. Çıkardık 8 e. Spor tesislerini 10 a çıkardık. Dedim kimin benden şikayeti varsa buyursun hesap sorsun. Eğer siz 40.000 kişinin huzurunda şeffaf değilseniz, bunu yapamazsınız, halkın huzuruna çıkamazsınız. Ve sonunda o 40.000 kişinin alkışını aldık.
Neticede değerli dostlar, bizim derdimiz ülkemize gücümüz yettiğinde değer katmaktır. Ülkemize dışardan döviz getirmek, kimi zaman vakıf, kimi zaman okul iş yaparak ülkemize faydalı olmaktır. Biz bunu başardık. Ve Başarmaya devam edeceğiz. Azmimiz tamdır. Ve inanıyorum ki burada bulunan kardeşlerim ve dostlarım bu konuda bizim derdimizle dertlenecektir. Bize sahip çıkacaktır. Tekrar sizlere teşekkür ediyorum.

Yazılımda dünya şampiyonu olmak istiyoruz
Bu kahvaltı ile inşallah start verdik. Hedefimiz Beylikdüzünün her noktasına sevgiyi, saygıyı adaleti, inancı saygıyı götürmek. Burdaki Yaşam Vadisi şimdi Türkiye’de model oldu. Beylikdüzünün eksik kalanlar yerlerini tamamlamaya azmettik. Bu konuda kararlıyız. Son olarak şunu söylemek isterim. Türkiye’de Eğitim, Kültür, Teknoloji Vadisi adıyla biz 50.000 metrekare alan tahsis ettik. O vadi içinde 2 okul yaptık. Türkiye Birincisi oldu. Yanındaki Anadolu lisesi iyi bir okul oldu. Rakibimize okul yaptırma asaletini gösterdik. Daha sonra ne oldu? Çivi çakılmadı. Eğitim Vadisi bizim hayal ettiğimiz bilişim merkezi, yazılım merkezi, Kültür Sanat merkezi, Spor Kompleksleri, öğrenci yurtları, bir eğitim vadisi olarak tasarlamıştık. Amacımız ne idi? Hindistanda yazılım üreten ve Avrupaya satan gençlerimiz, neden Beylikdüzünde Teknoloji vadisinde, Yazılım vadisinde üretip, Avrupaya satmasın diye hayal etmiştik. Bu hayalimiz yarım kaldı. Her geçişimde bakarım. Eğitim vadisi boş. Köpekler oynuyor. Benim derdim Beylikdüzünden çıkan sinerji ile bu kenti adaletle, merhametle, vicdanla sevgi ve saygı ile donatmak ve ülke çapında rol model olması ve burdan çıkan gençlerimizin de öncü olması.” dedi.
Yazılımda dünya şampiyonu olmak istediklerini söyleyen Orakçı, ”Onun için sizlerden destek, kardeşlik, katkı yoldaşlık istirham ediyoruz. Biz bunu sizler ile olduktan sonra başarabiliriz. Bu vesile ile hepinize çok çok teşekkür çok ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Alatepe: Vehbi kardeşim işini kendini adayarak yapıyor
Vehbi Orakçı’dan sonra konuşmak için kürsüye çıkan Eski Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe “Yaptığınız işi Adanmış gibi yapmazsanız, yaptığınız iş adam gibi olmaz. Vehbi kardeşimiz böyle birisidir. Kendisini adayarak yapıyor. Dolayısıyla ortaya adam gibi iş çıkıyor. Ben kendisinin çok önemli işler yaptığına şahit oldum” dedi.
Eski Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe konuşmasına şu şekilde devam etti.
“Kıymetli misafirlerimiz, sivil toplumların kuruluşlarının kıymetli temsilcileri, siyasi partilerimizin kıymetli temsilcileri, hanımefendiler, beyefendiler hepinizi sevgi, saygı ve hürmetle selamlıyorum.
İyiki gelmişsiniz. Birlik olmak ibadettir. Bu ibadetin parçası olmakta güzeldir. Sizleri seviyoruz. Derdi olan insanları çok kıymetli buluyorum. Derdi olan insanlar konuşuyorlar. Derdi olan insanlar feryadı figan ediyorlar. Bunu yaparken kendileri için yapmıyorlar. Birşeylerin hareket etmesi için yapıyorlar. Bunlardan biriside benim için çok kıymetlidir. Vehbi Orakçıdır. Ben 89 dan beri bu bölgedeyim. İlk geldiğimizde Beylikdüzünde rampada kar vardı. Esenyurt’ta Recep Tayyip Erdoğan Parkının olduğu yere yaklaşmıştım. Çamurdu. Geri dönmüştüm. Bu iki önemli olayı hiç unutmuyorum.
İki tarafta şehirleşti. Medenileşti. Ben Beylikdüzünü ayrı bir yere koyuyorum. Gerçekten kendi kabına sığmayan, ismi ile bilinen, Reklam değeride yüksek bir ilçe haline geldi. Ve bu temellerin altında Vehbi Orakçı kardeşimiz vardır.
“Vehbi Bey Beylikdüzü için hayırlı olacak”
Ben Vehbi kardeşimin burada yaşamasını önemsiyorum. Neden? Ceket varsa yakası var. Burdayım. Gel yakama yapış. Görevi bitirdim. Ama burdayım. Sizin içinizden biri. Kendisini tebrik ediyorum, takdir ediyorum. Hatta birilerininde bunu örnek almasını istiyorum. Bende çağrıldım, fikrim soruldu. İlk söylediğim isim. Kendisidir. Allahta biliyor. Bunu dertlisine vermemiz gerektiğini düşünüyorum. Ben inanıyorumki Beylikdüzü için hayırlı olacağını düşünüyorum. Beylikdüzünde yolu açık diye düşünüyorum. İnşaallah sizlerinde desteği ile burada bulunan kıymetli halkında desteği ile daha da açılır, dahada şeffaflaşır ve berraklaşır diye ümit ediyorum. Sizleride saygı, sevgi ve hürmetle selamlıyorum. diyerek sözlerini tamamladı.
Netanyahu Öldü mü? İsrail’de Yönetim Boşluğu İddiası
Gazeteci Ayşegül Akyüz Yahşi’nin araştırması, İsrail-İran gerilimi sırasında Netanyahu’nun akıbetine dair soru işaretlerini ve İsrail yönetiminde olası bir “yönetim boşluğu” ihtimalini gündeme taşıdı.
Devrim Muhafızları’ndan Netanyahu İçin “Ebedi Karanlık” İması
AYŞEGÜL AKYÜZ YAHŞİ - İran Devrim Muhafızları’na yakın medya organları, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun akıbetinin belirsiz olduğu iddiasını yeniden gündeme taşıdı. İsrail yönetimi ise bu iddiaları kesin bir dille reddediyor.
Türkiye Savaşa Girecek mi? Kritik Senaryo
HABER ANALİZ / ERCAN KUTLU - ABD-İsrail ile İran arasındaki savaş bölgeyi sararken gözler Ankara’ya çevrildi. Türkiye dengeli politika sayesinde şimdilik dışında, ancak riskler büyüyor.
Epstein Dosyası Yeniden Gündemde: Küresel Ahlâk Tartışması
HABER MERKEZİ - Epstein soruşturmasına dair belgelerin yeniden gündeme gelmesi, küresel güç ilişkileri, şeffaflık ve hesap verebilirlik tartışmalarını yeniden alevlendirdi.
Erdoğan, Riyad'da Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyaretinde ikili ilişkiler ve bölgesel gelişmeler ele alındı.
Osmangazi Meydanı'nda Ramazan etkinlikleri coşkuyla sürüyor
Cahit Kaşıkçılar'ın kukla gösterisi ve Türk Sanat Müziği dinletisiyle Bursalılar manevi bir akşam yaşadı.
Karatay'da iftar ve teravih buluşmaları
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, iftar ve teravih programlarında vatandaşlarla bir araya geldi.
Jandarma 27 ilde silah operasyonu: 259 gözaltı
Jandarma Genel Komutanlığı'nın 27 ilde düzenlediği operasyonda 1 kaçak silah imalathanesi bulundu, 259 şüpheli gözaltına alındı.
Bursa Emniyeti'nde Ramazan iftarında birlik mesajı
Bursa İl Emniyet Müdürlüğü, teşkilat mensupları için iftar programı düzenledi. Kadir Gökce'nin himayesindeki buluşmada, dayanışma ve hizmet kararlılığı vurgulandı.
AKSAÇLILAR Başkanı Ahmet BEREKET'ten Ramazan Mesajı
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet BEREKET, Ramazan'ın rahmet, bereket ve kardeşlik ayı olduğunu vurguladı.
AKSAÇLILAR Başkanı Bereket'ten FETÖ Uyarısı: Çok Dikkatli Olmalıyız
Ahmet Bereket, FETÖ'nün yeniden yapılanma çabalarına karşı devleti ve milleti uyardı, mücadelenin gevşetilmemesi gerektiğini vurguladı.
AKSAÇLILAR Başkanı'ndan Yalova'daki bebekli kavga tepkisi
Ahmet Bereket, 14 aylık İkra bebeğin yaralandığı olayı toplum vicdanını yaralayan kabul edilemez bir şiddet olarak nitelendirdi.
İYİ Partili Doğan'dan İzmir Körfezi ve Yerel Yönetimlere Sert Eleştiriler
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan, İzmir Körfezi kirliliğinde yerel yönetimleri eleştirdi ve İzmit modelinin uygulanmasını istedi.
Deprem Yıl Dönümünde Şehitler Anıldı, Dayanışma Vurgusu Yapıldı
Kahramanmaraş depreminin yıl dönümünde Sultanbeyli'de anma programı düzenlendi, film gösterimi ve konuşmalarla acılar hafızalarda tazelendi.
Ahmet Bereket: Uyuyan Hücre ve FETÖ Tehdidine Karşı Mücadele Sürmeli
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet Bereket, uyuyan hücreler ve FETÖ terör örgütüyle mücadelenin tavizsiz sürdürülmesi gerektiğini açıkladı.
Başkan Zeyrek Turizm Fuarı’nın açılışına katıldı
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Hafta Sonu Kahvaltısı İçin Biyer'e Uğramaya Ne Dersiniz?
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale Turistlerin Yeni Gözdesi Mi?
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025'te Nereye Tatile Gideceğiz? Resmi Tatil Günleri ve Öneriler
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan'da Türkler İçin Oturum İzni Kolaylığı
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
İzmir'de Genç Kemankeşler ve Yazarlar İftarda Buluştu
TYB İzmir Şubesi, geleneksel okçuluk sporuyla ilgilenen gençleri ve şehrin önemli isimlerini iftar sofrasında bir araya getirdi.
Sancakkale Savunması'nın 112. Yılı Anma Programı Düzenleniyor
Sancakkale Dayanışma Grubu, tarihi savunma yapısının tanıtılması ve korunması için 10 Mart'ta anma programı düzenliyor.
370 Yıllık Sancakkale'nin Yasaklı Tarihi ve 10 Mart Anma Töreni
İzmir'in 370 yıllık Sancakkale kalesi, 111 yıldır saklanan savunma gerçeği ve halka kapalı tutulması protesto ediliyor.
Anadolu İrfanı ve Kimlik Sınavı
Celal Karatüre’nin “Hacılar İlahisi” çıkışı üzerinden; Anadolu irfanı, Hoca Yesevi geleneği ve kimlik mücadelesi sosyolojik açıdan yeniden tartışılıyor.
Toplumsal Yara Roman Oldu
Toplumun kanayan yarası kadın cinayetlerini polisiye kurguyla anlatan “Züleyha / Yarıda Kalan Hayatlar”, Ankara’daki ilk imza gününde okurlarla buluştu; Yazar Şerafettin Yıldız, romanın vicdanlara dokunmasını amaçladığını söyledi.
Travma ve Bağımlılık Semineri Öğretmenlerle Buluştu
Prof. Dr. Erdinç Öztürk'ün katılımıyla düzenlenen seminerde, travmanın aile ve birey üzerindeki etkileri ile bağımlılığın psikolojik temelleri ele alındı.
Bahçeşehir Semt Polikliniği Yeniden Açıldı
HABER / ERCAN KUTLU - Başakşehir’de uzun süredir kapalı olan Bahçeşehir Semt Polikliniği yeniden hizmete açıldı. Mahalle sakinleri gelişmeyi memnuniyetle karşılarken göz doktoru atanması da bekleniyor.
Göz Kapağı Estetiğinde Yeni Trend: Doku Koruyucu Teknikler
Prof. Dr. Ahmet Karacalar, göz kapağı estetiğinde 'fazla dokuyu çıkarma' yerine 'hacim koruyucu' tekniklerin öne çıktığını açıkladı.
Ramazan Sofralarında Balık Önerisi
MEDYA90 HABER MERKEZİ - Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, Ramazan ayında iftar sofralarında haftada en az iki kez balık tüketilmesi gerektiğini söyledi.
Çene Tedavisinde 20 Dakikalık Yeni Dönem
ERCAN KUTLU / MEDYA90 - Uzm. Dt. Ömer Pirinç’in geliştirdiği minimal invaziv yaklaşımlar; çene eklem ağrıları, horlama ve bazı konuşma problemlerinde kısa sürede uygulanan fonksiyonel tedavi seçenekleri sunuyor.
“Genç Girişimci Zahra’dan Bahçekent’e Çikolata Keyfi”
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.
Çaya Geldik Etkinliği 654 Ada’da Gönülleri Fethetti
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Hevi Zana Sami 3 Yıl Üst Üste Okul Birincisi Oldu
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
Matbaa ve Baskıda Uygun Fiyatlı Çözüm: Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
Bahçekent 654 Ada Örnek Site Oldu: Yeni Yönetim Takdir Topluyor
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Niğde'de Ramazan Bereketi Mahalle Sofralarında Yaşanacak
Niğde Belediyesi, Ramazan'da Gönül Sofraları ve Muhabbet Çadırları ile hemşehrileri buluşturuyor.
Urla Esnaf Odası Seçiminde Tarafsızlık Tartışması
Belediye başkanı ve ilçe başkanının mevcut adaya açık desteği, esnaf seçimlerinde tarafsızlık ilkesini gündeme taşıdı.
Eyüpsultan'da Sevgi Etkinlikleri: Emekliler Lokali'nde Oyuncak Atölyesi
Eyüpsultan Belediyesi, Şubat ayı boyunca sürecek Sevgi Etkinlikleri kapsamında Emekliler Lokali'nde geleneksel Eyüp oyuncakları atölyesi düzenledi.
Anadolu Selçuklu Hastaneleri Yozgat’ta “Ocakbaşı Sohbetleri”nde Ele Alındı
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
2025 AİLE YILI’NA NİĞDE BELEDİYESİ’NDEN BÜYÜK DESTEK!
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.



