Özdemir, Katliamı Dünyaya Duyuruyoruz…

Özdemir, Katliamı Dünyaya Duyuruyoruz…

Bağcılar’da Çocuklar, Gazze’deki Zeytin Ağacı Katliamını Zeytin Çekirdeğinden Tespih Yaparak Protesto Etti.

Özdemir, Katliamı Dünyaya Duyuruyoruz

Bağcılar’da Çocuklar, Gazze’deki Zeytin Ağacı Katliamını Zeytin Çekirdeğinden Tespih Yaparak Protesto Etti.

Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte çocuklar, İsrail’in Gazze’de katlettiği zeytin ağaçlarına dikkat çekmek amacıyla zeytin çekirdeklerinden tespih yaptı. Bu tespihlerin satışından elde edilecek gelir, Gazze’deki Filistinlilere bağışlanacak.

FİLİSTİN VE DOĞA İÇİN DAYANIŞMA

Bağcılar Belediyesi, Filistin’de yaşanan zeytin ağacı katliamına ve doğa tahribatına dikkat çekmek amacıyla Filistin ve Doğa İçin Dayanışma Etkinliği düzenledi. Etkinlikte bir grup ortaokul öğrencisi, Filistin bayraklarıyla süslenen alanda “Zeytin Çekirdeğinden Tespih Yapım Atölyesi”nde bir araya geldi. Bu çalışma ile çocuklar, Filistin’de yaşanan hem insan hem de doğa kayıplarına dikkat çekti.

KATLİAMI DÜNYAYA DUYURUYORUZ

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, etkinlik sırasında yaptığı konuşmada, Filistin’de yaşanan katliamı protesto ettiklerini belirterek, "Zeytin ağaçlarına olan saygımızı ve bu katliamın hatırasını yaşatmak için tespihler yapıyoruz. Bu çok kıymetli bir çalışma" dedi. Özdemir, zeytin çekirdeklerinden yapılan tespihlerin Filistinlilere destek amacı taşıdığını vurguladı.

GELİRLER FİLİSTİNLİLERE BAĞIŞLANACAK

Programın devamında Başkan Özdemir, sanatçı Turan Erdiren ve çocuklar birlikte tespih yaparken, bu tespihlerin satışından elde edilen gelir, Filistin’deki zeytin ağaçlarının korunmasına ve tahribata uğrayan tarım alanlarından kaynaklanan gelir kaybını telafi etmek amacıyla Filistinlilere bağışlanacak.

Haber: Muhammed Mustafa KARAYÜN


Haber Kaynak : MEDYA90

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.