Özer; 100 Günün Hesabını Verdi…
Başkan Özer: Halkın kendi parasıyla neler yapıldığını bilmesi lazım
Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, ilçede yaptığı hizmetleri düzenlenen ‘Esenyurt’ta 100 Gün’ tanıtım programında kamuoyu ile paylaştı. Altyapı, sağlık, çevre, temizlik, spor, kültür ve sanat gibi birçok alanda ilçeye getirdiği yenilikleri anlatan Özer, “Halkın kendi parasıyla neler yapıldığını bilmesi lazım. Bana göre siyasetçi halkına hesap veren kişidir. Nihai hedefimiz; ilçemizin güçlü yanlarımızı geliştirip, Esenyurt üzerindeki negatif algıyı ortadan kaldırarak barış ve kardeşlik şehrini birlikte inşa etmektir” dedi.
Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, göreve geldiği günden bu yana kente kazandırdığı, yapımı devam eden ve projelendirilen çalışmaları “Esenyurt’ta 100 Gün” tanıtım programında kentin paydaşlarına anlattı. Düzenlenen programa; CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Eyüpsultan Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen, İBB CHP Meclis Başkan Vekili Nuri Aslan, DEM Parti İstanbul İl Başkanı Murat Kalmaz, Esenyurt Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Turgut Şavlı, Esenyurt Kent Konseyi Başkanı Tuncer Dağ, İl Dernekler Birliği Başkanı Orhan Onur, Esenyurt Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Kuzğun, Gaziler Derneği Başkanı İsmail Kalaycıolu, CHP Esenyurt İlçe Başkanı Hüseyin Ergin, CHP Esenyurt ve İBB meclis üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.
Başkan Özer, ilçede ilk 100 günde yapılan hizmetlerin yer aldığı sinevizyon gösterisi ile başlayan programda bir sunum gerçekleştirdi. Katılımcıları yaptığı çalışmalarla ilgili bilgilendiren Özer, “Nihai hedefimiz; güçlü yanlarımızı geliştirip Esenyurt üzerindeki negatif algıyı ortadan kaldırarak barış ve kardeşlik şehrini birlikte inşa etmektir” diye konuştu.
“HALKA HESAP VERECEĞİZ”
Yaptığı ve yapacağı çalışmalarla ilgili düzenli periyotlarla halka hesap vereceğini açıklayan Başkan Özer şunları söyledi: “Bana göre siyasetçi halkına hesap veren kişidir. Demokrasiyi otokrasiden ayıran çok ince bir nokta var. O da şu; Otokraside kim ne yaparsa yanına kar kalır, asla hesap vermez. Ama demokrasi hesap verme rejimidir. Biz de istedik ki yüz günde neler yaptığımızın hesabını sizlere ve değerli halkımıza verelim. Sonra altı ayın ve bir yılın hesabını vereceğiz. Sonra her sene, seneyi devriyesinde Esenyurt halkına, İstanbul halkına ve sizlere hesap vereceğiz. Biz belediye başkanları olarak halkın parasıyla halka hizmet eden kişileriz. Halkın, kendi parasıyla ne yapıldığını bilmesi lazım. O nedenle bu tarzımızı 5 yıl boyunca sürdüreceğiz.”
“ADİL, KAPSAYICI, EŞİT VE ERİŞİLEBİLİR OLACAĞIZ”
Programda bir belediye başkanın hizmetleri ile konuşması gerektiğinin altını çizen Başkan Ahmet Özer, ilkelerini ise şöyle sıraladı: “Biz neler yaptığımızı hizmetlerimizle anlatacağız. Bir belediye başkanı hizmetleriyle konuşur. Biz adil, kapsayıcı, eşit ve erişilebilir bir belediyecilik ve bir Esenyurt hayal ediyoruz. Bizim en temel ilkemiz bu. Çünkü adil değilseniz, adalet yoksa orada ne yaparsanız yapın işe yaramaz. Kapsayıcı değilseniz, herkesi kucaklamıyorsanız o zaman adaletsiz olursunuz. Eşitlikçi yaklaşmıyorsanız terazinin bir kefesi daima aşağıda olur ve siyasetin işlevini yerine getirmemiş olursunuz. Çünkü siyasetin üç temel işlevi var. Üretimi arttırmak, üretilenin adil bölüşümünü sağlamak ve bunu toplumsal barış içinde gerçekleştirmek. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz. Demokratik, katılımcı, şeffaf bir belediyecilik uygulamaya çalışıyoruz.
Bugün, burada katılımcılığın da bir başka örneğini yaşıyoruz. Şu ana kadar yaptığımız çalıştaylarımız var. Muhtarlarla, kadınlarımızla, dezavantajlı gruplarımızla, sanayicilerimizle yaptığımız çalıştaylar devam ediyor. İlçemizi yönetirken her şeyi biz biliyoruz demiyoruz. Bizim fikrimiz var, projelerimiz var ama halkımızın dediklerine öncelik veriyoruz. Bu nedenle onları proje ağımıza alıyoruz. Geri dönüşü, kaynağı, halka dokunuşu yüksek olan; çevreci, kente katma değer katacak olan projeleri teker teker hayata geçiriyoruz.”
“HEDEFİMİZ: SORUNLARI ÇÖZÜLMÜŞ BİR ESENYURT”
Başkan Özer hedeflerini ise şöyle sıraladı: “Bizim Esenyurt için en önemli hedefimiz; barış ve kardeşlik kenti Esenyurt. Bu hedef sadece Esenyurt için değil bütün belediyelerimiz için, İstanbul'umuz için, Türkiye'miz için de çok elzem bir hedef. İkinci hedefimiz; temiz, yeşil, ulaşılabilir bir Esenyurt. Üçüncüsü kültür, sanat ve sporun başkenti Esenyurt. Dördüncü hedefimiz; sosyal belediyeciliğin kalbi Esenyurt, beşincisi; lojistik, sanayi ve ticaret üssü Esenyurt. Altıncı hedefimiz; imar sorunları, planlama sorunları çözülmüş bir Esenyurt. İlk altı hedefimizi gerçekleştirip yedinci hedefimize ulaşmış olacağız. O da: 21. yüzyıla yakışan bir Esenyurt. Hepimizin en temel özlemi bu. Bunun için gece gündüz çalışıyoruz”
“ESENYURT'UN ZEHİRLENMİŞ RUHUNU İYİLEŞTİRMEYE GELDİK”
Daha temiz bir Esenyurt için ilçedeki temizlik filosunu genişlettiklerini söyleyen Prof. Özer, “Geldiğimizde çöp dağları vardı ve hemen temizlik filomuzu 12 yeni çöp kamyonu ile güçlendirdik. 540 tane yeni temizlik konteyneri aldık. Var olan tüm konteynerimizin bakımını, onarımını gerçekleştirdik. Çok şükür temiz bir Esenyurt yarattık. Yeşil bir Esenyurt yaratmak içinde çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Normalde kişi başına düşen yeşil alanın 10 metrekare olması lazım. Bu oran Esenyurt'ta 72 santimetrekare. Deprem toplanma alanlarını bile betona boğmuşlar. Esenyurt'un ruhu zehirlenmiş. Biz onu yeniden iyileştirmeye geldik. Onun için gelir gelmez betona boğulmuş bu kentin kaderini değiştirmek için kolları sıvadık. Yüz bin metrekarelik bir yeşil vadiyi gece gündüz çalışarak tamamlama aşamasına getirdik. İstiklal ve Akçaburgaz Mahallelerinde iki park açtık. 14 tane park çalışmamız da devam ediyor. Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi'nde 10 bin metrekarelik bir parkın temelini attık. O parkımızın içinde bir kreş de var, bitki tünelleri var, antik tiyatroları var, çocuk oyun alanları var. İnşallah en kısa sürede biz bunu bitirip halkımızın hizmetine sunacağız” ifadelerini kullandı.
“100 BİN TON ASFALT DÖKECEĞİZ”
Başkan Özer sözlerine şöyle devam etti: “Hedefimiz, ulaşılabilir bir Esenyurt. Bu çarpık kentleşmenin getirmiş olduğu en büyük problemlerden biri; yolların, asfaltın bozuk olması, otopark probleminin olması, trafiğin çok büyük bir sorun haline gelmesi. Gelir gelmez bu işe el attık ve 45 bin ton asfalt döktük. Hedefimiz bu sezon 100 bin ton asfalt dökmek. Yetmiş tane caddemizi asfaltlayacağız. İki tane prestij cadde yapıyoruz. 54 bin metrekare parke ve bördür taşı döşedik. 8 bin noktada yol bakım onarım çalışması yaptık. 1.625 metre yağmur suyu hattı, 6.552 asfalt yama çalışması yaptık. 16 bin 865 metre refüj ve bordür boyaması ve 20 kilometre yol çizgi boyası yaptık. İki prestij caddemizin düzenleme çalışmalarına başladık. Bu çalışmalarda İstanbul Büyükşehir' Belediyesi’nin katkıları var. Buradan Sayın İmamoğlu'na ve ekibine teşekkür ediyorum. 70 caddemizde asfalt için hazırlık çalışmalarını yapıyoruz. Hazırlığını sürdürdüğümüz yirmi dört adet geometrik düzenleme ve kavşak projesiyle ulaşılabilir bir Esenyurt için çalışıyoruz.”
“3 BİN ÖĞRENCİMİZE HAYAL ETTİKLERİ OKULLARA KAVUŞMALARI İÇİN EĞİTİM VERDİK”
Eğitim ve spor alanında da yaptığı çalışmalara değinen Özer, “29 farklı branşta 14 bin 683 vatandaşımıza toplam 109 bin 594 spor hizmeti verdik. 3 dünya şampiyonu, 1 dünya ikincisi, 1 Avrupa birincisi, 2 milli sporcumuzu ödüllendirdik. 19 amatör spor grubunun tesislerimizden faydalanmasını sağlıyoruz. 211 özel gereksinimli çocuğumuzu yüzme havuzlarımızdan faydalandırıyoruz. Sınavlara hazırlık noktasında ise 100 günde 600 öğrenciye, 22 farklı branşta 415 kursiyere eğitim verdik. LGS ve YKS kurslarımızda 3 bin öğrencimize hayal ettikleri okullara kavuşmaları için eğitim verdik. Yapımı yarım kanun kampüs lise projemizde devam ediyoruz.”
“SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN KALBİ ESENYURT”
Sosyal belediyecilikle ilgili yürüttükleri çalışmaları anlatan Özer, “Geldiğim günden beri en önemsediğim ikinci konu sosyal belediyecilik. 1.600 evladımızın sünnet operasyonunu gerçekleştiriyoruz. Günde 15 bin kişiye sıcak yemek dağıtacak bir aşevinin açılışını yaptık. İki adet kent lokantasını en kısa sürede hayata geçireceğiz. 117 beyaz eşya yardımı gerçekleştirdik. Bunları gelecekte ikiye üçe katlayacağız. 2.450 metrekare alan üzerinde projelendirilmesi hazırlanan et entegre tesisi ve kuru gıda tanzim satış marketinin çalışmalarını yürütüyoruz. Bu gerçekleştiği takdirde, özellikle alım gücü olmayanlara yardımlarımızı dağıtmayı düşünüyoruz.” dedi.
“İLÇEYE 15 YENİ KREŞ GELİYOR”
Esenyurt’a 40 yılda sadece 9 tane kreş yapıldığını belirten Prof. Özer, “Biz gelir gelmez bir kreşi bitirdik. Bir tanesinin temelini attık. On beş yeni kreşin de çalışmalarını yürütüyoruz. Kariyer merkezimizdeki çalışmaları hızlandırdık, sayıları arttırdık. İlk yüz günümüzde 3 bin 844 vatandaşımızla görüşme yaptık. 1.397 kişiyi iş sahibi yaptık. Burada hedefimiz 100 bin istihdam. 11 bin 143 Esenyurtlu kadına 27 farklı kategoride mesleki eğitim verdik. Kadınların ürettikleri ürünlerin sergilendiği kadın ve sanat sergisini açtık. Ekrem Başkandan, üretilen ürünlerin İstanbul'da da, örneğin Sultanahmet Camii'nin altında satılabileceği bir yer tahsis etmelerini istedik. Düzenlediğimiz 7 gezi ve 4 etkinlik ile 792 kursiyerimize, 260 çocuğumuza bu anlamda keyifli anlar yaşattık. Kadınlara 3 bin 188 seans psikolojik destek sunduk” diye konuştu.
“BARIŞ VE KARDEŞLİK ŞEHRİNİ BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ”
Esenyurt’a, Büyükşehirle uyum içerisinde hizmet ettiklerini söyleyen Özer, “Beş tane kreşi birlikte yapıyoruz. Yaşam Vadisi'nin 3. etabını bitiriyoruz. Mahmut Bey-Esenyurt metrosu çok önemli. Başkanımız da bunun üzerinde çok duruyor. Ayrıca Esenyurt Hızray Projesi var. Ama maalesef bir buçuk yıldır Cumhurbaşkanlığının önünde, bir türlü imzalanmıyor. Halbuki bu imzalandığı takdirde İstanbul'un çok önemli bir ulaşım sorunu giderilmiş olacak. Nihai hedefimiz güçlü yerlerimizi geliştirip Esenyurt üzerindeki negatif algıyı ortadan kaldırarak barış ve kardeşlik şehrini birlikte inşa etmektir” ifadelerini kullandı.
“BAŞKAN ÖZER’DEN ULUSLARARASI DANS FESTİVALİNE ÇAĞRI”
Prof. Özer, programda ayrıca 18 Temmuz’da, 35 ülkeden 500 dansçının katılacağı 3. Uluslararası Esenyurt Halk Dansları, Müzik ve Sanat Festivali düzenleyeceklerini duyurarak katılımcıları festivale davet etti.
Haber: Nezir KARAYÜN
Trump Gazze Planı uluslararası tepki çekti. ABD eski Başkanı Donald Trump, Gazze için "gayrimenkul anlaşması" ifadesini kullanarak yeni bir tartışma başlattı. Filistin halkı ve dünya liderleri plana karşı çıkıyor.
İsrail’in 15 aylık saldırıları sonucu Gazze’deki okulların yüzde 85’i hizmet dışı kaldı. Eğitim 2 yıldır aksıyor, binlerce öğrenci ve akademisyen hayatını kaybetti.
Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Trump'ın Gazze'deki Filistinlileri başka yere gönderme planını "hayal ürünü" olarak nitelendirdi ve Arap ülkelerine baskı amacı taşıdığını belirtti.
ABD’de Seattle-Tacoma Havalimanı’nda Japon Hava Yolları’na ait 787-9 Dreamliner, taksi yaparken Delta Airlines’a ait park halindeki Boeing 737’nin kuyruğuna çarptı. Olayda yaralanan olmazken, bazı uçuşlar iptal edildi.
Guatemala Devlet Başkanı Bernardo Arevalo, ABD ile yeni bir göçmen anlaşması imzalandığını açıkladı. Sınır dışı edilen göçmenlerin kabulü ve ulaşım masraflarının ABD tarafından karşılanacağı belirtildi. Ekonomik kalkınma ile göç s
HABER / ERCAN KUTLU - Niks Lounge açılışıyla Beylikdüzü'nde lezzet, zarafet ve kaliteli hizmetin yeni adresi oldu. Fikret Aslan yönetiminde, Orhan Kaya ve Burak Bey’in ortaklığıyla görkemli bir başlangıç yaptı.
.
Balıkçı Kenan’dan Çok Sert Açıklamalar: “Zulüm Gördüm, Tehdit Edildim, Malıma Hukuksuzca El Konuldu!”
Muş’ta “Plastik Hayatlar ve Kanser” Konuşuldu Alparslan Üniversitesi yerleşkesinde düzenlenen ve geleneksel hale gelen “Çay Bahane Sohbetleri”, farklı alanlardan uzmanları konuk ediyor.
Bahçeşehir 2. Kısım Atatürk Bulvarı’nda aylardır onarılmayan yol çukuru, 12 Nisan gecesi 7 aracın lastiğini patlattı. Vatandaşlar isyan ediyor: “Defalarca şikayet ettik ama kimse duymuyor!”
Gaziantep Gönüllü Kuruluşlar Platformu, terörle mücadelede yeni bir sayfa açılması için kritik bir açıklama yaptı. 40 yılı aşkın terör sarmalının son bulması için tüm kesimleri işbirliğine davet etti.
Antalya’nın Manavgat ilçesinde, şoför kapısı bulunmayan bir aracın trafiğe çıkması görenleri hayrete düşürdü. Aracı kullanan sürücünün, trafik kurallarını hiçe sayarak tehlikeli manevralar yaptığı iddia edildi.
Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü, ruhsatsız silah taşıyan ve bulunduran şahıslara yönelik operasyonlarla huzur ve güvenliği sağlıyor.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
Gazeteci-yazar Ravza Zeybek'in kaleme aldığı yeni roman “Kervan”, okuyucuyu içsel bir yolculuğa çıkarıyor. Kitap, hayatın anlamını sorgulayanlar için adeta bir başucu eseri.
HABER / ERCAN KUTLU - Ramazan Bayramı, Bahçelievler’de unutulmaz bir etkinliğe sahne oldu. Vali Davut Gül ve protokol üyelerinin çektirdiği selfie, sosyal medyada fenomenleşerek binlerce beğeni topladı.
Tire Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen söyleşide öğrencilere Tire’nin tarih ve kültür mirasını anlattı. Etkinlik, kitapların imzalanması ve gençlerle interaktif sohbetlerle tamamlandı.
Eğitimci-Yazar A. Levent Ertekin’in hazırladığı "Afgan Kınalı Kuzular" kitabı, Çanakkale Zaferi etkinliklerinde Herat’ta tanıtıldı. Kitap, iki ülkenin kardeşliğine vurgu yaparak büyük ilgi gördü.
Karya Farma HBX Ar-Ge’nin geliştirdiği HBX-HGM71 formülü, laboratuvar ortamında %99,99 oranında patojen yok edici başarısıyla çocukların sağlığına adandı.
Yüksek tansiyon, dünya genelinde 1 milyardan fazla kişiyi etkilerken, hatalı tansiyon ölçümleri yanlış teşhislere ve gereksiz tedavilere yol açıyor.
Ramazan ayıyla birlikte balık tezgahları bereketlendi! Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı'nda sardalya ve istavrit fiyatları dibe vurdu. 3 kilo balık alana 1 kilo bedava kampanyasıyla sağlıklı beslenme fırsatı.
Gazi Üniversitesi'nde Gıda Güvenliği ve Mikroplastik Tehlikesi Paneli Düzenlendi
Bilim insanları, bunamanın hafıza kaybı dışındaki erken belirtilerini keşfetti. Hızlı kilo kaybı ve yüksek iyi kolesterol seviyeleri, bunamanın habercisi olabilir. Bu bulgular, erken teşhis ve tedavi için umut vaat ediyor.
Bahçeşehir ve Bahçekent’te onlarca sitenin elektrik işlerini üstlenen Caner Cimşit, HGS Elektrik markasıyla güvenli, hızlı ve kalıcı çözümler sunuyor. Gönül rahatlığıyla ulaşabileceğiniz bu uzman, sadece arıza gidermekle kalmıyor,
HABER / ERCAN KUTLU - "Bahçeşehir’in başarılı Müdürü Ümit Karaağaç: Okulunda aile seminerleri, fidan dikim etkinlikleri ve spor başarılarıyla eğitimi renklendiriyor! Öğrenciler: ‘Onunla gurur duyuyoruz’."
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in büyüyen nüfusu taziye evi ihtiyacını artırdı. Vatandaşlar, Yavuz Sultan Selim Camii altı veya Kur’an kurslarının bu amaçla kullanılmasını istiyor.
HABER / ERCAN KUTLU - "Servis şoförleri, Bahçekent Emlak Konut Camii çeşmesini araç yıkamak için kullanıyor. Cemaat ve imam rahatsız, yetkililerden acil çözüm bekleniyor!"
Bahçekent’in sevilen ismi Hacı Mürsel Oktay, vefatının ardından Hadımköy Yeşilbayır Mezarlığı’nda defnedildi. Cenazeye yoğun katılım oldu; protokol, cemaat ve sevenleri son yolculuğunda yalnız bırakmadı.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.