“Mahalle Bizim, Kararlarımız Ortak” sloganıyla Esenyurt’ta yeni dönem…
Kararlar halkla birlikte alınıyor: Selahaddin Eyyübi’den start verildi
Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Esenyurt’u ortak akılla buluşturmak ve katılımcı demokrasiyle kentin geleceğini inşa etmek üzere başlattığı Mahalle Buluşmaları’nın ilkini gerçekleştirdi. Selahaddin Eyyubi Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen Başkan Özer, yurttaşların taleplerini ve sorunlarını dinledi; yapılması planlanan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
“Mahallemiz Bizim, Kararlarımız Ortak” sloganıyla başlattığı Mahalle Buluşmaları’nın ilkini Selahaddin Eyyubi Mahallesi’nde gerçekleştiren Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, vatandaşlarla sohbet ederek onların taleplerini dinledi ve çözüm önerilerini paylaştı. Muhsin Yazıcıoğlu Parkı’nda düzenlenen buluşmaya Başkan Özer’in yanı sıra Esenyurt Belediyesi Başkan Yardımcıları, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarı ve yurttaşlar katıldı. Etkinlikte konuşan Başkan Özer; “Halkın desteğini almadan iş yapamayız; katılımcı demokrasinin en önemli unsuru halkı dinlemektir. Bu nedenle halkın karar alma süreçlerine daha fazla katılım sağlamasını önemsiyorum” açıklamasında bulundu.
“SORUNLARINIZA ÇÖZÜMLER BULMAK ÜZERE TOPLANDIK”
Programa başlarken yaptığı konuşmada, göreve geldiği günden bu güne kadar gösterdiği gayreti anlatan Başkan Özer; “Bugün burada, sizlerin güvenine layık olabilmek için verdiğimiz çabayı anlatmak, sizleri dinlemek ve sorunlarınıza çözümler bulmak üzere toplandık.” dedi. İlçede yaptığı çalışmalarla halkın güvenine layık olmayı amaçladığını belirten Özer; “Herkes belediyeye gelemeyebilir, biz halkın ayağına gidelim dedik. Bu yüzden her mahallede toplantılar düzenleyip halkımızı dinliyoruz. Bugüne kadar birçok yol, park, kreş yaptık, aş evleri açtık, okulları tamir ettik. Ancak daha yapacak çok işimiz var,” şeklinde konuştu.
Mahallede yapılan her çalışmada halkın katılımını önemsediklerini belirten Özer, konuşmasına şunları ekledi: “Halkın desteğini almadan iş yapamayız; katılımcı demokrasinin en önemli unsuru halkı dinlemektir. Örneğin, bir temizlik şantiyesi projesi planladık. Fakat halkımız o bölgede istemediğini söyleyince, hemen başka bir yere taşıdık. Biz halka rağmen iş yapmayız. Ancak sizden ilk olarak ricam; öncelikle mahallemizin ortak sorunlarını dile getirin. Ortak sorunlar çözülürse mahallemiz iyi olur, siz de iyi olursunuz. Sonrasında ise kişisel sorunlarınızı ilgili ekiplerimize yazılı ya da sözlü olarak iletmenizi istiyorum. Bu şekilde hep birlikte, el ele vererek mahallemizi daha iyi bir yer haline getireceğiz.”
“PAZAR YERİ MÜJDESİ”
Buluşmada, mahallelerinde pazar olmadığı için uzak noktalara gitmek zorunda kaldıklarını belirten ve pazar kurulması talebinde bulunan vatandaşlara Başkan Özer, pazar alanı çalışmasının müjdesini verdi. Modern bir pazar alanı kurulması için çalışmalara başladıklarını belirten Özer; “Mahallemizin pazar ihtiyacını gidermek için proje hazırlıklarına başladık. Selahaddin Eyyubi Mahallesi’ne modern bir pazar alanı kazandıracağız. Bu sayede mahalle sakinlerimiz, ihtiyaçlarını daha yakın bir yerden karşılayabilecek,” diyerek mahalle halkını sevindirdi.

“MODÜLER KREŞ VE YENİ SOSYAL ALAN MÜJDESİ”
Başkan Özer, Selahaddin Eyyubi Mahallesi’nde 1551. Sokak’ta bulunan 8 bin 800 metrekarelik çamlık alanda proje çalışmalarına başlandığını da duyurdu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile koordineli yürütülen projede, bölgeye bir modüler kreş kazandırılacağı müjdesini veren Özer, çocuklar ve aileler için yeni sosyal alanlar oluşturulacağını belirtti. Programda ulaşımla ilgili çalışmalardan da bahseden Başkan Özer, İETT seferlerinin artırıldığını ve güzergahlarda iyileştirmeler yapılması için İETT ile görüşmelerin sürdüğünü söyledi.
“ÇOCUKLAR ÖZER’DEN İSTEKLERDE BULUNDU”
Esenyurt halkının yoğun katılım gösterdiği etkinlikte, çocuklar da Başkan Özer’den birtakım isteklerde bulundu. Mahallelerinde yüzme havuzu olmadığı için pakın havuzunda yüzmek zorunda kaldığını belirten çocuk ise programa katılanları gülümsetti. Başkan Özer’e taleplerini ileten çocuklar yüzme havuzunun yanı sıra; oyun ve spor alanlarının artırılmasını istedi. Çocukların taleplerini dikkatle dinleyen Başkan Özer, gelecekteki planlarında bu istekleri de mutlaka göz önünde bulunduracağını ifade etti.
“6 AYDA YAPILAN ÇALIŞMALAR ANLATILDI”
Buluşmanın sonunda, Başkan Özer, Selahaddin Eyyubi Mahallesi’nde son 6 ayda yapılan çalışmalara da değindi. Mahallede altyapı yenilemesi yapıldığını, park alanlarının iyileştirildiğini ve çeşitli sosyal projelerin hayata geçirildiğini belirterek, önümüzdeki süreçte mahallede daha fazla sosyal donatı alanı ve hizmet sunmayı planladıklarını vurguladı.
Haber: Nezir Karayün
Ticaret Bakanı Bolat ve Macar mevkidaşı Szijjártó, iki ülke iş insanlarını bir araya getiren toplantıya ev sahipliği yaptı.
Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un, Ahmed Şara ile Mazlum Abdi arasında ayarladığı telefon görüşmesi, Şara'nın hattı açmamasıyla sonuçlandı.
New York Belediye Başkanı Mamdani, İsrail ile ilgili eski kısıtlamaları kaldırdı ve selefinin tartışmalı kararlarını geçersiz kıldı. “Yolumuz şeffaflık ve ifade özgürlüğü” dedi.
Suriye’de tedavüle giren yeni banknotlardaki sekiz köşeli yıldız, tasarımın ötesinde kültürel ve siyasi mesajlar taşıyor. Semboller üzerinden güçlü bir analiz.
Afganistan Platformu (AP), savaşın değil barışın dilini dünyaya taşımak için Türkiye’den güçlü bir iletişim atağı başlattı.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Sevgi Eli, 2025'te afetzedeler de dahil binlerce aileye giysi ve ev eşyası yardımı ulaştırdı.
Yazar Adnan Kalkan, Aile Masası’nın 7. bölümünde sevgi, saygı ve merhametin aileyi nasıl ayakta tuttuğunu İslami ve insani boyutlarıyla ele alıyor.
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te Noter’in yanında açılan Nevale Yemek, ev tadında sulu yemekleri, uygun fiyatı ve aile emeğiyle kısa sürede ilgi odağı oldu.
ERCAN KUTLU / MEDYA90 - Balıkçı Kenan, Siteler Ortaokulu’nun başarılı öğrencilerini ağırladı. Balık boldu, meyve suyu boldu; en çok da cömertlik ve mutluluk vardı.
Modern hayatın dağınıklığında kaybolan insan için kalıcı iz bırakmanın yolu, tek bir ana hedef seçip zamanı, enerjiyi ve anlamı onun etrafında toplamaktan geçiyor.
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet Bereket, uyuyan hücreler ve FETÖ terör örgütüyle mücadelenin tavizsiz sürdürülmesi gerektiğini açıkladı.
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet Bereket, artan sokak çeteleri ve güvenlik sorunlarına dikkat çekerek yetkilileri acil ve caydırıcı önlemler almaya çağırdı.
Çekmeköy Çamlık Mahallesi'nde İETT şoförü tartışma sonrası kontrolü kaybetti, otobüs kaldırıma çıkarak araçlara ve yayalara çarptı. Olay yerinde panik yaşandı, yaralılar yola savruldu.
Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde bir gemide bakım sırasında karbondioksit tüpü patladı. İlk belirlemelere göre 1 işçi hayatını kaybetti, 4 kişi gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
17 yıldır sürdürülen Yazı, Editörlük ve Medya Kursu’nun mezunları, Türk Edebiyatı Vakfı’ndaki törende belgelerini usta kalemlerin elinden aldı.
Yazı Editörlük ve Medya Kursu’nu başarıyla tamamlayan 36 kursiyer, yarın Sultanahmet’te Türk Edebiyatı Vakfı’nda düzenlenecek törenle belgelerini alacak.
Bir grup lise öğrencisi, Osmanlı’dan günümüze uzanan 200 yıllık vakıf mirasını belgesel, web sitesi ve akademik makaleyle bilim dünyasına taşıdı.
Yozgat’ta düzenlenen Edebiyat ve Bilim Buluşması programında Prof. Dr. Hamdi Temel, akademik birikimini ve edebi çalışmalarını katılımcılarla paylaştı.
Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilerle buluşan yazar A. Levent Ertekin, Türkçenin tarihsel gücünü ve Gazi Umur Bey’in dil mirasındaki rolünü anlattı.
Bahçekent Veteriner Kliniği’nin deneyimli ismi Veteriner Mustafa Büke, kış aylarında kediler ve köpeklerde görülen sessiz susuzluk tehlikesine karşı hayati uyarılarda bulundu.
Prof. Dr. Hamdi Temel, Pakistan’da düzenlenen uluslararası konferansta mikroplastiklerin insan vücudunda organlardan beyne kadar ilerleyebildiğini açıkladı.
Karya Farma HBX Ar-Ge ekibi, klasik antibiyotiklerin ötesine geçen HBX-2371 metodolojisiyle çok katmanlı biyolojik etki ağına sahip “akıllı antibiyotik” çalışmasını duyurdu.
HABER / ERCAN KUTLU - Adil Türkiye Partisi Genel Başkanı Dr. Ata Barlas Aşkar, kanser ve kronik hastalıklarda bilimsel yaklaşım, etik sorumluluk ve hasta güvenliğinin esas alınması gerektiğini vurguladı.
İzmir’de iki Hacettepe Üniversitesi mezunu ergoterapist tarafından kurulan Ergoterapi Danışmanlık Merkezi, özel eğitimde bireysel çözümler sunuyor.
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.