PÜTÜRGE GENÇLİK MERKEZİ ROMAN ÇOCUKLARI COŞTURDU

PÜTÜRGE GENÇLİK MERKEZİ ROMAN ÇOCUKLARI COŞTURDU

Her biri adeta bir yıldız olan sarı saçlı, yanık tenli ve kara gözlü roman çocuklarına müzik eşliğinde yüz boyama, takı yapma, ip atlama, halat çekme, geleneksel çocuk oyunları ve yakan topu oynatarak çocukları adeta coşturdular.

MEDYA90-Merkezim Her Yerde Etkiniliği kapsamında Pütürge Gençlik Merkezi Müdür Vekili  Hikmet BUCAK, işinde uzman Gençlik Liderleri ve destek personelleriyle beraber  Cumartesi günü Malatya Battalgazi İlçesi Yıldıztepe Mahallesinde Roman çocuklara unutamayacakları bir gün yaşattırdılar.
Etkinliğe katılan onlarca çocuğun yüzlerine  örümcek adam, kedicik, aslan, kelebek gibi simge ve figürler çizerek onların neşesine neşe kattılar.
Mahalle sakinlerinin unutulmaz misafirperverliği dostça yaklaşımı ve burada eğitmenlerin çocuklara gösterdiği sıcak ilgi çok duygusal anlara neden oldu.

Mahalle sakinlerinden Ali BEKTAŞ yaptığı açıklamada
" 6 Şubat  depreminden önce Pütürge Gençlik Merkezinin yine böyle bir etkinlik yapıldığını ve aradan geçen zamanda konteyner kentler dışında kenar mahallelerinde  yaşayan vatandaşlar için etkinlik yapılmadığını belirterek; Pütürge Gençlik Merkezinde böyle bir etkinlik için talebimiz oldu ve onlarda sağolsunlar bunu hemen kabul ettiler.
Bu güzel gün için Pütürge Kaymakamlığına ve Pütürge Gençlik Merkezi personellerine teşekkür ederim " dedi.

Pütürge Gençlik Merkezi Müdürü vekili Hikmet BUCAK konuyla ilgili yaptığı açıklamada " Bize Roman vatandaşlarımızdan böyle özel bir talep geldi ve bizde Kaymakamımızın da olurunu alıp buraya geldik. Bizim amacımız Malatya’ nın kenar mahallerinde unutulmuş ve çadırlarda zor şartlarda Getto tipi bir hayat tarzı süren Roman vatandaşlarımızı ve onların çocuklarını unutmadığımızı göstermek ve onların bu taleplerini karşılayarak sevincine ortak olmaktır.
Biz buraya haftasonu izin günlerimizde ve tamamen kendi imkanlarımızla geldik, çocukları eğlendirdik ve onlara hediyeler verdik ve beraber yedik, içtik ve eğlendik.
İleri ki zamanda gerekli izinleri alabilirsek ve şartlar da oluşursa komşu  ilçelerimizede gidip etkinlikler yaparak çocukları eğlendirip onlar için de eğitici faliyetlerde bulunabiliriz.
Pütürge ilçesinde iki yıldır bu görevi vekaleten yürütmekteyim ve taşrada yaşayan çocuklara ve gençlere hizmet sunmak bence çok daha önemli olduğunu düşünüyorum.Ayrıca emekleri tartışılmayan  eğitmenlerime ve onlara yardımcı olan işini yüreğiyle  fedakarca yapan tüm personellerime teşekkür ediyorum " dedi


Haber Kaynak : MEDYA90

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.