Tarih: 26.10.2024 00:04

Saatler Ne Zaman Geri Alınacak?

Facebook Twitter Linked-in

 

Saatler geri alınacak mı? sorusunun yanıtı araştırılmaya devam ediyor. Her yıl belirli tarihlerde Avrupa'da birçok ülkede kış saati uygulamasına geçiliyor. Ülkemizde 9 yıldır kalıcı yaz saati uygulaması devam ederken, herhangi bir saat değişikliği de yapılmıyor. Peki, kış saati uygulaması ne zaman başlayacak, saatler ne zaman geri alınacak?

Saatler Geri Alınacak Mı?

Her yıl belirli bir tarihte yaz saati ve kış saati uygulamasına geçiliyor. Avrupa'da birçok kentte uygulanan kış saati uygulaması ile birlikte saatler 1 saat geri alınıyor. Ülkemizde ise 9 yıldır kalıcı yaz saati uygulaması yapılıyor ve kış saati uygulamasına geçilmiyor. Peki, Türkiye'de bu yıl kış saati uygulamasına geçilecek mi?

Kış Saati Uygulaması Ne Zaman?

Avrupa'da birçok ülkede kış saati uygulaması 26 Ekim Cumartesi gecesini 27 Ekim Pazar'a bağlayan gece başlayacak ve saatler 1 saat geri alınacak. Ancak ülkemizde 9 yıldır kalıcı yaz saati uygulaması nedeniyle saatler geri alınmayacak.

Bakan Bayraktar'dan Kış Saati Uygulaması Açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, konuyla ilgili "Bir değişiklik düşünmüyoruz ama iller mesai ve okul saatleriyle ilgili uygulamalarını yapabilirler" ifadelerini kullandı. Bakan Bayraktar'ın açıklamasına göre, ülkemizde bu yıl da kalıcı yaz saati uygulaması devam edecek ve saatler geri alınmayacak.

Kış Saati Uygulaması Nedir?

Kış saati uygulaması, gün ışığından en üst düzeyde yararlanmak için saatlerin bir saat geri alınmasıdır. Türkiye'de yaz saati uygulaması, Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre; gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla 26 Mart 2016 tarihinden itibaren bütün yurtta saatlerin bir saat ileri alınması şeklinde başlayan uygulamanın yıl boyu sürdürülmesine karar verilmiştir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —