Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, İstanbul'da 36. Kez Yapılacak

Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, İstanbul

Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, bu yıl 25 Ağustos'ta İstanbul'da 36. kez düzenleniyor. Türkiye ve dünya genelinden binlerce yüzücünün katılacağı etkinlik, kıtaları birleştiren tek açık su yarışı olarak öne çıkıyor.

Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, İstanbul'da 36. Kez Yapılacak

Her yıl Türkiye'den ve dünyanın dört bir yanından binlerce sporcunun katıldığı Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, bu yıl 25 Ağustos'ta 36. kez düzenlenecek. TMOK tarafından organize edilen bu eşsiz etkinlik, kıtaları kulaçlarla birleştiren tek yarış olma özelliği taşıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), etkinliğin başarılı bir şekilde gerçekleşmesi için birçok birimi ve iştirakiyle tam destek verecek.

Dünya Çapında Bir Organizasyon: Samsung Boğaziçi Yüzme Yarışı

Dünya Açık Su Yüzme Birliği (WOWSA) tarafından 2016 yılında "En İyi Açık Su Yüzme Organizasyonu" ödülü kazanan Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, bu yıl İBB'nin katkılarıyla tekrar düzenlenecek. Etkinlik, 5 kıtadan toplamda 4 bin 121 başvuru alan bir organizasyon olarak dikkat çekiyor. Bu yıl, 77 ülkeden 2 bin 836 yüzücünün yarışa katılması bekleniyor.

İBB'den Tam Destek: Etkinlik İçin Önemli Hazırlıklar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, "Herkes İçin Spor" temasıyla gerçekleştirilecek bu büyük etkinlikte önemli rol oynayacak. İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün koordinasyonunda, başlangıç müdahale aracı hazır bulundurulacak. Ayrıca, Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı'nda yüzme rotasında ve kıyılarda temizlik ile atık yönetimi çalışmaları yapılacak.

İBB, parkta düzenleme ve peyzaj çalışmalarını da üstlenecek. Bu kapsamda oturma ünitelerinin temini, parktaki çökmelerin düzeltilmesi ve çim bakımı gibi işlemler gerçekleştirilecek. Ayrıca, yüzücülerin Kanlıca iskelesinden alınarak suya girmelerini sağlayacak hidrolik rampalı 3 gemi ve diğer gerekli donanımlar etkinlik için temin edilecek.

Etkinlikte Güvenlik ve Konfor Ön Planda

Güvenlik botları için dar iskele yapımı ve 20 adet seyyar duş kurulumu da İBB tarafından sağlanacak. Ayrıca, Cemil Topuzlu Parkı yakınındaki İSPARK otoparkı, 23-24-25 Ağustos 2024 tarihlerinde görevlilerin araçlarına ücretsiz hizmet verecek.

Sporculara Ücretsiz Toplu Ulaşım İmkanı

Akreditasyon kartı olan sporcu, hakem, görevli ve gönüllüler için toplu ulaşım araçları ücretsiz olarak sunulacak. Bu önemli destek, etkinlik gününde katılımcıların ulaşımını kolaylaştıracak.


Haber Kaynak : MEDYA90

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.